Vi er i babybobla nå….

Det blir ikke mye tid til blogging akkurat nå. Det går i mating døgnet rundt. Han sover mye men da er det så mye annet som må gjøres. Han er veldig snill. Men vi bruker  mye tid på mating. Jeg har ikke nok mat i puppen men ammer litt og pumper litt. Så han får mye MME(morsmelkserstatning)  i tillegg. Jeg er oppe og mater 2 ganger pr natt. 

Første helgen hjemme var ikke særlig god. Jeg hadde store smerter i snittet, kom nesten ikke opp og ned av sofaen. Inn og ut av senga var et helv… I tillegg fikk jeg den værste urinveisinfeksjonen jeg har hatt etter kateteret. Men hadde ordnet meg antibiotika på forhånd for jeg visste det ble problemer.  Først på mandag ble formen noe bedre. Jeg sliter med STORE mengder vann i bena. Det er så vondt. Vannet presser på sener og nerver så jeg har vondt for å gå. 

Jeg gikk på vekta med store forventninger når jeg kom hjem. Og jeg gikk rett i kjelleren…hadde gått ned bare 2 kg…seriøst.. Dette kommer til å sitte fast altså. Håper at det løsner med at vannet forsvinner. 

Stiftene tok jeg på mandag. Og såret ser veldig fint ut, tror ikke det vil synes noen ting når det er helet. Men har en del ødem over såret som må ut på et vis. Magen er  fortsatt stor men må jo gi det litt tid. 

Her er kortet fra storesøster som vi fikk på sykehuset. Jeg fikk tårer i øynene når jeg leste det <3

I dag er han 10 dager. Vokser og legger på seg. Pappa’n er så stolt av ham at han strutter som en hane og vil vise ham til hele verden. De to er så søte sammen. 

Vi sier halleluja for nye dupditter som sterilisator, drikkeferdig MME, vannkoker osv… Det gjør hverdagen vår mye lettere. 

Vi gleder oss til tiden fremover. 😉

Endelig kom lille Emil til oss <3

Mandag kom endelig lille vakre Emil til oss. 3215 gr og 50 cm lang.

Vi må ha trukket lykkeloddet for han er jo verdens snilleste unge. Det kommer ikke et kny fra ham. Når han er sulten hører jeg bare lyden av smatting og da ligger han og leter etter mat. Han skriker nesten ikke. Det går i soving og spising hele dagen.

Ammingen har ikke kommet helt i gang ennå da det tar litt lenger tid for melka å komme når det er keisersnitt. Men ammer eller pumper ofte så den kommer nok snart;) Ellers får han litt MME fra kopp. Da blir han veldig fornøyd. Han er kjempesulten når han lukter maten og sluker den rett ned. Så sovner han igjen 🙂

Alle besteforeldre har vært på besøk og det var stas. De var overveldet av begeistring og synes han var så søt.

Vi har badet og kost masse.

Jeg har nok slitt mest etter keisersnittet. Mye smerter både ved amming (da trekker livmor seg sammen) og i snittet. Men får smertestillende så det går seg nok til. Jeg hadde virkelig ikke trodd at det skulle bli så vondt. Det er vondt å komme ut og inn av senga. Så det blir spennende når vi kommer hjem.

Jeg får skrive litt om fødedagen når jeg kommer hjem. Før jeg glemmer den;)

Far er helt i skyene og får ikke nok. Han kan kose og se på ham i timesvis. Han er fortapt…;-D Han kaster seg ut i mating og bading og bleieskift uten å blunke 😉 Og han blir bekymret hvis han sover for lenge he he ;-D

Nå blir det godt å komme hjem i dag <3

Nå er vi klare til å møte ham….<3

Jeg måtte opp å ha mat i dag tidlig. Jeg var veldig sulten. Men matlysten har forsvunnet i løpet av dagen. Nervene ligger tjukt utenpå nå. Får kvalmebyger hele tiden. 

Jeg har skiftet på senga, pakket bagen for 33. gang. Noe får jeg ikke pakket før i morgen tidlig. Vi har ikke mottatt noen telefon fra sykehuset i dag. Noe som betyr at vi ikke er først ut. Vi skal møte kl 8 og se når vi får komme inn på opersajonssalen. 

Jeg er allerede veldig emosjonell. Vi var i bursdag i dag og når vi skulle gå og alle skulle ønske lykke til begynte jeg nesten å gråte bare av det. Jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at når jeg får se ham i morgen kommer jeg til å gråte så jeg rister. Jeg kommer ikke til å klare å holde tilbake. Reisen har vært for lang og tung. 

Men gleder meg enormt til å holde ham i armene mine. Og å se ham i armene på sambo <3

Vi har prøvd bilsete, legge sammen vogna og satt i speil i bilen. 

Nå må jeg dusje igjen, og dusje i morgen tidlig så er jeg klar. Jeg føler stresset nå så nakken og hodepinen er vond. 

Jeg har 3 ønsker for i morgen

At de er forsiktig med nakken hans når han blir tatt ut.

At jeg ikke får post spinal hodpine.

Og at de lager et fint snitt. 

Så får vi se når jeg får blogget igjen. Kan ta litt tid før neste innlegg lages 😉 Men dette er vel gyldig grunn 😉

Siste blodprøve før keisersnitt….

Jeg hadde besøk av ei veninne i går og hun fikk helt sjokk over hvor hard magen var. Hun husket ikke at hun hadde hatt så hard mage selv når hun gikk gravid men det er jo 19 år siden he he… Men jeg og sambo synes magen har vokst en del de siste dagene. Og jeg føler jeg har den helt oppunder ribbena igjen. Den har ikke vært så presset oppunder på en stund men nå synes jeg det er veldig ubehagelig. Jeg blir også veldig lutrygget pga tyngden. Vekten min blir ikke høyere så bare magen som vokser. 

Nå er det bare lørdag og søndag igjen så får vi møte ham. Vi skal i bursdag på søndag så da går den dagen gudskjelov. I morgen skal jeg bare slappe av. Lage taco til middag, og kose oss før det hele setter inn 😉

I dag var jeg på Ahus for å ta blodprøve før keisersnittet. Det var utrolig mye folk der i dag. Etter det dro jeg på Strømmen for å kjøpe gaver til de to små som har bursdag. De fyller 1 og 4 år. Jeg fikk også handlet pynteputer og teppe til utemøblene. Det ble selvsagt blått (jeg elsker jo blått he he). Det ble så koselig her ute. Jeg har sittet under parasollen i hele ettermiddagen. I dag har jeg plages så ille av varmen at jeg har holdt på å forgå, selv i skyggen. 

Jeg orket ikke lage middag så det ble thai mat fra kroa. Så måtte jeg kaste inn håndkleet og ta meg en lur. Det trengte jeg. Det står jo på alle appene at jeg skal hvile ekstra nå. 

Jeg har selvsagt fått en heftig hemoride sånn på slutten. Har prøvd “alt” men den er standhaftig altså. Har jo bare ventet på det. Men håper den slipper taket før mandag. 

 

Armer og bein…..

I dag er jeg 38+0. I går bestemte jeg meg for ikke å kjenne etter når jeg var oppe på do om natta. For søvn må jeg ha nå. Men når vi la oss i går kveld satte han skikkelig igang. Han var helt vill der inne. Vi lå bare og lo og filmet det hele. Hele magen buklet seg og skulle tro han ville strekke seg ut i sin fulle lengde. Det var veldig moro og se og kjenne. 

I går fikk vi endelig kjøpt utemøbler til terassen. Regner med masse besøk i sommer så greit å ha det klart. Fikk også kjøpt stor parasoll. Det kommer med bil i dag så sitter og venter. 

Nå har jeg bare igjen å få tak i UV-telt til mini, morsmelkserstatning (tilfelle jeg ikke får ut melk), og brystpumpe. Men har litt is i magen, kanskje det kommer på tilbud 😉

I dag må jeg være hjemme  hele dagen fordi sambo har bilen på verksted. Så han kjører “skræbben” min he he…Men i morgen må jeg inn på Ahus for blodprøver. Da skal jeg passe på å gjøre noen ærend samtidig. Det blir siste tur alene…

Nå ligger nervene tykt utenpå og full paranoia….

Hos jordmor på mandag hadde symfysemålet flatet ut, men hun var ikke bekymret. Men det blir jo derimot jeg. I natt fikk jeg fullstendig panikkanfall. Våknet kl 04 for å gå på do. Han pleier å røre litt på seg da. Men nå var det helt stille. Jeg lå lenge våken for å kjenne etter bevegelser. Men etter 30 minutter sto jeg opp og drakk 2 glass cola og spiste sjokolade. Men ingenting skjedde…og paranoian ble bare større. Jeg dyttet og dyttet på ham men han var som en ungdom som ikke ville stå opp…. Jeg hadde ikke lyst til å vekke sambo da han får ennå mer noia enn meg. Så jeg ventet til klokka hans ringte. Hadde ikke tenkt å si noe men klarte ikke holde meg. Rett før kl 06 hadde jeg kjent bittelitt,  nok til å bil litt beroliget. Jeg la meg og satte klokka på 8.30. Skulle la meg selv sove litt lenger siden jeg hadde vært oppe i natt. Når jeg våknet av klokka, lå jeg å ventet på at han skulle våkne for alvor. Men for meg tok det for lang tid. Så i ren desperasjon tok jeg frem doppleren. Men fant jo ikke pulsen hans. Holdt på lenge. MEN så begynte han å sparke….gud så deilig. 

Etter litt mat kom han skikkelig i gang. Og igjen var han treffsikker på blæra mi he he 

Nå er jeg beroliget igjen….for en stund hvertfall. Men nå er det bare 5 dager igjen til vi får møte ham <3

I går var vi på Ahus for info om keisersnitt. Vi var blant mange andre par. De pleide visst å ha planlagte keisersnitt på mandager. Da hadde de 4 stk. Vi har fått tid kl 08, men det har nok alle. En av oss får en tlf i løpet av helgen for å møte kl 07 for å være klar på opersjonsalen kl 8. Håper det bllir meg. Jeg kan jo i utgangspunktet ikke faste så lenge pga diabetesen. Så jordmor sa det var en fordel for meg. 

Det er veldig sprikende info fra flere kanter ang keisersnittet så vi får bare se hva som skjer egentlig. 

Jordmor: Du har uforskammet lavt blodtrykk….;-)

Det tyder på at kroppen takler graviditeten godt. 100/65 er jo ganske lavt men ikke alarmerende lavt. Selv om jeg har hovne ben var det ikke for mye heller, man må regne med litt på slutten og på grunn av varmen. 

Symfysemålet hadde flatet litt ut. Det var det samme som for noen uker siden. Men siden jeg hadde ultralyd forrige uke og kjente masse bevegelser var hun ikke bekymret. Sambo ble litt engstelig. Men han ble beroliget. Han var med og skrev farskapspapirer. Det var første gang han var med på en slik seanse…og siste hehe..;-D

Ingen utslag på urin heller så alt ser fint ut. 

Jeg har begynt å ta Lecitin for å hindre brystbetennelse og kanskje den hjelper for å få igang melken også. 

Og Anette på Frøyaklinikken anbefalte Arnica homeopatmedisin, for at operasjonssåret skal hele raskere og jeg skal komme til hektene raskere. Så får vi se om dette hjelper noe 😉

Jeg gruer meg veldig til stikket i ryggen, spinal eller epidural. Og gruer meg til sårhelingen. Er jo veldig spent på hvordan det blir etterpå. Er jeg i fin form? Gjør det veldig vondt? Kan jeg bevege meg fritt etter noen dager? Forsvinner magen fort?? Får jeg UVI etter kateteret? Ja det er mange tanker akkurat nå, men ingen vei tilbake 😉

En uke igjen…..

En travel og varm helg er slutt. Vanligvis takler jeg varmen godt men ikke nå. Klarer ikke å sitte i solen mer enn 5 min så må jeg inn igjen. Men i går tok jeg iskaldt fotbad i sola, da kunne jeg sitte litt lenger. Men det hjalp ikke serlig mye på de hovne føttene som plutselig blåste seg opp fredag kveld. 

Vi var i rekelag hos venner lørdag kveld. Det var godt å blli litt sosialisert igjen. Det blir lange kjedelige dager her på sofaen. Vi fikk også med oss en kjempefin regnbue utpå kvelden. Visste du at når du ser 2 regnbuer er den andre, litt mindre synlige regnbuen speilvendt i fargene?

I dag var det konfirmasjon på Bjørkelangen. Men det ble en slitsom affære, da varmen tok helt overhånd. Jeg fikk bena inn i bare en type sko, men etter noen timer så beina slik ut…

Ikke veldig deilig akkurat. Jeg hadde mest lyst til å hoppe i det lille vannet ved siden av Eidsverket. 

Jeg prøvde meg på ruller i håret da det er slitsomt med all føning og retting. Fordelen er at i denne varmen tørker håret veldig fort ;-D Ble ikke kjempefornøyd fordi jeg ikke orket å rulle alt. Jeg svetter så grusomt nå at jeg satt bare til lufting i gjennomtrekk…

I morgen skal sambo være med til jordmor for å skrive farskapspapirer. Tirsdag er det kurs på Ahus i forbindelse med keisersnitt. Håper resten av uken går fort for nå gleder vi oss voldsomt her <3

Kjenner ikke noe tegn til at det skal komme igang av seg selv. Men det begynner å bli trangt der inne og sparkene kan være ganske smertefulle. Han er sterk og det kommer plutselig fra alle kanter.