Det er ikke så lett i disse ferietider…

Deck chair on the tropical beach.

Jeg fikk ikke lov av klinikken å utsette ultralyden med 3 dager. Så da må jeg prøve å få time på Oslo City legesenter. Den skal være åpen hele juli. Så da må vi hjem en dag før fra ferien i Sverige. Nå har jeg ringt så mange steder, bestillt og avbestillt i et kjør. Det er nesten flaut å ringe igjen.

Samtalen med Tone Bråten ble avlyst fordi hun var syk. Det kan ingen noe for, så da tar vi det senere. 

Nå går tiden fort, vi reiser om litt over en uke. Det er mye som skjer, dagene bare flyr. Innsett er jo bare om 5 uker… 

Kjenner stresset legger seg. Så nakken min har forverret seg kraftig. I morgen skal jeg til en etterlengtet kiropraktor time. Jeg måtte ut i kveld for å bli skikkelig varm. Tok bakkeintervall, men har jo begynt på Progynova igjen, så formen er jo ikke akkurat noe å skryte av. Men det viktigste er å holde seg i bevegelse. Jeg måtte slutte med Sarotex mot smerter. Den hadde ikke den samme effekten lenger. Nevrologen mente jeg skulle doble dosen, noe som fortsatt er lavt. Men jeg ble helt zombie i hodet. Glemte alt jeg skulle gjøre, nesten hvor jeg var og hvor jeg skulle. Det skremte meg litt i perioder faktisk. Nå er hodet klart igjen, MEN hodepinen er jo der hver eneste dag. 

Jeg har vært på NAV kurs i dag. Kurs om livvstil. Og her er det så mye crap at det er helt absurd. Her sitter det “kursdrepere” som bryter inn og bare forteller om sine utfordringer og plager i et jævla kjør. De avbryter når voksne snakker, bare for at vi andre skal skjønne at de har det aller værst. Jeg åpnet ikke munnen i det hele tatt på 2 timer. Satt bare å så på klokka. En dag igjen neste uke, “Kunsten å si nei”. Ja det kunne være noe for meg, jeg klarer aldri si nei. Men er du sånn så er du sånn. Men kan jo hende jeg kan snappe opp et tips eller to da 😉

I morgen må jeg prøve å få landa alle timeavtaler. Det er et skikkelig puslespill, men det er i ferd med å gå opp (håper jeg).

Nå er det mulig det ordner seg


Nå gjenstår det et svar fra klinkken om jeg kan utsette ultralyd og Intralipid behandling noen dager. Hvis det går bra får jeg gjort alt på Strømmen. Hvis det ordner seg med sykepleier/lege som kan sette den der. Damen i telefonen på Aleris Strømmen var mye mer behjelpelig enn de i Oslo avdelingen. Jeg skulle egentlig ha ultralyd 20. og 28. Men ingen leger var tilgjengelig på 28, det er jo midt i værste fellesferie. Hvis jeg får siste klarsignal fra Aleris kan også ferien på O-Ringen (orientering), gå som normalt uten at vi må snike oss vekk en dag før. Så har fått time mandag 31. istedet. Håper det går bra for klinikken. 

Intralipid er en behandling man tar for å sette ned immunforsvaret. Det er mulig jeg har for mange “natural killer cells” som da angriper embryoet som blir satt tilbake og da blir det jo ingenting ut av det. Det blir spennende å se om dette har effekt. Vi har etterspurt slik behandling ved IVF Barcelona også men vi ble avfeid. Det er 2000 kcal i en behandling, jiz…kan ikke spise noe den dagen he he ;-D

Ellers var vi i Oslo i går for å levere visum søknad. Det gikk fint, vi hadde med alt vi skulle. Litt kaldsvetting da damen sa vi måtte ha time, men når jeg fikk forklart at det ikke gikk på nettsiden, fikk vi komme inn. Den er ferdig neste tirsdag etter 12 og jeg kan hente for begget to. Det var fint for da slipper sambo å ta fri for å hente disse.

Her startet dagen med urinveisinfeksjon. Jeg hadde flaks da jeg fant en pakke med antibiotika jeg hadde igjen fra før. Nå må jeg se å få noe forebyggende mot dette for kan ikke ha uvi hvis jeg blir gravid. Mulig det forårsaket aborten i uke 16. Urinveisinfeksjon kan føre til abort desssverre. Jeg var i 50 årslag på lørdag, og satt nok på kalde steder, og jeg frøys utover kvelden.  Var nok det som utløste det. 

Begynner å gruglede meg til turen. Er jo spennende med dette landet. Og tirsdag om 2 uker ligger jeg på operasjonsbordet i full narkose for å ta scratching. 

På torsdag denne uken skal jeg ha samtale med familieterapeut Tone Bråten. Det blir spennende. 

I dag skal jeg nyte sola. Jeg kommer meg ingen steder da min datter har tatt bilen for å være leder på fotballskole 😉 Men blir det for ille kan jeg sykle meg en tur ;-D
 

Visum til Russland

Nå er det tungt å skrive blogg, det skjer så mye og hodet er fyllt med alt som skal gjøres til reisen. Vi reiser om 2 uker. Søknad om visum er ferdig, men sambo hadde et møte i dag så vi må vente til mandag før vi får levert. Vi må møte personlig. Søknaden var fryktelig vanskelig, da jeg ikke hadde fått med “oppskrift”. Men en dame fra bloggen sendte den på mail til meg og da gikk det bedre. Vi må ha med invitasjon fra klinkken og passbilde. Vi må også legge ved forsikringsbevis og passet vårt. Det skal ta 10 dager og få svar. I og med at vi ikke får reist inn før mandag må vi kanskje ta hurtig varianten som er noe dyrere, men det får gå. Visumet gjelder for begge reiser og det veldig bra, så slipper vi slikt styr hver gang. 

Jeg har nå startet på progynova, aspirin og folsyre 1000 mcg. 

Formen er ikke helt bra. Jeg kjenner jeg begynner å stresse meg opp igjen og hodepinene har tatt seg opp igjen. Det kan være mensen som gjøre det også. Den kom 11 dager på overtid. 

Jeg var hos nevrolog i går. Hun sa jeg skulle prøve å øke dosen med Sarotex. De siste ukene har jeg vært rimelig uttafor. Jeg glemmer nesten alt for tiden, noe hun trodde kom fra Sarotex. Bivirkningen er konsentrasjonsproblemer og vektøkning…jippi lissom. Føler jeg har fått alzheimer sånn som jeg glemmer.

Det er oppstått en liten krise her. Jeg skal ta en intravenøs behandling. Intralipid infusion, men det er ingen som gjør det i norge. Og ikke kjenner jeg noen som kan gjøre det heller. Tenk om vi ikke får baby garanti hvis vi ikke får ordnet dette. Det var visst en spesiell veske, en “fat emulsion”.  Jeg vet ikke hva den brukes for da men. Håper vi finner en sykepleier som kan gjøre dette for oss. 

 

Takk for at du ventet så tålmodig <3

Dette er heftige saker. Jeg måtte ta en pause fra bloggen for å fordøye alt sammen. Dette var mye å sette seg inn i. Det var en del telefoner som måtte tas. Jeg venter fortsatt på mensen. Den er 10 dager forsinket, så lenge har den aldri vært forsinket før…typisk!!

Nå har vi bestilt begge turene. Både fly og hotell. Det var ingen direktefly. Så det blir litt omveier. Venter nå på visumpapier fra koordinator. 

Jeg skal ha en samtale med familieterapeut Tone Bråten før vi reiser. Det er inkuldert 3 samtaler med henne, og det kan jeg nok trenge 😉

Når mensen kommer, skal jeg begynne med progynova, 1000 mcg folsyre(vanlig dose er 400 mcg) og 100 mg aspirin. 

4.juli skal jeg begynne på Provera. Dette er progesteron lignende hormon, som kroppen produserer i siste halvel av menstrasjonssyklusen. 

Vi reiser ned 9.juli, vi må melllomlande i Stockholm. 

10.juli skal vi ta blodprøver, røntgen av lunger (for å sjekke om jeg har tuberkulose, noe som fortsatt er vanlig i Russland). 

11.juli er det hysteroscpi også må jeg ta en nedreguleringssprøyte (Diphereline)

12.juli er det prat med legen og sambo må levere sædprøve. 

Vi har sjafør både til og fra hotellet, klinikken og sykehuset. Det er bra for det hindrer stress 😉

Medisinlisten er enorm, det tok noen dager før jeg fikk oversikt. Men her kommer den. Hold deg fast….

Folsyre 1000 mg                     Aspirin 100mg                        Progynova 2 mg

Provera 10mg                         Estradot  plaster                    Clexane 2000

Prednisolon 10mg                  Vitamin E 400                         Methacin 2mg

Crinone 8%                            Magnesium 200                      Progesteron injeksjon      

Alle har forskjellig start og stopptidspunkt. Så måtte lage egen kalender med tidslinje for å klare å få oversikt. 

Jeg skal også ha 2 ultralyd med saltvann for å sjekke for cyster, eggposer, og overflate av livmorslimhinne. Det var ikke lett da begge timene var i juli og da er alle klinikker stengt. Men etter mye om og men fikk jeg tid på Aleris. 

Godeste Dr. Huseby har skrevet ut alle medisiner til meg. Han er til uvurderlig hjelp. 

Har fått plan i dag…

Den nye planen fra AVA Peter er så omfattende at jeg ikke helt klarer å få oversikt ennå. Innlegg kommer så snart jeg har fått oversikt. Men kan fortelle at det er alt fra en milelang medisinliste til røntgen av lunger (ikke vet jeg hva det er godt for) og intravenøst av noe veske ved hver ultralyd. Også midt i ferien. Vet ikke om jeg får gjort alt dette midt i ferien en gang. Jeg ble skikkelig stressa nå. Måtte lage meg en tidslinje da alt starter på forskjellig dag. Ante ikke at det var så omfattende. Er jo ikke rart de er i en egen klasse. De gjør jo ting helt anderledes. 

“Sent ute” du må slette private meldinger, får ikke sendt deg post ;-D

Seminar med Olga


På søndag var jeg på seminar med Dr.Olga fra Ava Peter. Det var veldig interessant. Vi fikk høre to av hennes forhenværende pasienter fortelle om sin historie. Sterke historier, med prøving i lang tid før de endelig fikk hjelp av Dr.Olga. Noe var vanskelig å forstå, men vi behøver ikke forstå alt for å gå gjennom dette. Jeg fikk også snakke med Olga etter seminaret. Jeg spurte om det var noe vits i prøve PGS (gentesting), fordi det eneste vi ikke har prøvd å bytte ut er mannlig faktor. Men hun forklarte at det er egget som bestemmer om og hvordan det vil dele seg, ikke sædcellen. Hun sa også at det beste resultatet får man ved å dyrke egget til blastocyst. Fordi veldig ofte lever ikke eggene lenger enn dag 2 eller 3, før de går til grunne. Så da må man dyrke til dag 5 for å se om man får gode muligheter. 

Hun mente vi bare måtte komme over i juli for hysteroscopi, så ordnet seg nok ;-P

Søndag før seminaret var jeg på løpetur, her kommer beskrivelse av den he he…Dette lå på facebook ;-D

LØPETUR FRA HELVETE😝
Jeg og Anne pleier å løpe rundt Hvalstjern hver søndag men denne gangen skulle vi ta en annen runde fordi det var så vått i skogen. Så vi skulle løpe fra Kirken til Furu. 
Min form er så dårlig at jeg må gå litt innimellom. Men når vi kom ned forbi Bjanes starta helvete. Der var det en tåke av mygg. Det bare tøyt frem i tjukke svermer når vi kom løpende. Her var det ikke snakk om å gå…måtte prøve å løpe fra myggen 😳. Men når du plutselig må gjødsle (les:bommelom) og du ikke klarer å løpe uten å gjøre “Business”…er gode råd dyre…jeg måtte til pers. Kastet meg med i sverm, veivet og dre… samtidig 🙈 og når du har 50000 mygg i rumpesprekken må noen komme i skvis når du skal opp igjen etter febrilsk gravd frem noe gammelt papir i flaskebeltet 😎
Her var det ikke snakk om å stå stille. Måtte bare løpe på. Vel ute forbi fugletårnet kom vi inn i et buskas, der måtte vi ta rennafart og bare beinfly gjennom. Når vi kom ut på andre sida hadde vi svelget 5 mygg hver.🍗
Når vi snudde skulle vi ta veien hjem, der var det sikkert ikke noe mygg 🙄
Der var det værre enn værst. Jeg var så sliten men måtte bare prøve å løpe mest mulig. Men vi var svette og svært delikate delikatesser for disse blodsugende monstrene. Å de fulgte etter oss. Så gjensto bakken opp til Bjanes. Jeg hadde en så stor sverm rundt meg at jeg måtte gå det remmer og tøy holdt. Her er det bratt, men vet at mange løper glatt opp her, det gjelder ikke meg 🤓
Jeg holdt på å sprenge både hjerte og lunger opp siste kneika men måtte bare gå på. På toppen var det litt vind så da forsvant flesteparten men hadde fortsatt 10 sugende monstre på hver legg og 5 bak hvert øre 😬 I dusjen fløyt det myggkadaver overalt. 
Nå sitter jeg her, blodfattig, smører meg med Eurax og er helt ferdig. 
Tur til Furu kan ikke anbefales på det nåværende tidspunkt hvis du ikke løper jævlig fort…

Status mandag morgen: 20 røde myggstikk på hver legg…5 bak hvert øre..

 

Du vet du bor på landet når du møter hele dyrehagen på løpetur ;-D

 

  Nå er vi i gang igjen wiiiii ;-)

  Plutselig dukket det opp mail i postkassa i dag. Jeg fikk beskjed om å starte på progynova på dag 3 når mensen kom, og den skal jo komme til helgen. 

  Vi skal være i St.Petersburg 9-13 juli. Da skal jeg ta hysteroscopi, og siste dagen får jeg beskjed om hvordan planen blir videre. Men vi fikk beskjed om at innsett kan være 4 uker etter hystroscopien. Så vi fikk valget mellom 7 aug (+/- 2 dager) eller 9 aug (+/- 2 dager). Siden det er sykkelritt begge de helgene, måtte sambo velge hvilke han prioriterte.Han ønsket å være med på Cyckelvasan, så da blir det at vi velger første valget. 

  Gud nå ble det ikke så lange pausen fra progynova likevel. Men det er verdt det. Nå ble alt så virkelig igjen. Det har vært veldig godt med en pause. Jeg har klart å ikke tenke på denne prosessen i flere uker og det har vært deilig. 

  Nå begynner stresset med å bestille tur. Tamsin (koordinator) skal ringe meg i morgen kl 10. Så får mer info da. 

  Dette blir spennende altså. Nå er det akkurat 2 måneder til. Det går sikkert fort i og med at det er sommer og ferie 😉 

  På NAV møte i dag, begynte jeg selvsagt å gråte med en gang. Jeg er jo helt på felgen uff..like flaut hver gang. Men traff ei utrolig god dame. Hadde veldig forståelse for at jeg ikke kunne delta hver dag på disse seminarene. Men hun anbefalte at jeg tok et kurs mandag og tirsdag som gikk på smertehåndtering og stressmestring. Og det blir sikkert veldig bra 😉 

  Jeg nevnte ikke at jeg holdt på med denne prosessen, det er ingen vits i.  Jeg håper jo at jeg skal klare å får dette til mens jeg er sykemeldt. For da får jeg ro.  Og hun mente det var ingen vits i å gjøre noen kvantesprang med det første. Så møte med NAV denne gangen var av den gode sorten 😉

  Den følelsen….

  Jeg sto opp kl 06:00. Ordna meg litt ekstra da jeg hadde en viktig dag. Skulle på personalmøte på jobben og NAV møte etterpå. Parkerte bilen utenfor jobben. Gikk inn hovedinngangen, stusset over at det ikke var noen i apoteket men gikk videre til der vi pleier å ha møter. Opp i 5.etasje. Ut av heisen…der var det mørkt og låst, ingen var møtt opp. Så da måtte jeg sjekke meldinga fra sjefen. Joda…det var forrige onsdag. Jizes crist…jeg misser aldri avtaler??? Var helt i sjokk, hvordan kunne jeg ta så feil. Jeg skjønner jo at hjernen min ikke er helt i water når jeg ikke får med meg slikt 🙁

  Men da fikk jeg handlet middag, og innen jeg var ferdig med det, var det kommet noen på jobb, så da gikk jeg innom og hilste på 😉 Sånn går no dagan, jeg måtte bare tusle hjem og vente på å reise på NAV møte. Håper ikke det også var forrige uke….;-D 

  Svettingen avtar endelig ;-D

  Endelig har svettingen stoppet, hvertfall nesten… Men nå er det bare bittelitt nå og da. Dette har vært tøffe greier. Kroppen har jobbet kjempehardt med å kvitte seg med hormoner og annen skit. Men nå kjennes det ut som om det normaliseres. Jeg kan tenke meg de som er i overgangsalder og sliter med dette, fy fader, ha det slik i flere år…hjelpes!

  Det var deilig i dag og kunne dusje og føne håret, sminke seg uten at svetten sila. Det er en stund siden nå. 

  I morgen blir en hard dag. Først i morgen tidlig blir det personalmøte på jobben, deretter rett i NAV møte, de skal se på muligheten for å rehabilitere meg tilbake til arbeidslivet. Jeg kommer til å være utslitt… Tåler jo ingenting for tiden. 

  Tiden går med til å strikke kjøkkenkluter. 

  Disse klutene er faktisk ganske gode. Med garn fra Nille. Og noen søte poser og stickers fra Wish. Disse tenkte jeg og selge til de som ahr lyst på, bare for moro.  Greit å ha noe i fingra når man først sitter i sofaen ;-D

  Nå er det 4 1/2 uke til avreise. Jeg begynner å bli stressa for reisen og visumet så nå må det snart komme mail fra koordiantor 😉

  Ellers var jeg på en sykkeltur i går, skulle sykle en runde på 5 mil, men når jeg kom til mamma som bor langs ruta, var jeg helt helt ferdig. Måtte kaste inn håndkleet og be sambo hente meg. Det ble bare 3,7 mil. Det var nok litt i overkant for meg nå. Men jeg tror alltid at jeg er i like god form som før og overvurderer meg selv. Lærer aldri…

  Seminar om eggdonasjon i Oslo

  Søndag 11.juni er det seminar i Oslo med Dr.Olga fra AVA Peter på Litteraturhuset. Dette er spennende, fordi hun skal snakke om hvorfor embryoer ikke fester seg og hvorfor man aborterer. Hva man kan gjøre medisinsk for å forhindre dette. Dette er interesant for alle uansett hvilken klinikk man bruker, men hun skal også snakke om baby-garantien. 

  Klart jeg skal dit 😉 

  For de som har lyst til å komme dit, er det påmelding via Ava Peter sin side. 

  Kanskje vi sees 😉