Jeg må spise mer…

Jeg har vært hos Anette i dag. Hun hørte at jeg spiste for lite på dagen. Jeg klarer nesten ikke å få i meg mat i løpet av dagen alene hjemme. Det går fint hvis jeg kjøper meg noe ute. Men har ikke lyst på mat når jeg er hjemme. Da mener Anette (homeopaten) at jeg må spise mer blodsukkervennlig mat. Jeg har verken matlyst eller føler sult. Så hun satte opp en liten plan for å prøve. 

Jeg skal spise en smoothie på morgenen. Den skal inneholde annansjuice, blåbær, grønnsaker (gulrot eller brokkoli e.l) og litt olivenolje. Kunne også ha oppi litt avocado. Til lunsj skulle jeg lage havregrynsgrøt med solsikkefrø. Denne vet jeg ikke om jeg får ned. Den har vi spist hver søndag før lang løpetur i skogen i 4 år, og på slutten vokste den i munnen. Men jeg skal gjøre et forsøk. 

Jeg skal også begynne med homeopatmedisinen Cheledonium majus c200 for gallesten. Den må bestilles så gjør det i morgen. 

Oppdatering på håret. Jeg har bleket håret mange ganger nå. I går var fortsatt håret gulrotorange. Men i dag tok jeg blåshampo i 30 min som en kur og vipps var det orange borte. Ble faktisk ganske fint. Men det gjenstår nå for frisøren og jevne det litt. Mye farger i alle bauer og kanter nå. Men nå kan jeg hvertfall gå ut uten lue he he. Jeg skal innrømme at jeg nok er finere med svart hår, men skal prøve dette en stund nå. Kan hende det bare trenger å tilvennes litt ;-D

Ellers sparker “Smirre” (kallenavn her hjemme etter den russiske skilegenden Vladimir Smirnof på 80 tallet ) veldig bra nå. Noen ganger treffes blæra mi så jeg holder på å tisse på meg. Men bedre det enn å ikke kjenne liv 😉

Vi har begynt å tenke på navn men det blir ikke avslørt på en stund ennå, da det ikke er helt landet. 

Om noen uker skal jeg begynne med søknad om foreldrepenger. Og jeg gruer meg for det er så tunggrodd og jeg skjønner ikke en dri…!

Men får ikke sendt inn noe uten en terminbekreftelse fra jordmor. Den kan jeg ikke få før etter 26+6 og nå er jeg 23+6.

I dag har jeg kjøpt noen smokker og ammeskjold. Må ta litt og litt 😉 Jeg har kjøpt nok basis av klær. For jeg tror vi kommer til å få en del så ikke vits i å kjøpe for mye. 

Hva sa du sa du????

Jeg dro til strømmen i dag for å bytte et sengetøy som var ødelagt i vask. Det gikk jo kjempefint 😉

Men så dumpa jeg innom Enklere Liv. Der hørte jeg på kassamannen at han var rimelig homo, jeg har ingenting i mot homoer, men det er bare veldig lett å høre det noen ganger hi hi…

Så når han var ferdig med kunden sin, kastet han seg over meg. Han sa ganske høyt…”Hva kan jeg hjelpe fruen med…eller skjønnheten med…” Jeg skrek i et latterbrøl. Jeg lo så det nok kom nok ei dråpe eller to i buksa og det gjorde det sikkert hos han også he he…

Skjønnhet er rimelig langt unna mitt utseende akkurat nå ha ha men han skal ha for salgstrikset sitt da.

Der sto jeg med orange hår, gravid og fæl….he he jeg flira godt helt ut av butikken..

Jeg var også i desperat ånd innom Vita for å kjøpe meg en lysfarging (noe jeg ikke skulle gjøre), men kom ut uten noe da dama i kassa mente sjansen for grønt hår var tilstede. og er det noe som er værre enn orange så er vel kanskje det grønt he he.

Ha en skjønn lørdag dere ;-D

Med klumpen i halsen ringte jeg Ahus…

Livet i magen har vært lite de siste dagene. Vi dro til sverige på harry shopping i dag. Selv etter et stort måltid og drikking av cola var det ingen tegn til liv. På vei hjem ble jeg veldig bekymret. Jeg satt meg til i sofaen når vi kom hjem og drakk saft og brus og spiste søtt. Det var ingen tegn, ingen spark. 

Jeg leste på kjennliv.no at det var ikke noe å sove på. Bedre og sjekke med en gang. Jeg liker jo ikke å være hysterisk gravid, men med vår historie strakk jeg meg langt ved å ringe føden på Ahus. Jeg fikk lov å komme inn på poliklinikken. 

Jeg hadde som vanlig vondt langt inni sjelen før jeg kom meg opp på senga. Men der lå han fint gitt. Han hadde bare snudd seg opp ned. Han lå med hodet ned og ryggen ut mot magen min. Dermed så sparker han inn mot ryggen min og da kjenner jeg ikke så mye. 

Vi fikk en kjemperolig lege, som sjekket absolutt alt. Jeg ble målt til 23+6 (jeg er bare 23+1). Han var 665 gram. Hun sa at alt var kjempefint, helt perfekt. 

Utpå kvelden begynte sparkene igjen, gudskjelov. Det er en prøvelse dette her altså. 

Fra svart til blond….skikkelig hårkrise i heimen

Her har det vært litt stille på bloggen. Og grunnen til det er at jeg har holdt på med et prosjekt som skal gjøre håret mitt blondt etter å ha vært svart i over 30 år. Jeg hørte med et par frisører som sa at jeg måtte gå med gult/orange hår i noen uker før det kom til å bli fint. Og det var ikke aktuelt for min del. Jeg har tentk på dette et par år nå, og plutselig var det fryktelig om å gjøre å få det blondt (ganske vanlig for meg he he).

Så da startet jeg å google. Opp og ned og i mente. Kom frem til en oppskrift som jeg tenkte ville funke. Så fikk kjøpt inn avfarging, bleking, askeblond farge, blåshampo og kur. Så var det bare å gå i gang. Måtte avfarge 2 ganger, og det ble rødt med innslag av gult og mørkt…jizez. Men hadde blitt advart at det kunne bli slik. Så jeg tok sjansen på å bleke. Men konsistensen på denne var veldig anderledes enn hva jeg var vant til. Så når jeg klinte det ut over skuldre, ansikt og gulv, steg panikken. Når jeg hadde blandet 2 pakker og det fremdeles ikke var nok, og så at det var store steder som ikke fikk noen farge, måtte jeg skylle da håret ble helt varmt. Resultatet ble heelt grusomt. Det ble hvitt/gult innerst og gulrotrødt ytterst. Da turte jeg ikke mer. Og bestilte time hos frisør i dag. Måtte ha på lue når jeg skulle gå gjennom Strømmen Storsenter, herregud så flaut. 

Hun synes veldig synd på meg når hun så håret mitt. Hun ante ikke om hun kunne få det til. Så startet hun med bleking. Og prosessen stoppet dessverre opp etter en stund i håret. Og hun turte ikke mer, hun ville ikke ødelegge håret mitt. Det var fremdeles mye varmgul tone igjeni håret. Så hun gikk på med en glansvask for å få vekk gulfarge. Det ble mye bedre enn når jeg kom men dette blir flaut å gå med. Ganske hvitt innerst og altfor gult ytterst. Men hun var ikke fornøyd med dette så hun ville ha meg tilbake om 14 dager og bruke “alltid fornøyd garanti”. Jeg betalte 3400,- for dette men neste gang betaler jeg ingenting. Det var jo utrolig god service. 

Vi skal jo på en fest om 14 dager og da passet det fint å få gjort noe med det før den. Imens må jeg leve med denne fargen, selv om det klør i fingrene for å gjøre en askeblond farge…men nå må jeg holde meg uten å føcke det opp ;-D

Blir ikke mer hjemmebleking på meg herretter nei he he…

Fy flate for noen kynnere….

Etter middag i dag følte jeg meg plutselig litt i dårlig form. Og plutselig fra klar himmel kom det store smerter fra magen. Det var driiiit vondt, og jeg klarte ikke snakke engang. Jeg skulle hjelpe sønnen å kjøpe en ny tlf på nett men klarte ikke konsentrere meg. Jeg begynte å puste rimelig hardt og sønnen spurte litt engstelig om han behøvde bekymre seg, han lurte på om det var vanlig og ha så vondt. Det kom ganske tett og jeg begynte å bli redd. De andre kynnerne jeg har hatt før har vart mye lenger og ikke vært i nærheten av så vondt. Nå var de ganske korte men desto vondere. 

Jeg måtte google tidlig fødsel og der sto det at nesten ingen overlever før etter fullgått uke 23, og jeg er 22+4. Disse kynnerne holdt på i ca 30 min. Jeg begynte å tenke på om jeg skulle ringe, men så ga det seg like fort som det kom. 

Sambo skulle reise å hjelpe søstern sin og han var nok usikker på om han skulle dra, men han tok sjansen. 

Nå har jeg begynt å tenke på å bleke håret lyst. Fryktelig skummelt, men er lei det mørke håret. 

Ja det er flaut og du har lov å le ;-D

Ei dame jeg kjenner tilbød seg å strikke en Marius genser i rosa til meg. Og jeg ble så glad. Hun brukte brukte bare en uke på å får den ferdig. Og den ble helt nydelig. Jeg brukte den en dag. Og siden den føltes litt stor tenkte jeg å vaske den på 40 grader. Men glemte i farten å skru av sentrifugen. Jeg ble rimelig laaaang i maska da jeg tok gensern ut av vaskemaskinen. 

DEN HADDE KRYMPET TIL BABYSTØRRELSE…..

Den var stein hard, ingen kan bruke den dessverre. 

MEN dama sa bare “løp å kjøp nytt garn så strikker jeg ny”…herregud…kan noen være så snille?? Joda det kan det 😉

Så nå har jeg hentet en ny.

Her ser dere en ny flott og en nyvasket….Men det beste tipset jeg har fått av flere er å klippe av armene har jeg det flotteste sitteunderlaget man kan tenke seg. Til en matchende genser he he. 

Så hva blir det neste tro.  Denne gravid tåka er skremmende. Jeg gjør så mye rart. Jeg var hos mamma og hun hadde en gammel maruis jakke fra min mormor som hun ikke brukte, men jeg skulle få. Den var litt møkkete så jeg sa at jeg kunne vaske den….men da kom det bare et hyyl…nei jeg gjør det!! skrek mutter ;-D ;-D Ha ha 

Men tusen takk til gode Nina som gjorde dobbelt arbeid for preggokløna. Du er en engel <3<3<3 Jeg skal vikelig kose meg med den nye gensern min 😉

Ny fastlege igjen….

Jeg hadde legetime i dag. Enda en ny fastlege. Jeg var først på labben for blodprøver og urinprøve. Ingen utslag på noen av prøvene, så det var kjempebra. Men legen var en ung dame (jente). Virket kjempeusikker. Og hun snakket dårlig norsk, samtidig med mumling. Jeg begynte nesten å koke før jeg startet. Tenk på gamle folk, de skjønner jo ingeting av hva som blir sagt….:( Men værst var det når hun skulle måle magen (symfyse mål), virket det som hun aldri hadde gjort det.  Så først kom hun frem til 31 cm, noe som er normalen i uke 33 (??). Så skjønte hun at det ble feil. Vi måtte måle igjen og da kom hun frem til 26 som er laaangt over normalen. Tror ikke hun fant hvor hun skulle måle fra. Jeg prøvde å si at det skal være ca 3 cm over navel men det overhørte hun visst… Så enten er dama helt på jordet eller så har jeg en megastor unge der inne, eller mye fostervann….aner ikke. Jeg hadde mye fostervann med begge barna, så kan jo væer det men såå mye større enn normalen… Jeg håper virkelig at dama har målt helt feil. 

Hun hadde ingen gode råd for hverken gallesten eller nyresten. Hun nevnte faktisk at det kunne være muskulært….what!!!! kødder du. Nei det er det ikke, det hadde jeg kjent forskjell  på. Men men da må jeg bare leve i smertehelvete. Jeg har jo avtale med nevrolog om bruk av paralgin forte i svangerskapet, men hun virket som om hun ikke trodde meg. Men jeg fikk mer likevel så da får jeg være fornøyd. 

Nå er det taconight i heimen…jippi…det er det beste jeg vet. Vi har det ikke så ofte da vi er stort sett bare oss to men nå skal sønnen min også ha så da kan vi ha det 😉

God fredda til alle sammen 😉

Da ble det kjøp av vogn i dag

De hadde ikke Nordic Blue, det var den jeg ønsket meg men den var bare i limited edition. Så da ble det black melange istedet. Og det er jeg godt fornøyd med. Vi kjøpte full pakke, underdel for terreng, bag, sportsdel, bilsete og innsats til bil. 

Bilsete kan settes rett på understell så det er en stor fordel hvis barnet har sovnet. Den har store luftfylte hjul som er godt å ha i snø og litt ulendt terreng. Jeg tror jeg kommer til å bli veldig fornøyd med alle disse tingene. 

Jeg meldte meg inn i babyshop klubben så da fikk vi 10% på hele kjøpet, noe som utgjorde nesten 1800,-. Alle monner drar heter det. 

Jeg ble selvsagt også gjort stas på i dag av min  kjære. Vi var på Casa Mia og spiste nydelig middag. Det ble biff til hovedrett og creme brulee til dessert.

Kan rapportere om dårlig helse igjen (litt små lei nå). Jeg vet ikke om jeg har nyresten eller gallesten nå. Alt er bare grisevondt. Så i dag når jeg skulle hjem fra Casa Mia fikk jeg fryktelige kynnere. Men de varte veldig lenge så det kan tyde på urinveisinfeksjon igjen. Skal til lege på fredag så da får vi se hva hun sier. 

Klarte det helt store i dag…vet ikke hva jeg skal skylde på nå he he men er den største kløna for tiden. Det ble noe veldig kluss med jobbmailen på tlf min, så jeg fikk en lur ide om å slette den for så koble den til etterpå. Men det gikk jo ikke. Og når jeg skulle inn på kalenderen min hadde jeg jaggu klart å koble opp alt til denne mailkontoen. Så da slettet jeg absolutt alle avtaler…ere mulig liksom. Måtte ringe rundt til alle for å høre når jeg  hadde timer osv…herlighet…;-P

Se hva vi har fått….;-)

En leser som har fulgt bloggen lenge spurte om hun kunne få sende meg en gave. Og det er jo selvsagt kjempehyggelig. Så vi fikk gave i posten i dag. Nydelig heklet rangle til vogna. I lekre lyseblå farger, med et lite fly på midten. Så utrolig søtt. Også fikk vi en liten rangle i tillegg. 

Dette var så etter min smak. Nydelig. Så tusen takk Camilla <3<3<3

 

Sambo kjente spark i går ;-)

I går når vi la oss begynte mini og sparke. Og jeg kjente at han lå slik til at det kunne kjennes utenpå. Og jeg dro til meg hånda til sambo. Og joda…der kjente han det. Han synes nok det var rart, men tror det var veldig stas. Sambo sier ikke så mye, men nå spør han hver dag hvordan det er med “Vladimir” he he (etter skistjerna på 80 tallet Vladimir Smirnof ha ha). Han skal selvsagt ikke hete det men vi har litt moro med det siden det er russiske aner her ;-D