Siste diabetesdag på Ahus…

Endelig siste dag på Ahus med oppfølging av svangerskapsdiabetesen. I går var jeg hos jordmor og diabetes sykepleier. Jordmor tok blodtrykk, langtidssukker, og lyttet til mini. 

Jeg slapp ultralyd fordi vi hadde hatt det på lørdag og alt sto bra til da. Langtidssukkeret var på 5,5 noe de var veldig fornøyd med. Enda jeg har unna meg både det ene og det andre ;-P  Hjertelyden til mini var fin, den dro av gårde til 170 men det var det de så etter ved masse bevegelse. Det gikk etter kort tid ned igjen til 145 som han hadde ligget på hele tiden. Da hadde jeg et friskt barn der inne 😉

Jeg skulle ta siste tablett Metformin til middag dagen før keisersnitt og siste insulin kl 22 kvelden før. 

Så dro jeg innom jobben en tur. Jeg hadde pynta meg litt ekstra i går med kjole og greier. 

Jeg hadde en super dag. Følte meg full av energi. Men etter litt shopping måtte jeg kapitulere. Hadde veldig vondt i beina, ikke så rart med 22 kg ekstra å bære på enn vanlig. Hadde jo for en gangs skyld ikke joggesko heller he he…  

Har lagt på meg 13 kg i dette svangerskapet, men ingeting siden jul. Men all behandling med hormoner i mange år har dratt på seg noen ekstra kilo. Men har troen på at jeg tar de av igjen. 

Jeg måtte krype til korset og kjøpe noen store truser….Jeg synes jo at Sloggy maxi er grusomt, men må ha noen som ikke har strikken rett over keisersnittsåret. Og de er jo ikke akkurat billig heller. Men dro kortet og kjøpte to stk, og noen billig varianter som var høy på livet. Håper de ikke ruller ned fordi magen blir jo ikke borte på et knips akkurat. 

I går kveld fikk jeg farget håret. Vi skal jo bort i selskap på lørdag og konfirmasjon på søndag. Det er jo en hel avhandling å farge dette håret nå. Først bleking, så blåbehandling. Mer farge i dag tidlig. Så ble det bra 😉

Jeg fikk besøk av en god veninne i går kveld. Det var kjempehyggelig. Det ble skravlings og latter 😉

I dag skal jeg bare være hjemme. Det blir deilig. I morgen skal jeg på kaffedate med en veninne som bor i Oslo. Nå har vi ikke treftes på en stund så det blir veldig koselig 😉

Nå venter jeg på noen pakker fra H&M som skal i fødebagen. Det jeg hadde pakket blir for varmt. Så skal legge ved noen tynne/løse kjoler i bagen. 

Blir nok varmt i dag, så vi får se om det blir solig eller baking av rundstykker 😉

 

 

Det ble Ahus en tur i går kveld…

Det blir nok en slik mage på meg etter fødsel ha ha  ha…..;-D  

Lørdag ettermiddag/kveld la jeg plutselig merke til at det hadde vært veldig stille i magen. Jeg hadde ikke kjent liv på mange timer. Plutselig fikk jeg panikk. Når jeg dytter litt på ham pleier han å begynne å turne med en gang. Men denne gangen skjedde det ikke. Jeg drakk cola, spiste godteri men ingenting hjalp. Jeg frika helt ut. Fant frem doppleren og fant hjertelyd men det roet meg ikke ned. Jordmor har jo sagt det er er falsk trygghet. Det er bevegelser som teller. 

Jeg ringte føden og vi fikk komme inn med en gang. Jeg ble lagt på benken og koblet opp til monitoren. Jeg skal trykke på en knapp hver gang jeg kjente spark. Forrige gang trykte jeg hele tiden. Men nå var det ganske så stille. Etter en halv time kom en ny jordmor med et glass med eplejuice og isbiter. Hun sa dette skulle hjelpe på sparkene og bevegelsene. Det hjalp noe men ikke mye. 

Så når legen skulle komme å undersøke med ultralyd, kom det akkurat inn et akkutt tilfelle som måtte gå foran oss. Så da satt vi på kjøkkenet igjen da. Til slutt sa legen at hun skulle ta oss med til en annen avdeling fordi det ville ta for lang tid og vente til akutttilfelle var ferdig. Så spenningen var stor da hun undersøkte. Jeg fikk ikke se på noen skjerm. Men hun så at han bevegde seg. Alt var fint. Men han  hadde snudd seg. Han har ligget med ryggen sin mot min høyre side hele veien. Nå lå han plutselig på venstre. Og jeg hadde ikke merket at han hadde snudd seg. Hun ville jeg skulle kjenne spark før jeg la meg og jeg begynte å kjenne det allerede når jeg satt der inne på kontoret hennes. 

Han veide nå 2800 gram. Og alt var som sagt bra. Vi ble igjen lettet over dette. Hun hadde stor forståelse for at vi var redde for at noe skulle skje på oppløpssiden. Hun så av journalen at det hadde vært en lang reise for oss. Hun var veldig forståelsesfull. Og ga beskjed om at det var bare å komme inn igjen hvis vi var redde for at noe hadde skjedd. 

Nå er det bare 14 dager igjen….gud vi gleder oss til å treffe ham nå <3<3<3

Baking og kynnere….

Fredag morgen våknet jeg tidlig tidlig på morgenen med smerter i magen og korsryggen. Det var såpass at jeg ikke fikk sove igjen. Jeg fikk bare slumret litt før jeg sto opp i halv 8 tiden. Jeg hadde egentlig en frokost date med ei veninne i Oslo men etter mye sitting på sengekanten pga smerter fant jeg til slutt ut at det var dumt å ta bilen til byen akkurat denne dagen. Ville ikke risikere å føde på et annet sykehus når jeg har fått innvilget ks på Ahus. Så jeg måtte dessverre takke nei til frokost i byen denne dagen. 

Jeg hadde ikke noe å spise hjemme så jeg måtte på butikken. Der var jeg veldig ukonsentrert da jeg hadde for mye smerter. Så glemte halvparten av hva jeg skulle ha. 

Men bestemte meg for å bake litt for å få dagen til å gå. Jeg hadde en del rester av spagetti og kjøttdeig fra dagen før så jeg bestemte meg for å lage pizza snurrer med kjøttsaus og en ladning med skinke. De ble veldig gode 😉 Jeg var ganske sliten når sambo kom hjem. Så vi droppet middag og spiste pizza snurrer istedet. 

Jeg sovnet på sofaen, som en stein. Det var så godt og jeg var helt i ørska når jeg våknet. Kynnerne ga seg på kveldingen. Resten av kvelden ble det nettshopping ;-P Jeg higer etter å komme inn i vanlige klær igjen. Men nå har jeg bare handlet på tilbud eller på HM. Det ble litt sommer kjoler, shortser, ny turbukse for litt kjøligere dager. Og nye Superga i rosa…

Det ble også nye slippers til fødebagen, da de jeg har er helt utslitt. 

I dag er formen bedre. Vi har vært nede på Fetsundagen. Det var veldig hyggelig, mange kjentfolk. Men før vi dro dit var sambo på den vanlige sykkelturen sin så da bakte jeg kanelsnurrer og vanilje snurrer. Mangler bare litt rundstykker så er fryseren full og jeg har litt og ta frem til de som kommer på barselvisitt. 

I dag har det vært veldig varmt her. 27 grader på kjøkkenet. Da var det godt med en kald dusj før vi reiste ned i butikken 😉

Har ikke hatt noe særlig kynnere i dag, så det er nok bare kroppen som forbereder seg på fødsel 😉

19 days to go…

Det telles ned….nesten i timer også nå…

Formen er ikke akkurat god om dagen. Jeg er stort sett helt ferdig. Sover på sofaen, tar en liten lur i senga mi…

I går var jeg på shopping med svigermor. Formen var fin på morgenen så jeg tenkte at dette gikk fint. Når jeg kom hjem datt jeg helt sammen. Sovnet på sofaen, skulle bare sove 30 min. Men sov i 1 time….

På kvelden i går fikk jeg vedlig vondt i magen. Ikke kramper, bare sammenhengende menssmerter. Det ble til slutt veldig slitsomt. Jeg skulle rydde bort litt klær fra snora men endte på senga mi da jeg fikk altfor vondt. 

Jeg har vel aldri vært så lei noe….bortsett fra ekteskapet mitt he he ;-P   Skulle han komme nå blir jeg ikke akkurat lei meg for å si det sånn. Jeg vil ha tilbake energien og muligheten for å bruke kroppen igjen. 

Det er som å ha tatt 1000 situps på engang i magen. Det er et veldig stramt belte rundt magen nederst. 

Det er ikke så mye å rapportere fra sofaen her akkurat nå så blir ikke så mye blogging dessverre. Mandag lagde jeg elgstek og kokte kraft på krakftben. Det ble middag i går. Sausen ble nydelig… Men noe som er litt merkelig er at når jeg skal spise middag er smakssansen min borte. Håper den snart kommer tilbake. 

Får håpe at en dag i solen fører til bedre form. I morgen skal jeg til kiropraktor da nakken er veldig vond. Nettene er forferdelig, sover nesten ingenting. Det er for varmt, halsbrann og finner ingen liggestilling som er god…

Fødebagen er pakket for 30 ish gang… Opp og ned med forskjellige greier. Har tatt ut alt som er mulighet for at er for trangt. Har kjøpt noen deilige kjoler på H&M som jeg skal legge nedi. Man tror jo at man kommer ut av sykehuset som sylfide he he… Med yngste min tok jeg med en trang olabukse. Stappa magan nedi den, det var jo selvsagt dritvondt men den skulle på (skrullehue) he he  Det orker jeg ikke denne gangen, og hvertfall ikke med keisersnitt sår som ikke er så godt å trykke på. 

Ønsker dere en fin dag i sola <3

Nå røyner det på her ;-)

I går måtte jeg gå til innkjøp av CROCS. Det var det siste jeg tenkte jeg skulle bruke penger på he he. Det er de styggeste skoa som finnes. Men på 17.mai kom jeg ikke oppi noen sko. Og jeg vil ikke vide ut mine vanlige sko heller. Så da jeg var innom Europris i går fikk jeg se noen i lyseblå og da var det greit. 

Nå begynner virkelig bena å kjenne det. Hele foten er hoven nå. Det sprenger litt og jeg har litt vanskelig for å bøye tærne. 

Jeg var også å handlet maling til tripp trapp stolen vi kjøpte for 70,- på loppemarked. Og den ble jammen blå den også. Det er vel ingen tvil om at jeg liker lyseblå he he…  Fargen på stolen heter Pilasterblå. 

I går kveld ble plutselig blodtrykket litt høyere enn vanlig. I natt var det litt protein i urinen. Men ikke mye. I dag var blodtrykket nede igjen. Det varierer veldig nå. Men mini er veldig aktiv. Kjenner godt med liv hele dagen. Jeg sover dårlig stort sett, men har netter som er veldig bra innimellom. Våknet med magekramper i dag tidlig men etter frokost ble det bedre. 

Russetiden er endelig ferdig. Han er sliten nå. Jeg bakte yndlingskaken hans på 17.mai. Og det var visst den beste han hadde smakt he he 

23 dager til keisersnitt nå….gleder meg så mye at det ubeskrivelig. Gleder meg ikke til å bli skjært i for det har jeg mareritt om men til å bli ferdig. 

For en lykke dag i går…..

I går kom brevet fra Ahus jeg har ventet på. Keisersnittet er blitt flyttet ennå nermere enn forventet. Ja gladere går det ikke an å bli akkurat nå, bortsett fra den dagen dette er ferdig da. 

Keiseren kommer 11.juni. Jeg ble så glad at jeg blåste i hele diabetes og tok en vaffel he he. Måtte jo feire litt da ;-D

Så da må jeg inn på fredagen før for å ta blodprøver. Jeg var på jordmortime i dag og hun sa jeg kom til å bli prioritert den dagen pga diabetesen. Man kan jo risikere å måtte vente til dagen etter pga hastekeisersnitt osv. Men nå blir det på samme dag som sistemann hos broderen. Lille Selma, men det får vi ikke gjort så  mye med. Litt dumt at de får bursdag på samme dag da men…

Fikk beskjed om at sambo måtte spise frokost før keisersnittet. Ikke noe sympati fasting den dagen. De er jo redd han skal gå i gulvet under operasjonen. Men han måtte sitte helt rolig og ikke reise seg opp, da kunne han se noe han ikke ville se og det var da de var redd han skulle gå i gulvet. Han får komme inn etter at spinalbedøvelsen er satt. 

Jordmor mente det ble spinalbedøvelse. Det var fordi det var lettere og finne “rommet” hvor spinalveksen ligger, det var større. Den virker bare i 2 timer. Epidural er visst en slange som ligger der som de kan fylle på med mer smertestillende etterhvert men den er vanskeligere å finne og de roter litt mer (??). Jeg har jo hatt postspinal hodepine før. Da de mistenkte hjernebetennelse. Det var noen “elever” som skulle ta ut spinalveske men bommet 4 ganger og da blir hullet så stort at det lekker ut veske og du får den værste hodepinen som finnes. Så håper jeg ikke får det igjen. Men jordmor sa det var lite trolig. Jeg fikk som regel en erfaren lege som satte denne sprøyten på slike opersajoner. 

Så nå er det bare 26 dager igjen 😉

I dag måtte jeg ut…

Etter mange dager inne måtte jeg ut å gå en tur. Jeg skulle gå til toppen, der det gamle branntårnet har  stått. Halveis fikk jeg en ide om at sambo skulle ta et gravidbilde når vi var på tur. Men guuuud….når jeg fikk se bilde så fikk jeg sjokk. Jeg føler meg akkurat sånn som h*n på bilde ha ha   Makan altså, speilet i gangen juger så det suser. Det må jeg ha i minnet he he

Og dere som har fulgt bloggen vet hvilke problemer jeg har med tarmen….  Når jeg er på løpetur har jeg jo alltid med drikkebelte. Der har jeg alltid dopapir. I dag hadde jeg bare tlf i lomma. Jeg hadde vært på do 3 ganger før på morningen så jeg tenkte vel at det var nok……neida. Nesten på toppen måtte jeg plutselig igjen. Herregud er’e mulig lisssom… Men ut i lyngen måtte jeg. Og hva skulle jeg tørke meg med???? Ehhhh lyng uten blader??? Steike meg altså. Fant ut at jeg rett og slett bare måtte i dusjen når jeg kom hjem…ja ja sånn kan det gå når man ikke kan holde seg he he (denne bloggen er ikke for sarte sjeler)

Men turen gikk bedre enn forventet. Ble ikke altfor sliten. Var jo anpusten på vei oppover men det gikk bra 😉

Nå må jeg stryke bunadskjorta til min datter som kommer på besøk på tirsdag. Og i morgen er det spådd knallvær. Da må jeg kanskje prøve å få litt roser i kinna. For denne gravidgløden ser fraværende ut he he

Nyrebekkenbetennelse eller nyresten….vondt var det hvertfall..

Det begynte sakte men sikkert. Og natt til fredag fikk jeg en viss anelse. Jeg testet hver gang jeg tisset om natten. Og det slo ut på 2+ på blod hver gang. Og i løpet av fredag ble jeg verre og verre. Det ble vondere og vondere ut over kvelden. Klokken 21 hadde jeg så vondt at jeg ikke orket mer. Jeg hadde igjen noen tabletter av Selexid og tok dem i desperasjon. Jeg tok også 1 1/2 paralgin forte (noe jeg ikke har tatt på flere måneder). Så bar det i seng. Jeg klarte ikke sitte rolig lenger. Jeg fløy oppe mange ganger i natt. Klokka 05 sto jeg opp og tok en ny Selexid. Og når jeg sto opp i dag tidlig var jeg mye bedre. Og jeg har ikke hatt smerter i løpet av dagen i dag. Så noe må Selexiden ha gjort. Men nå har jeg bare 1 tablett igjen. Jeg skulle hatt noen flere men orker ikke mase på Aage om mer. Og på legevakten orker jeg ikke sitte nå, så det får bære eller briste. 

Vi dro på Strømmen for å spise middag i dag. Deilig å slippe å lage selv. Vi kjøpte ny printer da den gamle var ødelagt. 

Vi måtte innom butikken for å kjøpe middag for i morgen. Der så jeg plutselig min lille nevø sammen med broren min. Og når han fikk se meg kom han løpende og kastet seg rundt halsen min og klamret seg fast. For en god følelse <3 Vi har alltid hatt et veldig godt forhold. Og han venter veldig på at lillegutt skal komme ut. Og at det skal skje rett rundt bursdagen hans er ekstra spennende. 

Nå har sambo reist på puben, og jeg sier bare nyt de siste 4 ukene med lange sykkelturer og en øl på puben. Det blir en “liten” omveltning for ham  snart he he

Han tok mot til seg….

Vi var hos svigers på pizza. Jeg er jo kjempeglad for å bli bedt på middag nå. Orker knapt å tenke på middag. Så vi fikk deilig pizza og jordbær og is til dessert. Etter middag ble vi damene sittende igjen og det ble mange spørsmål rundt prosessen jeg hadde vært gjennom. 

Når vi satte oss i sofaen for å drikke kaffe var det full fart på mini i magen. Og sambo kjente masse sterke spark. Jeg så på svigerfar at han var helt syk etter å kjenne. Sambo spurte sin søster om hun ville kjenne, og alle tror jo at det kommer spark på komando. Men det gjør det jo ikke. Hun måtte vente litt tålmodig, så kom det mange fine spark. 

Etter en stund reiste svigerfar seg og satte kursen for meg og magen. Da ble lysten for stor til å kjenne. Det var kjempestas å få kjenne. De hadde ikke trodd de skulle få barnebarn så dette var kjempgøy. De venter veldig på at han kommer ut nå. Han trodde ut fra sparkene at det ble en fotballsparker he he….men vi får se 😉

Jeg bare vralter meg rundt om dagen. Sitter litt i solen men det blir gjerne litt for varmt nå. Jeg svetter mer enn vanlig og må legges på kjøl på soverommet etter en runde i sola he he

Jeg ble målt til uke 33+2

I dag var det tid for Ahus igjen. Og det var ingen ventetid i dag. Kom nesten rett inn. Og damen som hentet meg, gynekologen som skulle “stjele” meg før jordmor timen, var samme damen som jeg hadde på timen for keisersnitt. Men hun kjente meg ikke igjen. Hun var jo kjempehyggelig denne gangen. Hun tok ultralyd og målte masse. Alt var superfint. Han ble estimert til ca 2200 gram, noe som er bare ca tall og kan være noe feil. Men passet godt inn etter forrige måling. Men når jeg spurte om gutten vår ble tatt før pga insulin gikk hun tilbake i journalen og så at det var hun som hadde hatt samtalen med meg. 

Hun kom til å sende inn papirer til koordiantor om å sette opp keisersnitt noe før. Så da tror jeg det skjer mellom 12-15 juni. Hun sa at alt var etter boka så da trengte jeg ikke komme tilbake før om 3 uker. 

Jordmor (en ny en igjen) var veldig fornøyd. Ingen protein, ikke høyt blodtrykk så da gikk hun gjennom keisersittprosedyren. Jeg måtte være forberedt på at gutten ble tatt med til nyfødtintensiv etter fødsel fordi jeg har brukt insulin. Det er bare for å sjekke at alt er i orden. Han blir der i ca 24 timer. Han kommer på besøk til meg på barsel for å amme, og vi kan besøke ham når vi vil. Og jeg måtte ta all smertestillende jeg fikk fordi det var en stor operasjon og det kom til å bli vondt. 

Diabetes sykepleier var veldig fornøyd med blodsukkerverdiene mine. Hun mente jeg hadde stålkontroll nå. Og synes jeg var veldig flink som styrte medisinering helt selv. 

Det hele tok nesten 2 timer. Jeg hadde planer om å reise innom jobben, noe som alltid er hyggelig 😉 Jeg var innom Kiwi og hentet ut en babybox, samt rema sin babybag. Hentet en pakke på posten med 2 ammetopper og en amme bh. En annen pakke med sterilisator fra avent. Bilen var jo helt full….

Vesle gutt på 18, har vært syk i natt. Han har kastet opp i absolutt hele natt. Synes veldig synd på ham. Og litt rart å ikke skulle trå til med bøtte og klut. Han holdt på helt alene…helt til kl var 06 på morgenen. Så han dro ikke på jobb i dag. Jeg måtte ringe legen for å få en sykemelding for ham. 

Så jeg trodde han kom til å være kjempesulten til middag i dag. Så jeg kjøpte noe skikkelig digg, kyllingvinger fra Coop Mega. De er bare så gode. Men det ville han ikke ha. Så nå sitter jeg på et lass av vinger he he ;-D

Ellers føler jeg meg veldig tung og sliten. Må noen ganger holde magen oppe med hendene. For det føles ut som om den  kommer til å revne av. Men nå går nok ukene fort fremover. Finvær og mange fridager for sambo. Snart 17.mai, da blir vi nok hjemme bortsett fra en liten titt på tantebarna mine i toget rett borti vegen her 😉