Farger til barnerommet

Nå begynner tankene å virkelig å rulle rundt barnerommet. Det jeg har bestemt meg for er grønntoner. Soft teal og tender green er så fine farger. Jeg skal male en vegg på rommet. Vi har et gammelt entresett i garasjen, og der er det en kommode og et speil som jeg tenker å male i samme sjanger. 

Vi har begynt å se på seng, stelebord og diverse småtterier. Det er mye å velge i, gelder meg masse til å komme i gang. 

I dag var jeg hos Sandvika nevrosenter igjen for å sette botox mot migrenen. I dag var det fryktelig vondt. Det har vært en tøff periode de siste 5 ukene. Jeg har vært som en overspent stålfjær og det har skapt spenninger som har gitt ekstra hodepine. Og da kan sprøytene føles vondere. Håper det roer seg litt nå. Etterpå ble det Peppes pizza til lunsj. 

På vei hjem dro jeg innom Stoff og stil for å kjøpe noe stoff til å sy trekk til min nye Kenwood maskin som jeg fikk til jul. Så den ikke blir så full av fett når den står på benken. Disse stoffene ble også i de samme grønntonene som jeg har tenkt å male barnenrommet med. Legger ut bilder når det er ferdig. 

I morgen skal jeg på lunsj med ei veninne. Gleder meg til det 😉

Nyrestenen har vært fraværende så langt i kveld, deilig 😉

 

 

Jordmortime ;-)

I  dag var jeg hos jordmor igjen. Alt sto bra til med mini i dag også 😉

Hun skulle sende inn rekvisisjon til Ahus om et møte med gynekolog og jordmor angående keisersnitt. Jeg er jo kjempeengstelig for å revne slik at det blir værre med tarmen min. Og jeg har ikke lyst til å måtte operere bak i ettertid fordi vi ikke tok hensyn til dette ved fødsel. 

Hun fortalte at det var viktigere og kjenne spark gjennom døgnet enn å bare lytte etter hjertelyd. Det kunne gi feil signal. Fordi en baby som var veldig rolig, måtte kanskje spare på kreftene, mens en frisk baby hadde masse energi å sløse bort på hopp og sprett. Så etter uke 24 skulle jeg kontakte føden umiddelbart hvis baby var veldig stille. Da måtte det undersøkes hvorfor det var så stille. 

Nå har jeg begynt med støøtestrømper. Mest for å hindre stygge blodutredelser men også for å forbygge vannansamling og dårlig sirkulasjon. 

Det var masse lykkeønskninger på meldinger og instagram i går når jeg fortalte at det ble gutt. Herlig med masse god støtte 😉

It’s a boy ;-)

I dag var vi på ordinær ultralyd på Ahus. Endelig kom dagen vi har ventet så lenge på. Jeg fikk et aldri så lite panikkanfall på vei inn. Fikk nesten ikke puste. Jeg er jo så livredd for å bryte helt sammen. Og når jordmor spurte hvordan det gikk, da kom gråten med en gang. Bildet er laget litt symbolistisk med en liten del av de sprøytene jeg har brukt denne gangen 😉

Men alt sto bra til. Han er helt normal med perfekte mål. Termindato er fortsatt den samme. De forandrer visst ikke på det når det er ivf. Selv om flere jeg kjenner har fått flyttet den ved oul. Nå kan vi kanskje klare å senke skuldrene litt. Det var veldig godt å se ham på skjermen igjen. Han var en skikkelig sprellemann 😉

Så jeg måtte kjøpe litt i dag. Bare 2 bodyer og 2 bukser. Det er jo så søtt og lite 😉

I kveld skal jeg levere garnet til den utrolig snille damen som skal strikke Mariusgenser til meg 😉

Genseren blir omtrent noe slik, men sikkert mye finere ;-P

Med disse fargene. 

Gud jeg gleder meg <3

For en kveld…

I går var vi i 50 årslag til ei veninne av oss. Jeg bakte en kake til henne. Fikk masse skryt for den 😉

Jeg var veldig redd for å få kvelden ødelagt av smerter i nyra. Men jeg var smertefri hele kvelden, det var så deilig. Mange kom og sa de synes det var veldig koselig at vi skulle ha baby. Det var veldig koselig. 

Vi kom inn på tunet på den flotte gården møtt av synet av flere bålpanner med fyr på. Veldig koselig. Så gikk turen ned over jordet. Det var måkt en vei som var belagt med 300 fakler. Det var utrolig stilig og vakkert. I enden av veien var det et stort bål. Og det ble servert Gluvein (?) og gløgg. 

Når vi kom opp på gården igjen, bar det inn i en gedigen grillhytte. Der var det spekematsnacks. Og gaven fra oss var et foredrag med Thor Gotaas. Pussig skrue som er utrolig morsom å høre på. 

Etter dette gikk ferden videre til lokalet hvor det var bespisning. Nydelig hjortegryte laget av mannen til jubilanten. Mange fine taler og innslag. Kaffe og kaker. Musikk og dans til kl 01. Nattmat i grillhytta, det smakte fortreffelig med grillpølse kl 01:30 ;-D 

Vi var hjemme kl 03, og jeg sovna vel ikke før kl 04. Men en utrolig velykket kveld som det må ligge MYE jobbing og planlegging bak. Vi koste oss glugg…men stakkars den som skal arrangere lag etter dette. Det blir å hoppe etter Den godeste Wirkola…;-)

Og trur du ikke at ei utrolig snill dame (kan vel kalle henne “nabo” fra jeg var liten selv om vi ikke bodde nermest hverandre) tilbød seg å strikke en marius genser til meg. Gud jeg gleder meg til den er ferdig. Nå må jeg bare bestemme farge. Jeg har veldig lyst på lyse rosa. 

Godt helgen har gått fort. I morgen bærer det til Ahus for ordinær ultralyd. Jeg må skrive et fødebrev som jeg skal ta med i morgen. Nå er jeg så spent på hva som ligger i magen…jente eller gutt??

God søndag til alle <3<3<3

Velkommen uke 20 ;-)

Da er vi kommet til uke 20. Jeg ser bare frem mot ultralyd på mandag. Det blir så spennende. Nå har nesten kjøpt noe flere ganger, det har vært hardt å vente. 

Jeg har kun gått opp 400 gram siden forrige jordmortime, skal til henne på tirsdag til uken igjen. Kanskje jeg ikke bllir 100 kg likevel. Det er jo det beste for både meg og babyen. Jeg driver ikke med slanking hvis noen tror det. Men matlysten er ikke så bra om dagen. Men får i meg mer enn nok likevel. Får ikke spist like mye hvert måltid, det er ikke så stor plass lenger. Så må spise mindre men oftere. I løpet av dagen blir det ikke så mye mat, men tar igjen til middag og kvelds 😉 I går tok sambo med seg kyllingvinger hjem…mmmm nydelig 😉 

I kveld skal jeg lage en sjokoladekake til et 50 årslag vi skal i, i morgen. Lover å ta bilde 😉 Har kjøpt noen nye utstikkere fra cacas. Snøfnugg…siden dama elsker ski og snø 😉 

Nyrestenen rikker seg ikke og er fryktelig vond innimellom. Men har pauser mellom. 

La helgen gå fort…;-)

Angstanfall og mye tårer

Jeg tror det blir en slik vogn fra Stokke med terreng hjul. Fargen kommer an på hva som kommer ut av ultralyden på mandag. Nå har jeg så lyst til å begynne med redebygging. Male litt på barnerommet, pynte litt osv. Er jo helt “klein” etter å kjøpe litt nyfødt klær ;-P

I går måtte jeg til legen igjen. Jeg fant leukocytter i urinen igjen. Så da turte jeg ikke annet enn å snakke med legen. På legekontoret fikk de ikke så stort utslag, men med min historikk og at jeg var veldig redd og bekymret for babyen fikk jeg Selexid. Smertene er langt fra borte. Og jeg er kjemperedd for at det er noe annet i nyra. Men får jo ikke sjekket det nå. 

Jeg har aldri hatt angst før men det har jeg hatt mye av i det siste. Jeg blir helt paranoid når jeg får det for meg at det ikke står bra til med babyen. Jeg burde kanskje snakket med noen nå, men nå må jeg bare komme meg gjennom dette. Kan ikke pirke borti noe traumer nå, da løsner både det ene og det andre. Når jeg sier til noen at jeg skal ha barn begynner jeg å stortute, jeg er rett og slett kjempehormonell. 

I dag kjørte jeg svigermor til Strømmen fordi hun skulle ha en grå stær operasjon. Jeg skulle vente på storsenteret til hun var ferdig. Jeg spiste god mat og koste meg. Men jeg var så sliten når jeg kom hjem. Jeg måtte rett og slett ha en timeout på sofaen før jeg lagde middag. Jeg fikk kjøpt meg 2 nye gravid bukser, de er så gode 😉

Jeg sover fryktelig dårlig om dagen. Jeg har jo funnet en bedre sovestilling men våkner etter 3-4 timer og får ikke sove mer. I natt satt jeg oppe i en time i stua. Kan sikkert være derfor jeg er litt tåreferdig om dagen. 

Vi skal i 50 årslag i helgen og håper ikke tårene kommer da ;-P

Jeg fikk hentet meg 50 nye Klexane sprøyter i dag. Når den esken er tom tenker jeg at jeg skal slutte. 

Nyrestein og ny på håret

Det har vært litt stille de siste dagene. Men formen har vært litt laber. Har hatt vondt i nyreområdet noen dager men i går ble det ille. Jeg stikset urinen og den slo ut på leukocytter, ganske mye også. Så da trodde jeg det var nyrebekkenbetennelse, men på legevakta var alt negativt. Så da konkluderte legen med nyrestein. Klarte ikke sitte rolig til slutt. Så fikk beskjed om å drikke mye og spise smertestillende. 

Fikk klippet håret i går da. 15 cm kortere. Det var deilig. Var så lei det lange håret nå. Gikk bare med hestehale likevel. Blir gøy å ordne det selv. Frisøren klarer ikke helt slik jeg vil ha det. 

I dag er det middag hos svigers og det passer ypperlig. I går etter legevakta rakk vi akkurat McDonalds for en burger, Der satt vi nesten alene en lørdagskveld ;-D

Jeg sover fortsatt litt dårlig til tross for bedre liggestilling. Jeg plages med tanker om det har stoppet å slå. Så da blir jeg liggende å kjenne etter spark. Men de kommer ikke på bestilling dessverre. 

Jeg må prøve en graivd pute om natten

Tilbake til en dårlig natts søvn. Så nå må jeg prøve noe nytt. Jeg har bestillt meg en Doomoo graivdpute. Håper den kan avlaste liggestillingen min. Jeg “vandrer” hele natten. Fra side til side og får ikke ro. Håper den kommer raskt. Jeg vil sove…..

Men halsbrannen er fortsatt borte..thank good så deilig. 

I går var jeg på lunsj/middag med en veninne som også prøver å bli gravid. Alltid kjempetrivelig, koser meg glugg 😉

Var også innom jobben for handle litt. Handlet jo selvsagt mer enn hva jeg skulle ha, mye fine tilbud 😉 Og alltid trivelig å komme innom for en prat 😉

Matlysten er borte for tiden og jeg kan gå hele dagen uten å spise, men tar igjen på kvelden he he. I går spist jeg ikke før middag kl 15 så da måtte jeg ha pølse i lompe når kl ble 8-9 på kvelden. 

Men nå skal jeg prøve litt nystekt baguett 😉

Deilig kveld og natt <3

I går måtte jeg krype til korset eller til Dr. Huseby rettere sagt. Jeg fikk resept på syrenedsettende. Og gud for en åpenbaring. Jeg kunne slappe godt av hele kvelden. Jeg har ikke kunnet slappe av på flere måneder. Men i går kunne jeg sitte rolig i sofaen uten å vri meg og sitte urolig. Merket at humøret steg mange hakk. Og natten gikk kjempefint. Sov som et barn. Herregud har ikke gjort det på lenge. Håper dette forsetter. 

I dag skal jeg igjen til Anette på Frøyaklinikken. Håper det blir 3 uker til neste gang. Er litt lei av å reise dit nå, hvertfall så ofte. 

I går hentet jeg også den store dunkåpen min. Gud den er så deilig. Kanskje jeg kunne hatt den litt mindre men greit å kunne ha noe under også. Jeg kommer ikke til å fryse mer nå hvertfall. 

Sjekket også hjertelyden i dag tidlig, fin og sterk. 

Her kommer et bilde av magen nå. 

Er veldig stor allerede men håper det stagnerer litt nå 😉 

Smerter i magen…

Beautiful pregnant woman holding her back while sitting on a bed

I dag har jeg hatt en del vondt nederst i magen, helt nederst. Sikkert bare voksesmerter, men det er ganske slitsomt likevel. Når jeg står og går blir det værre. Men tror ikke det er noe farlig. Har sjekket med doppler og fin hjertelyd. Har også kjent bevegelser nå. I dag tok den kolbøtte, fasinerende 😉 Det kommer når jeg drikker kald brus. 

På fredag feiret vi en veninne som fylte 50. Masse damer som møtte opp som julebukker 😉 Kjempemoro og tror jubilanten koste seg glugg.  I går var jeg helt ferdig. Orket absolutt ingenting. I dag har det vært noe bedre, har gått en liten tur. Men bare til butikken for å kjøpe litt middag da min datter var på besøk 😉

Nå er det 14 dager til ordinær ultralyd. Dagene går altfor sakte nå. Vekten går ikke opp igjen ennå, men synes det er tungt. Magen er så svær at noen tror sikkert at jeg nedkommer når som helst. Så de neste 5 mnd blir lange og tunge, men det er verdt det 😉

Uke 18 nå (17+3)   😉