Oj her var det mye sopp….

brown cap mushroom on moss close up

Hvordan er det mulig å få så mye sopp på bare 3 dager. Jeg var hos Linda på Oslo City legesenter i går for å sette siste Philgrastim denne perioden. Hun brøt ut at “her var det mye sopp”… Jeg har ikke merket noen ting. Veldig rart at det ikke var noe på fredag når jeg var hos Aage. Men men nå har jeg fått en kur som skal ta det i 7 dager. Det går mye penger til medisiner og leger akkurat nå. 

Jeg var hos fastlegen i går, det var siste gang med henne fordi det kommer ennå en ny fastlege. Hun hadde plutselig fått epikrise fra Aage om eggdonasjon, hvilket satte meg helt ut. Jeg har jo ikke fortalt noe om dette til fastlegen. Så da måtte jeg fortelle alt da. Og hun ble veldig nysgjerrig på alt, hvorfor dro vi til Russland, Hadde jeg funnet ut alt dette selv?? Men hun ønsket meg lykke til i allefall 😉 

Da blir det spennende å møte neste fastlege, hvordan hun tar dette. Og det er litt kritisk da det er rett før innsett. Håper hun ikke forlanger at jeg skal prøve å jobbe litt da fordi jeg har blitt bedre i hodet. Fordi kroppen er fortsatt veldig sliten etter å ha hatt sterke smerter i hodet i så lang tid. Jeg fikk tips fra en “medprøver” at senabort i 2.trimester kan gi utmattelse og konsentrasjonsproblemer i 5-8 år etterpå. Kanksje ikke så rart jeg har litt dårlig med energi. Jeg bruker så mye krefter bare på å lage et blogginnlegg at du ville ikke trodd det. Hvis jeg hadde vært frisk hadde ikke det vært noe problem. 

Jeg hadde også et dominant egg som var 20mm, og det likte ikke klinikken. Så da må jeg dit på torsdag igjen. Æsj inn til Oslo igjen. Jeg skal jo dit i morgen også, men da skal jeg til Frøyaklinikken. Der skal vi optimalisere kroppen for innsett. Det bllir sikkert akupunktur og noe tilskudd. Kanskje hun kan gi noen nåler for å få bedre energi også, krysser fingrene for det. 😉

Denne Philgrastimen som settes inn i livmor, brukes for å få tykkere slimhinne. Men når jeg var der i går var den bare på 5,8 på dag 13 i syklus. Vet ikke hvor bra det er men, vi får nå se. 

Dere får en rapport i morgen på hvordan  det gikk hos Anette på Frøyaklinikken. 

34 dager til innsett…

Stakkars Huseby….;-P

Stakkars Huseby….han lever i en verden av godt voksne damer som ringer og sms’er til alle døgnets tider for å få time. Enten det er for å bli gravid eller for å sjekke om det er liv 🙂 På fredag var jeg tilbake på Ahus. På vei inn hører jeg navnet mitt…og jeg undrer meg et sekund eller to da jeg ikke gjenkjenner damen. Men hun er visst på FB gruppa. Og nå er hun her fordi de har jammen meg klart å lage en “hjemmemekka” en i løpet av sommeren (etter 11 forsøk….). Huseby tar henne først fordi jeg skal jo ligge litt etter behandling. Jeg venter i spenning på gangen, og der kommer de ut med tommlene opp. Gud så artig. De har aldri kommet så langt før. Dette blir spennende altså. <3

En annen jeg har hatt den store glede av å bli kjent med i denne prosessen har  også blitt gravid gjennom eggdonasjon nå i august. Det gledes veldlig og jeg tenker på henne hver eneste dag <3.

Når jeg var hos Huseby på fredag, sa han at det så fint ut. Jeg skal allerede ha ny behandling i morgen, mandag. Da var han på Ski sykehus så da ble det litt vanskelig. Men jeg har fått time hos hans kollega på Oslo City legesenter hos Linda. Han spurte om jeg hadde hatt noen bivirkninger. Men jeg hadde ikke kjent noen ting. Men på lørdag hadde jeg veldig mensmurringer og vondt i puppene. Lurer på om det kommer av denne Philgrastimen. 

Denne helgen har gått veldig fort. Orienteringsklubben har arrangert o-løp. Jeg har vært på dugnad både lørdag og søndag, og jeg har bakt 5 kaker. Så nå er lufta ute av ballongen. Men veldig glad vi er opptatte så ukene flyr mot innsett om 5 uker. 

På tirsdag begynner jeg på provera. Den skal fremprovosere mensen. Om 1 1/2 uke er denne perioden over. 

Philgrastim hos Huseby

I går var jeg hos Huseby på Ahus for å sette medisinen Philgrastim. Denne medisinen står det ikke mye om på netttet. Men det lille jeg har funnet ut er at det brukes til å bygge opp livmor etter kreftbehandling. Så det er ingen spøk dette her. Den settes inn i livmor med et kateter. Et lite tynt plastrør som føres opp i livmor. Det var bare noen dråper som skulle til. Så fikk jeg ligge et par minutter på benken. Han hadde ikke tid til mer stakkar, han er en etterspurt mann og meg tar han bare innimellom pasienter på Ahus. Så fikk jeg beskjed om å gå rolig ut til bilen. 

Jeg skal ha 6 slike behandlinger før innsett. Allerede på fredag skal jeg tilbake til Ahus og Huseby. Han hjelper jo til slik at vi slipper å betale privar hver gang for dette. Privat time for dette ligger fra 1100-1600kr så det hadde blitt dyrt. Og vi har i grunn nok utgifter fra før av nå. 

42 dager til innsett nå. Og medisiner settes hver dag. Til helgen skal vi arragerere et O-løp her i Fetsund så den helgen går hvertfall raskt. Det begynner allerede i kveld med å sette ut poster. Jeg skal sitte ved målgang og se til at alle får tiden sin ved at de registerer brikken sin på en liten datamasin etter målgang. Også må jeg bake kake. Det blir sikkert en langpanne sjokoladekake. 

Jeg fikk litt inspirasjon tilbake i går da jeg var på et tupperware party. Og fikk servert noe godt som var veldig raskt gjort. Ellers går dietten faktisk veldig greit. Spiste litt vanlig mat på fredag og lørdag, og litt brus. Men ellers går det veldig fint. Synes jeg merker det litt på klærne allerede. Og vekten er litt ned, men siden jeg trener mye nå går nok ikke vekten ned mye av gangen. Men så lenge jeg føler meg bedre, er det kjempefint. 

Jeg spiser litt speltbrød innimellom fordi jeg blir litt lei all tiden jeg må bruke på kjøkkenent. Det er egentlig ikke på denne planen men tror det går fint så lenge jeg holder meg unna sukker og brus. Bær kan man spise så mye man vil av 😉

Syklus 2 starter i dag

I dag starter syklus nr 2 av 3. Jeg skal ha noen nye medisiner denne gangen også. Progynova har jeg brukt før, men Trental har jeg ikke brukt, Climara plaster har jeg satt på i dag, Clexane sprøyte har jeg tatt i dag, skal også ha 800 mg E-vit, 1g folsyre, + alle de andre vitaminene jeg tar ;-P

Fikk begynt på medisiner litt sent i dag da jeg måtte hente dattern min på Gardermoen kl 02 i natt. Klarte ikke sove før jeg hentet og innen jeg fikk lagt meg ble klokken 03:30. Hun har vært i Bulgaria sammen med en veninne. Hun ble matforgiftet så hun måtte på sykehus siste dagen. Det var tøft å få tlf fra henne midt på natten helt på gråten og hadde fryktelig vondt i magen. Men nå er hun på bedringens vei. Det er ikke bare bare for mammahjertet når en vet at snuppa  ikke har det bra og er så langt unna <3

Det nye treningsprogrammet går greit, litt få øvelser synes jeg så jeg sper på med litt ekstra. Det er værre med dietten. Den er vanskelig å holde, rett og slett fordi det betyr mye tid på kjøkkenet og det er altfor mye mat. Jeg orker ikke alt rett og slett. Også er det det med godis og cola da….jeg klarer nesten ikke å holde det ut. I går lagde jeg hjemmelaget blomkålsuppe med chili. Den ble vel sterk, men smakte godt. Ikke helt innafor for kara i huset men vi lagde litt kveldsmat så gikk det greit ;-D

I dag blir treningen vanskelig tror jeg, rett og slett fordi jeg er FRYKTELIG støøøøl ha ha. Kommer nesten ikke ned trappa. Men jeg får bare komme meg ut. 

Guttungen skal ha første kjøretime på bil i dag. Tiden går jeg blir bare yngre ha ha ;-D

Syklus nr 2 starter i morgen

I dag kom mensen tibake. Den skulle startet for lenge siden, men kom akkurat innenfor det klinikken sa. Den skulle komme innen en uke etter tablettslutt. Så i morgen begynner jeg med medisiner for syklus 2. Det dreier seg mye om å hele livmor, og få god blodgjennomstrømning. Allerede på mandag skal jeg ha noe som heter Philgrastim, dette er noe de bruker på kreftpasienter for å hele livmor. Dette skal jeg ha 6 ganger før innsett. Jeg må spørre Huseby i dag om han kan utføre dette. Jeg har fått med medisinen og katetere fra Russland. Denne medisinen skal innføres i livmor og må da bruke kateter. Kan hende jeg må til ham på Oslo city legesenter. Er ikke sikkert han gjør dette på Ahus. 

Jeg burde ha kommet meg til Fürst for å ta bodprøve av TSH (stoffskifte). De mente på klinikken at jeg hadde litt for høyt for graviditet. Så jeg fikk Levaxin av Huseby og skulle ta test etter 3 uker men har somlet så grusomt. Jeg var innenfor normalen uten graviditet men de ville ha den ned til ca 2. Min lå på 3,3

Jeg var på Aleris i går for sjekk av bihulene igjen. Muslingene var hovne, og hvis jeg hadde hatt forsikring hadde han operert med en gang men det kostet 12000,- så det har jeg ikke rå til nå. Jeg har vært mye plaget de siste dagene, så jeg fikk 5 dagers kur med prednisolon for å få ned hevelsen på muslingene. Men han mente at hodepinen kom av at botoxen hadde gått ut av systemet. Jeg skal ha ny dose på fredag. Så han mente at det var migrenerelatert hodepine. 

Nå har jeg begynt på diett. Fordi jeg fikk sjokk når jeg kom hjem fra Cyklevasan. Jeg veier mer nå enn jeg gjorde som høygravid med ungene. Hjelpes, det kan jo ha en betydning for utfallet i oktober. Jeg tok en BMI test i går og da kom den ut som overvektig??? Jeg føler ikke at jeg overvektig, det er å ta i, men jeg kan godt ta av noen kilo. Så i går prøvde jeg å “foodpreppe” som dem sier. Så får vi se da om det går lettere å få i seg all den maten i dag. For denne dietten består av mye mat, men det er jo meningen at man skal trene mye da. Så i går kveld fikk jeg med Sambo på styrketrening hjemme i gangen. Det var hardt nok det. Jeg kjenner det godt i dag. 

Jeg går på mange medisiner som alle har vektøkning som første bivirkning. Jeg er jo konstant sulten, og jeg liker å kose meg med godis og cola. Men nå må jeg klare meg uten. Håper jeg klarer å hold dette noen uker hvertfall. Blir lettere når det blir en vane, nå synes jeg det er veldig hardt uten godisen min. Men belønningen i andre enden er stor så jeg må være flink. 

Dette er programmet jeg følger. Med matplan og treningsplan både for hjemmetrening og i studio. 

Det er travelt nå ;-)

Det er fryktelig travelt akkurat nå. Og det er kjempebra, for da går dagene fort til innsett. Nå er det 50 dager til innsett. 

Vi har akkurat kommet hjem fra Sverige og Cykelvasan. Kjempefin tur med masse opplevelser og moro. Sambo kjørte inn til veldig bra tid, (ikke så bra som i fjor men var fornøyd) tiden ble 3:18 på 94 km. Jeg var som vanlig i støtteapparatet. Kjørte bilen fra Sälen til Mora for å plukke opp 3 syklister. Måtte også rekke innom Evertsberg for å heie på Sambo. Så er det å finne den faste plassen i Mora for å heie dem inn en etter en til mål. Dette er det største MTB rittet i skandinavia med 12000 syklister bare på lørdag i 94 km’tern. På kvelden var det bankett som tok helt av. Kjempegøy!! Jeg har jo syklet dette jeg også i 2013, tid 4:08, noe jeg var kjempefornøyd med 😉 Men nå er det andre ting som står i fokus. 

Vi har vært hundepassere en uke også. For lille Ella, en Cockapoo. Det var egentlig min datter som passet den men vi synes det var gøy vi også. Men det var godt når hun dro også, da det var mye styr ;-D

Ella gjorde alt for en godbit, men hun fikk nesten ingenting utenom maten sin og snacksen sin. 

Sambo hadde også bursdag, så da måtte jeg bake litt. Da ble det pavlova og Suksessterte.

Så tilbake til det bloggen handler om. Vi fikk beskjed rett før helgen at donoren vi har valgt, måtte ta seg av et familieanliggende og måtte utsette det en uke eller vi kunne velge en annen. Vi måtte jo avbestille turen som skulle vært i august, vi fikk på nåde flyttet hotelloppholdet men måtte avbestille flyet. Nå var det vanskelig å finne flyturer. Og hvis vi skulle utsette en uke måtte vi søkt nytt visum og alt det styret med hotell, fly og visum orket vi ikke. Så klinikken hadde nettopp fått en god donor tilgjengelig som ikke hadde ligget i basen på en stund. De mente det var perfekt match så da gikk vi for henne. 

Jeg har vært gjennom syklus 1. Nå har jeg en liten ukes pause med hormoner, men starter på opp igjen på torsdag. Det er såpass mye å gjøre fremover at jeg tror det kommer til å gå fort til innsett. 😉