Blodprøver og langtur

I dag skulle jeg møte opp fastende. Jeg visste ikke om jeg skulle ta medisiner på morningen men tok sjansen på at det gikk bra. Så fikk hun ut 4 glass blod. På labben må vi ha tolk (hun som forøvrig var med oss til sykehuset sist). Og hun skravlet i vei. Har nok bodd i england tror jeg, høres slik ut. 

Så da var det tid for frokost. Og da var det godt med egg og bacon. Det var ikke brød til så da måtte jeg ha en liten dessert. Pannekaker/lapper med kirsebærsaus, det var godt det. 

Så bar det ut på tur. Når vi spurte om shoppingsenter på hotellet sa de at det var for langt å gå. Men vi hadde gode sko så vi trasket i vei. Nederst i Nevsky Prospekt (hovedgaten i St.Petersburg), var det 2 store sentre. Vi gikk først på Galleria. Det er seriøst det heftigste shoppingsenteret jeg har vært på. Alle de store kjedene var der, Sephora, Marks&Spenser, H&M, Zara, pluss at alle merkene (de litt dyrere) hadde hver sin butikk. Måtte tørke sikle opptil flere ganger, slurp..he he. Der kunne jeg fint ha gått helt bananas, men siden “finansministeren” var med måtte jeg dempe meg litt. Gidder ikke kjøpe klær nå da, men kan fint kjøpe sko, vekser, smykker klokker og ikke minst kremer og sminke. Senteret hadde mange digre parfymerier på rekke og rad og jeg måtte bare ha stålkontroll for å gå forbi.

Det var også mye fristelser å spise der inne. Først ble det pavlova, måtte bare smake den. Men Jeg lager nok bedre selv he he. 

Jeg elsker makroner, og når jeg fikk se dette…

Holdt jeg på å kjøpe men ettersom språket sansyneligvis hadde satt en stopper for å få vite hvilke smak som var i gadd jeg ikke kjøpe. Men fristende var det 😉

Når vi gikk ut av senteret, var det tydelig at noe skjedde. Det var et forferdelig bråk. Og jammen var det ikke en laaaang kortesje av motorsykler av alle slag. Det må ha vært mange hundre motorsykler i alle varianter. All trafikk var stanset, midt i veien sto det sexy damer og veivet med flagg og greier. Det var et fantastisk skue, selv om jeg ikke er overvettes interesert i motorsykler akkurat. Men skal innrømme at jeg ble veldig facinert. 

I kveld skulle vi prøve en italiensk restaurant vi hadde fått anbefalt, men fant den ikke. Så da ble det stamrestauranten igjen. Market place er et sted der hvor man bare går innom for en kjapp matbit. Et veldig hektisk sted. Da ble det kyllingspyd og potet igjen. Men det er utrolig billig der. Vi begge spiser middag for 100,- lappen. Men begynner å bli litt lei nå da he he.

I morgen er det city tour med Leon kl 11. 2 timers tur rundt i hans bil i St.Petersburg. 

Vi blogges 😉

Nå har vi virkelig trua ;-)

For akkurat et år siden i går, satte vi inn 2 blastocyster i Barcelona. Det gikk som de fleste vet galt i uke 16, rett før jul. Mye har skjedd siden den gang. Vi valgte ny donor i Barcelona. Det ble negativt. Så tok vi for første gang et fryseforsøk noen måneder etter. Det ble også negativt. Da måtte vi ta et veivalg. Skulle vi fortsette i Barcelona eller søke hjelp et annet sted. Vi ble anbefalt Ava Peter i Russland. Etter første tur ble jeg forespeilet innsett i oktober. De hadde funnet hulrom (sammenvoksninger) i livmor, og dette måtte klippes og heles før man kunne sette tilbake noe. Jeg har vært kraftig medisinert i 3 mnd nå. 

Så her sitter vi på hotellrommet i St.Petersburg. Tankene er mange og vi er veldig forventningsfulle til dette forsøket. Etter møtet i dag har vi virkelig trua. Vi ble forklart inngående om medisiner og hvorfor man må ta de. Det er faktisk slik at ved eggdonasjon produserer ikke kroppen noen hormoner selv. Derfor må vi holde en jevn flow hele tiden. Jeg får østrogen både oralt og via plaster, progesteron vaginalt og i sprøyter. Samt Methasin som gjort at livmor slapper av. Pluss mye mer. Etter 12 uker kan kroppen klare seg selv fordi da produserer placenta (morkaken) hormoner selv. Så nå er jeg livredd for å glemme en eneste tablett. Fordi hvis det blir et hormondropp, vil det starte en  blødning. Selv om de har Plan B skrin man får med, må man være nøye med medisinene. 

Donor fikk ut 12 egg, 7 ble riktig befruktet. Erfaringsmessig med denne donoren får de ut 4-5 gode blastocyster. Da menes det klasifisert i toppsjiktet. 

Jeg fikk litt panikk da de plutselig skulle ta en ultralyd. Hadde ikke fått beskjed om det. Da hadde jeg kommet nydusjet. Jeg hadde trasket rundt hele dagen og vært på do med bommelom osv…da er man liksom ikke helt klar for det. Men de kunne fint ta ultralyd på mandag når jeg hadde time hos sykepleier. 

Etter avtalen med legen gikk vi for å spise. Det ble pizza. Men de hadde ikke cola, har du hørt på makan. Fikk bare Bristisk cola brygget på urter, fytti rakkern noe så gæli ha ha. 

Her er et bilde fra venterommet. De har egen vakt (veldig morsk og stram) så flyr ikke rundt å tar bilder akkurat he he. Og jeg er ganske sikker på at vår donor kom ut akkurat når vi satt der. (Er jo ikke sikkert det da) men hun har veldig karakteristisk munn så hun lignet veldig. 

I går fikk jeg strøket skjortene mine. Det er jo det eneste jeg får på meg for tiden så da må jeg stryke da. 

Nå nytes facebook og godis på rommet. 😉

Puh..endelig en oppdatering ;-P

Det har vært så travelt denne uken at jeg rett og slett ikke har fått skrevet noen ting. Så mange avtaler og forholde seg til.  

På mandag var jeg hos Huseby for siste gang. Han satte inn Philgrastim for 6 og siste gang. Han kontrollmålte også slimhinnen, og medisinene må virket godt. Allerede da var slimhinnen 8,9 mm. Og det var vi veldig fornøyd med. 

På tirsdag var jeg for siste gang hos Anette for akupunktur. Hun synes jeg så sliten ut, og det var nok riktig. Men er bedre nå.

Onsdag var det fastlege (ny nå igjen). Jeg var veldig nervøs men det gikk fint. Ble sykemeldt ut oktober. Så måtte jeg inn på jobben for å levere sykemelding. Var jo koselig å være innom igjen 😉

Jeg hadde ikke pakket noe ennå, jeg som pleier å begynne pakking en uke før jeg reiser på tur. Så onsdag kveld gikk med til pakking. 

På Gardermoen ble det full oppstandelse og kjempestress da plutselig damen i skranken spurte om vi hadde “multiple visa”…. Vi ante jo ikke det. Men når jeg fikk tenkt meg litt om synes jeg at på bestillingen var på 2 ganger. Hun tok passene og forsvant. Hun forklarte at det var så strengt at vi hadde ikke fått komme inn i landet uten og fått 10000,- i bot, jiz.. Godt vi hadde betalt for 2 ganger da. 

Nå er vi på hotellet. Har vært ute og spist på stamstedet vårt 😉 Men vi er like forvirret hver gang ha ha  Litt rart konsept, og når alt står på russisk er det ikke lett ;-D

I morgen har vi time med legen. Donor har hatt uttak i dag. Vi er kjempespent på å høre hvor mange egg det ble. Det bllir en lang dag i morgen, men vi får tusle litt rundt. 

INSETT ER UTSATT!!  I og med at donor ikke tok ut egg før i dag blir innsett utsatt til tirsdag. Det er ganske sent på dagen. 15:45 lokal tid. Det blir hvertfall en lang dag. Også er det jo hjemreise tidlig dagen etter. Jeg hadde jo håpet å slappe av litt etter innsett men det får så være. Hjem må vi ;-D

Hotellet er veldig fint, samme som sist. Men denne gangen måtte vi bytte rom etter en natt. I natt har vi en stor fin leilighet, familierom. Men i morgen er det vanlige rommet klart. Her kommer flere bilder av rommet. 

I morgen lover jeg oppdagering når vi har vært hos legen 😉

Urinveisinfeksjon igjen :(

Ja jeg synes det var murring mellom "tissingen". Så jeg gikk ned på kjøkkenet og tok Hiprex, som skal forebygge dette. Jeg har vært litt slappere med denne da jeg tar fryktelig mye annet for tiden. Det blir mye medisin. Så jeg kan takke meg selv men dette må behandles. Godt jeg skal til Huseby i dag. Nest siste time hos han før vi reiser. I dag må jeg til Oslo City.

Det er ganske vondt nå, men fant en tablett med Selexid i veska (he he finner noe overalt ), så har tatt den. Regner med å få den samme hos Aage. Så da blir smertene fort borte. Godt det er akkurat 11 dager til innsett. Blir akkurat ferdig til det.

I går hadde jeg Tupperware Party. Det kom 8 damer til meg. Kjempekoselig og masse handel.

Jeg lagde cupcakes, må jo bake litt 😉 Kremen ble litt vel grønn men smakte veldig godt 😉

I dag har jeg bestemt meg for å kjøre inn til byen. Det gjør jeg aldri fordi det er litt skummelt, særlig nede ved østbanen og oslo City. Men man må utfordre seg selv litt og dette er virkelig utenfor komfortsonen ;-D

18.09.2017

Tiden, timene, ukene flyr av gårde. Når vi var i Russland for hysteroscopi i juli og fikk beskjed om at det var utsatt til oktober var jeg langt nede. Jeg synes det var langt dit. Men nå har tiden fløyet meg av gårde. 14 dager til insettt i dag. Nå er nok donor godt på vei til å utvikle egg også. Jeg håper hun tar behandlingen bra og at hun ikke blir overstimulert. Vi drar ned neste torsdag, det er bare 1 1/2 uke til. 

 

Forrige uke var jeg til homeopati, fotsone, ultralyd med philgrastim behandling og blodprøve. Så da går dagene fryktelig fort. Jeg har fått homeopat medisin, pluss en del andre ting jeg må ta for å forberede kroppen godt til innsett.  På fredag begynte siste syklus, innsettsyklus. På med hormoner igjen. Torsdag var jeg hos Huseby for å sjekke slimhinnen før syklus. Altså rett etter mens. Jeg har jo hatt mye mer plager rundt mensen denne gangen enn noen gang. Det var visst bra, fordi da tydet det på at det var en tykk fin slimhinne som ville ut. Slimhinnen var så tynn at den knapt kunne måles. Det var også bra 😉 Nå har jeg 2 ganger igjen med philgrastim behandling før vi reiser. 

Ferdag var jeg med jobben på Latter på Aker Brygge for å spise god mat og se på Dora show “Familiegreier”. Morsomt atter en gang. Og det er jo morsomt at kollegane mine savner meg, spesielt når det kommer gode ord fra farmasøytene som i utgangspunktet var veldig skeptiske til hudpleie i apotek. De savnet humørsprederen og den gode latteren he he. Føler ikke at jeg er noen humørspreder om dagen akkurat men ha ha ;-D Og at hudpleie delen har gått  drastisk ned etter at jeg forsvant tyder jo på at jeg gjør en grei jobb egentlig da ;-D

Men jeg er jo i bobla mi om dagen. Og det er såpass heftig at jeg klarer nesten ikke snakke med folk om andre ting. Og prosessen snakker vi jo ikke om så da faller jeg litt ut egentlig. Så da er det godt å ha en god veninne som jeg har blitt kjent med gjennom bloggen og gruppa vår. Det vennskapet setter jeg enormt pris på. Vi følger hverandre i forsøk, opp og nedturer. Vi møtes for en lunsj i ny og ned og det er veldig koselig. Hun er fryktelig kunnskapssrik og er et levende leksikon når det kommer til denne prosessen. Hun er språksterk og klarer å tyde de fleste sider om denne prosessen. Jeg har jo falt helt ut av google, orker ikke google mer. Så hun er god å ha <3

Jeg går på blodfortynnende sprøyter om dagen. Jeg hadde igjen noen fra Spania som jeg tenkte jeg skulle bruke opp, de nålene er litt tykkere så i dag ble hullet så stort at det siver ut blod gjennom hullet, og jeg oppdaget det ikke før det var blitt litt blodsøl på genseren. Og det stopper ikke så lett heller når jeg bruker blodfortynnende. 

I morgen må jeg i begravelse til en kunde av meg. Hun har jeg holdt i hendene hver 4.uke i over 20 år. Nå er hun borte til kreften. Utrolig trist, da hun heller ikke fikk barn. Hun hadde håpet å leve til å se om vi klarte det men hun klarte det ikke. Hvil i fred kjære Tove <3

Tidenes menstruasjon….

I går våknet jeg med kjempehodpine, og jeg skjønte hvorfor da jeg kom på badet. Mensen hadde kommet. Og det mye før enn forrige gang. Sist gang tok det en uke, men nå kom den som den egentlig skulle. 

Jeg har jo aldri vært noe plaget ved mensen. Knapt merket at jeg har hatt den. Nesten aldri kjent en krampe i magen. En blødning i 1-2 dager også ferdig. Men denne gangen….gud hjelpe meg. Det var overflod og så vondt. Jeg var helt slått ut hele dagen. Sov på sofaen 3 ganger, var helt ferdig. Krampene har også vært kraftige i dag. Hvorfor skjedde dette plutselig nå? Er det medisinene som gjør det? Hva med denne Philgrastimen som settes rett i livmor? Kan den ha gjort at det  renser seg så massivt ut? Ja spørsmålene er mange. Men tror ikke jeg får noen svar akkurat. 

Nå er det bare litt over 2 uker til vi drar og spenningen stiger. Jeg kjenner at kroppen knyter seg igjen. Denne prosessen er ikke bra for kropp og sjel altså. Men det får jeg bøte på i etterkant. Denne høsten har vært travel og det blir ikke mindre travelt etter innsett. Vi skal på noe hele tiden. 

Prøver å la være å tenke negative tanker. Men de sniker seg på. Hvordan vil det bli denne gangen? Vil vi klare å bli gravid? Hvordan blir svangerskapet? Blir det en eller to der inne? Vil det går bra? Blir det abort denne gangen også? Ja som du skjønner svirrer det rundt i hodet 24-7. 

I morgen skal jeg igjen til Frøyaklinikken og få fotsone og nåler. 

Ellers er formen laber for tiden. Jeg gikk noen dager på prednisolon for bihulene, og det er jo ren gift. Men for en medisin…man føler man kan gjøre alt. Man får masse energi og ingen vondter. Skulle ønske det var noe som kunne brukes hver dag men det kan jeg dessverre ikke. Man får en enorm matlyst og man kan få “måneansikt” (hovent ansikt). Og det vil jeg jo selvsagt ikke ha. Men dette skal jeg gå på hver dag fra en uke før innsett. Så da får jeg smertehjelp fra den hvertfall. Håper jeg ikke får altfor stor matlyst da, jeg er stor nok som det er nå. 

På torsdag skal jeg på personalmøte på jobben. Men nå har jeg ikke fortalt noe til noen. Så de aner ikke at jeg har fortsatt med dette. De tror jeg kommer tilbake snart. ;-P 

Kanskje vi skulle vært gift????

Her om dagen fikk vi kontrakten. Laang kontrakt med mange spørsmål. Og der sto det, spørsmål om nummeret i vigseldokumentet. Vuææh hva gjør vi nå da. Fikk jo litt panikk. Jeg unnlot å svare på spørsmålet. Jeg spurte heller ikke koordinator ang det. Håper de bare overser det. Må jo være flere som ikke er gift og gjør slikt. Og det står ingenting i reglene deres om at det er noe som må dokumenteres. 

Sambo får ikke slippe så lett unna vettu. Jeg vet han hadde synes at det hadde vært toppen. Slippe all oppmerksomhet he he…neida. Blir det ikke kirkebryllup kan det være det samme….hi hi

Og jeg skal ikke prøve noen kjoler før kroppen er tilbake i god gammel shape, så da vet dere at det kan ta tid… Og det trenger sambo også, for slike avgjørelser gjøres ikke uten at de er veloverveid….he he

Denne prosessen har tatt så mye på oss at det går på stålet nå. Det skal ikke mye til for meg nå før det blir litt mye følelser. Jeg prøver å holde tilbake, jeg legger lokket på men nå er trykkokeren på konstant. og jeg blir lett irritert. Noe samboer fikk erfare på lørdag da jeg ikke sa noe til ham hele dagen. Jeg var dødsirritert på ham. Men det gikk over til slutt. Det eneste jeg ville var jo å holde rundt ham igjen <3

En mutasjon i blodet mitt

En liten oppdatering herfra. 

Nå er det så travelt her at jeg rekker nesten ingenting. Det går i ett som det gjør i de fleste familier men når ikke kroppen spiller helt på lag blir det litt tyngre. 

Min datter flyttet ut på mandag. Det er 3 jenter som deler leilighet i Vika i Oslo. Det har vært mye styr. Pappaen har jo ikke stilt opp i det hele tatt så alt faller på meg (oss). Hun har jo bod hjemme noen måneder nå, den siste tiden har hun vært veldig avhengig av meg. Jeg må liksom ha en mening om alt. Og det er koselig det, men det blir mye liksom. Og faren hadde et oppdrag på mandag. Han skulle kjøre det siste flyttelasset innover og ta med seng fra Ikea. Så vi ryddet romet helt. Pakket bort senger osv. Alt var pakket og klart, hun hadde gledet seg villt i mange uker. 10 min før han skulle være der kom telefonen om at han ikke hadde bil plutselig. Da var gode råd dyre. Datter gråt og var veldig bitter på at han nok en gang ikke klarte å stille opp. Så da måtte jo vi sette himmel og jord i bevegelse for å fikse dette. Vi har ikke oppgradert førerkortet til å kjøre så tung henger. Så vi måtte bruke en kamerat av sambo som var så snill å bli med innover å handle seng og flyttelass. Puh..denne flytteprosessen tok nesten knekken på meg. Jeg har jo ikke mye energi til overs akkurat, så det tar jo flere dager å hente seg inn igjen.  Men nå er hun trygt plassert i Oslo 😉

Jeg fikk mail fra klinikken i går. Jeg skal ikke prøve på en oversettelse så dere kan lese selv. 

“Please find attached the results of your genetic test for coagulation system.Hereditary thrombophilia is not detected.But there is a mutation in the gene encoding the exchange of homocysteine.Homocysteine decreases with the help of folic acid.Your homocysteine value from 10/07 was just a little bit above normal range (7.4).Normal rate is below 7.We recommend to increase twice the dose of Folic acid from tomorrow.Please find below adjusted treatment plan.The change is highlighted in yellow.Have a nice evening! “

Så nå bruker jeg 2000 mcg folsyre (vanlig i norge er 400). Men jeg har hørt at man kan bruke opp til 5000 mcg.

Jeg har også vært en tur til på Frøyaklinkken. Fikk akupunktur i ørene og fotsoneterapi. Fotsoneterapien var grisevond. Punktene for eggstokker var helt grusomt og også punktene for nakken. Den har jo begynt å krangle igjen, så det kom ikke overraskende. Det nermer seg innsett og stressnivået øker. 25 dager igjen til innsett og bare 3 uker til avreise. 

I dag er siste dag på medisiner i denne syklusen. Skal bli godt med en pause nå. I en uke. Mensen skal komme innen en uke. Så la oss håpe dette er siste mensen på hvertfall 9 mnd. 

Vi skal arrangere Challenge 40 til helgen. Et sykkelritt med poster. 40 poster på 4 timer. Det gjelder å legge en god slagplan for å finne flest mulig poster på 4 timer rundt om i Fetsund og omegn. Mange poster er aktivitetsposter, dvs padling, klatring, orientering, svømming, rulleski, biltrekking, skiskyting og masse annet gøy. Så da går den helgen også. Da får jeg luftet meg i allefall. Jeg skal hjelpe sambo på orienteringsposten, men kan jo selvsagt ikke fortelle hvor den skal være ;-D

Det kommer oftere oppdateringer når det nermer seg. Donor er jo sikkert godt i gang med medisiner. Jeg begynner å bli nesten tom for det store arsenalet mitt. Så vi må sikkert bunkre opp igjen i Russland. 

Frøyaklinkken

På onsdag var jeg på Frøyaklinikken. Det er en klinikk som tenker helhet i forhold til ufrivillig barnløshet, prøveprosess, gravide og barsel. Jeg fikk time hos Anette. Første time varte i 90 minutter. Hun skrev så blekket spruta hele tiden. Og vi rakk ikke noe behandling. Det kommer neste gang. Men fikk en liste over tilskudd jeg måtte ta.

Melkesyrebakterier

Omega 3

Sink drink

Og en krem mot sopp

Alt kjøpes i helsekost. Dette kostet flesk og kommer i tillegg til det jeg tar fra før. Jeg tar jo en hel "frokost" med bare tilskudd og hormoner fra før. Håper ikke hun legger til altfor mye til neste gang. Men blir spennende å se hva hun får til. Hun skal jo bruke akupunktur og fotsone til å forberede kroppen min til innsett. Hun skal ha laget en plan til neste gang jeg kommer.

Jeg fikk beskjed om å roe helt ned nå. Ikke stresse med trening og slanking i tiden fremover, det vil bare generere stress. Så fikk beskjed om å gå turer.

Hun sa det var umulig å gå ned så lenge jeg gikk på så mye hormoner.

Fikk ny plan sent i går kveld. Nedreguleringssprøyten utgår, men jeg skal teste progesteron nivået 2 ganger denne måneden. Håper ikke dette går ut over forsøket. For nå har de ikke helt kontroll på eggene mine men de gjør det de kan hvertfall;)

Nå skal jeg ut og gå tur. Det er jo dødskjedelig men jeg skal høre på henne.

Ønsker alle en super lørdag <3

Thriller….

På mandag var jeg på Oslo city for å for siste Philgrastim behandling og måling av slimhinne. Der var det et egg/eggpose som var i veien. Den var 20mm stor. Fikk beskjed av Ava Peter om å ta ny ultralyd. Dro inn i dag, håpet at den hadde blitt borte men den var like stor. Hvis den hadde krympet til 15mm eller mindre kunne jeg sette nedreguleringssprøyten. Men den var like stor i dag. 

Så nå venter jeg på svar fra klinkken….

Jeg er kjempenervøs for dette. Håper ikke dette gjør at innsett blir ytterligere forsinket. Håper de har et triks å komme opp med.

Noen andre som har lignenede erfaringer??