Ultralyden ble flyttet til i morgen

Dr. Huseby kunne ikke ta timen i dag da han jobbet på et annet sykehus lenger unna. Så det blir i morgen. 

I mens sitter jeg å hører ringeklokka dure i et sett. Mange unger på døra for å få godterier. Det synes jeg er veldig trivelig. Så trivelig at jeg blir sentimental og holder på å begynne å grine når jeg ser alle de flotta unga. Jeg er jo vanvittig lettrørt fra før, og nå med så mye hormoner sitter tårene løst både for triste og morsomme ting. Jeg hadde planer om å kle meg ut selv, men formen var ganske laber så det utgikk. 

Jeg har en del murringer i livmor. Jeg synes ikke jeg har hatt det så sent og så mye. Så fort jeg beveger meg blir det vondt med en gang. Om det er et godt eller dårlig tegn vet jeg ikke. Jeg er mildt sagt nervøs for timen i morgen. 

Men for å få timene til å gå har jeg begynt å se en serie. Jeg er jo ikke så fan av å se på serier. Men nå kjeder jeg meg såpass at jeg må finne på noe. 

The handmaids tale, en litt dyster serie med damer som blir tatt til fange og gjort til fødemaskiner…

Jeg er jo innom FB hvert kvarter cirka hele dagen. Og du vet du har vært for mye på FB når du leser papiravisen og leter etter likerknappen….he he

Jeg lover å oppdatere dere i morgen. Men etter ultralydtimen (hvis det er gode nyheter) skal jeg til Frøyaklinikken så det blir ikke før utpå ettermiddagen. 

Store magesmerter etter harrytur…

I går var vi på harrytur med de gamle til Charlottenberg. Jeg bare satt på krakker hele dagen mens de andre handlet. Jeg var utrolig sliten så fant ut at det var tryggest. Vi spiste middag på kafe før vi reiste hjem. De gamle vet jo ikke at jeg er gravid. Så måtte late som ingenting. 

Når vi kom hjem begynte sønnen å mase om middag og en pakke på posten. Jeg kjørte han dit, og på veg hjem fikk jeg fryktelige smerter i magen. Det bare trakk seg sammen i en stor krampe og jeg ble jo kjemperedd for at jeg  skulle begynne å blø. Jeg tok 400 mg magnesium. Og sendte mail til klinikken. Fikk raskt svar om å begynne på plan B i tilfelle blødning. 

Så jeg tok 2 Tranexamic og mer pogynova med sukret te, mer magnesium og streng “bedrest”. Jeg beordret alt fra sofaen. Sambo fløy som en fille frem og tilbake. I og med at jeg ikke blødde tok jeg ikke progesteron sprøyte. 

Jeg fikk nemlig beskjed om å stoppe de sprøytene. Og det er jeg gald for nå, for det klør så forferdelig ennå. De skal kun brukes ved nødstilfelle. 

I dag er det litt bedre. Men skal nok ikke gjøre annet enn å ligge på sofaen i dag heller. Har litt murringer ennå og forbereder meg på det værste. 

Ultralyd på tirsdag blir vel spennende. 

Hva har skjedd med deg???

Jeg var innom jobben i går. Og flere av mine kollegaer kjente meg ikke igjen. En glapp bare ut….Hva har skjedd med deg??? Ha ha ja jeg har blitt skikkelig rund i ansiktet. Det føles slik som på bildet…. Det er nok komboen av prednisolon og inntak av mat. Av prednisolon får man “måneansikt”, og det har jeg faktisk fått. Det kommer fort altså. 

Nytt sjokk i dag…bilen var på verksted og det ene slo det andre. Når damen ringte var summen for alle reperasjoner oppe i 27000,- Herregud det er jo mye mer enn hva bilen er verdt. Så nå vet jeg ikke hva som skjer med bilen. Er ikke sikkert det lønner seg å reparere. Hjelpes, og jeg som må ha bilen neste uke….

Den sure kløe….

Nå kommer reaksjonen på progesteron sprøytene. Huden er rød og klør som et hel…..  Jeg vet at man får beskjed fra klinikken å legge på vodkaomslag!! Jeg har ikke turt det ennå, ikke har jeg noe vodka heller egentlig. Men har bestemt meg for å holde ut fordi det er så viktig. 

Det ser ikke bra ut. Huden er helt sprengt og det er små kuler under huden. Jeg skal sende en mail til klinikken bare for å sikre meg at jeg kan fortsette hvis jeg holder ut kløen. 

Det tok jo litt tid før det brøt ut og jeg har fortsatt mange dager igjen. Helt til 7 desember faktisk. Men først er det ultralyd på tirsdag. 

I morgen skal vi ta med de gamle til Charlottenberg på svenskehandel. De maser om en tur hver høst. Og vi har fryktelig mye boks pant som må leveres inn. Så det passer egentlig bra. Så får vi kjøpt inn litt godteri til halloween. 

Ellers er jeg sulten absolutt hele tiden. Jeg kommer garantert til å bikke 100 kg. Huden er i ferd med å sprekke allerede. Jeg føler meg som ei hardstappa pølse og er bare i uke 7 (6+1). Litt krise at jeg ikke kan trene noe. Det pga av jeg ikke skal forbrenne hormonene jeg tar. Kroppen produserer ikke dette selv ennå så jeg må være forsiktig. For nå bare dette gå. Jeg vil ha tilbake kroppen min igjen. 

Ellers har hodepinen kommet tilbake. Jeg fikk en ukes pause. Jeg trodde det skulle gi seg nå men dessverre kom det tilbake igjen. 

I dag har jeg ikke bil, den er på service. Det blir kjempedyrt men nå bare måtte jeg. Håper den blir bedre å kjøre med nye bremser, nye filtre, nytt speil, nytt lys og masse annet. Dette er jo en gammel holk av en bil, så begynner å dra seg på mange feil. Men nå blir det ryddet opp litt hvertfall 😉

 

 

NIPT test i Gøteborg

Vi kan ta NIPT test i Gøteborg fra uke 10+0. Den er 100% sikker. Den avslører trisomi 13,18 og 21. Vi kan også få vite kjønn hvis vi vil. Det koster 4995,-SEK. Dette er bare ved en blodprøve. Da fostererets DNA går ut i blodet til mor kan de finne ut mye om barnet. Det innebærer også en utvidet ultralyd, noe som alltid er spennende. 

Så den kan vi ta fra 27.november, hvis vi kommer så langt. Noe vi må ha tro på 😉

 

Vært på ultralyd i dag ;-)

Jeg klarte ikke vente. Jeg snakket med Huseby og han tok meg inn. Den lille med den røde ringen rundt er vel fosterannlegg nr 2. Men det hadde han ingen tro på. Men han synes det var litt for tidlig til å være skråsikker på fosteranlegg nr 1.  Han kunne så vidt skimte hjertet (det kunne nok jeg også) men han ville ha ny ultralyd om en uke for å være helt sikker, men han hadde stor tro på dette.  

Nå har jeg studert bilde opp og ned og kan innbille meg at det er 2 stk i den store boblen….Jiz man loco i hodet av dette her. Men kan nesten skimte 2 skygger av 2 rundinger. Det ville jo betydd eneggede tvillinger men sannsynligheten er veldig liten. Og vi er glad bare det er liv der. 

Så nå blir det lenge å vente en uke til. Dumt jeg ikke ventet til torsdag hos Huseby men men er man utålmodig så er man utålmodig he he 

Kjolekrise i siste liten….

Jeg lå på sofaen i hele går. Vi skulle i 50 årslag på kvelden. Jeg hadde kjøpt en kjole på H&M som jeg tenkte ville passe. Og den skulle jeg ta på meg ca 15 minutter før vi skulle være der. Men når sambo fikk se den fikk jeg ikke lov å gå i den. Den var altfor avslørende (altså magen). Så da fikk vi litt panikk. Prøvde flere kjoler men alle var for trange eller fremhevet for mye. Han vil jo ikke at det skal synes ennå. Jeg hadde en backup plan med en dressjakke over kjolen men den var kjøpt for lenge siden og var jo i str 36 (!!) og det er det lenge siden jeg har gått i he he. Så da måtte jeg bare kaste inn håndkleet, ta et skjørt med en storskjorte utenpå. Følte meg ikke akkurat fin men jeg hadde hvert fall klær på ha ha. 

Selskapet var veldig hyggelig som vanlig med den gjengen. Selv om jeg er i min “boble” og klarer ikke helt å koble meg på samtaler. Satt bare å fulgte med klokka for å ikke få alle alarmer på tlf hele kvelden. 

Vi måtte lure oss ned på badet for å sette progesteronsprøyten. Jeg var jo livredd for at noen skulle stå i kø og høre au au ha ha ;-D Men vi fikset det også. 

Nå har jakten startet på en kjole som kan brukes på de neste festene før jul. Er ikke så lett fordi jeg gidder ikke bruke mye penger på en kjole som skal bare brukes noen ganger. Og jeg vil vente med å bestille noe til jeg har sett hjertet til uken. 

Litt krise i dag tidlig. Jeg var veldig trøtt og slo av alarmen kl 07 for medisiner og bråvåknet 08:15 med panikk i blikket. Over 1 time for sent. Ber til gud om at det ikke gjorde noe…

Nå står det middag for tur. Skal prøve noe nytt i dag. Thai suppe med kylling. Håper den blir god da begge barna kommer til middag. <3

Magen blir fort “stram” (vond)

Jeg har vært på farten i dag. Men i dag var magen ugrei. Magen ble fort “stram” som i vond og da måtte jeg hvile. Måtte stadig sette meg ned. Sambo måtte gjøre middagen ferdig fordi jeg hadde så vondt og måtte sette meg ned. Men det er ingen blødninger så er nok ingen fare. 

I morgen er det 50 årslag. Gruer meg litt. Vi må ta med sprøyter og greier ned dit. Håper jeg ikke blir for sliten. Jeg sover utrolig dårlig om natten da jeg har så halsbrann. Så da må jeg sitte og sove, noe som ikke akkurat er bra for nakken. Men nå har jeg vært fri for hodepine i 2 dager..jippi…

Jeg er nå fullgått 5+1 i uke 6. Blir spennende til uken med ultralyd. Lengste uken ever. 😉

Huden blir seig….

Slik varmer vi opp progesteronet som settes som sprøyte. Det ligger noen minutter i veldig varmt vann, Så knekker vi av toppen av ampullene.  Derretter trekkes det opp i sprøyten. Sambo renser stedet med alkoholwipes, så setter han sprøyten. Noen ganger gjør stikket vondere enn presset fra medisinen. Men fordi sprøyten blir satt på nesten samme sted hver gang (annehver side da), så blir huden litt seig og det man må bruke mer kraft for å komme gjennom huden. Men det går veldig greit nå altså. Gruer meg ikke en gang. 😉

Selv om det kom en hcg økning i går, klarer jeg ikke slappe av. Jeg går konstant og tenker på om det fortsatt er liv. Det blir nok slik fordi jeg har mistet så mange ganger nå. Det kverner i hodet hele tiden. Selv om jeg prøver å tenke positivt går det ikke alltid. 

I dag våknet jeg til et ennå større øye. Prøvde å ta bilde av det men det var så grusomt at jeg tenkte at dette kan jeg ikke legge ut likevel. Ser jo ut som om jeg har fått meg en skikkelig lusing. Det er så hovent at jeg får ikke åpnet øyet helt en gang.  Så nå skal jeg ligge med varme omslag på dette øyet flere ganger om dagen. Det skal løse opp en evnt sti. 

I dag har jeg vært flink med frokost. 2 brødskiver og 3 egg. Det er ikke værst. Kvalmen kan sette inn når som helst så greit å innta god frokost men man kan. 

I går kjøpte jeg meg kokebøkene til Trines matblogg. De har jeg ønsket meg lenge. Nå var de på salg, 149,- for stykket. Så nå leser jeg kokebøker til den store gullmedaljen. I dag blir det Pasta Carbonara til middag. 

Gud bedre meg….

Nå har jeg vært så nervøs at jeg har holdt på å dø. Men endelig kom svaret. HCG 555. Da ble det dobbling og litt til. Akkurat hva jeg hadde håpet på, selv om jeg trodde alt var over ettersom jeg ikke har følt meg gravid i det hele tatt i helgen. 

Travel helg, bursdag på lørdag. Hyggelig brunsj med kyllingvinger og pottis. Søndag var det dåp med middag og kaker. 

Jeg har blitt sørpe forkjølet. Med tett i hele hue (noen ville sagt at det var jeg fra før he he). Og toppet det med med en “sti” på øyet i dag. Måtte ha kloramfenikol salve for å få ned betennelsen. Øyet var bare “litt” hovent i dag he he. 

Nå må jeg lage meg noe mat før jeg skal “ordne” ei veninne 😉

Vi blogges hi hi 😉