Vi er i Barcelona ;-)

Vi bestemte oss for å reise ned en dag før for å bare slappe av litt og kose oss. I går ble vi bedt til min bror borte i gata for å spise pizza, kjempehyggelig. Men de viste ikke at vi skulle reise bare noen timer senere. Så vi måtte opp kl 03:00 for å nå flyet kl 06:35. Jeg sovnet fra flyet lettet til det landet. Jeg var kjempetrøtt. Det var litt deilig for da gikk tiden fort. 

Vi nyter dagene her. Det var mye kaldere enn sist ennå det var meldt ganske bra vær. Solen har vi nesten ikke sett. Men den varmet mye når den glimtet til. Så denne gangen har vi kanskje tatt med litt for lett tøy. Vi spiser god mat og drikker vin. Vi har travet mye rundt i dag, så jeg er litt sliten. Men hodepinen har vært borte i over en uke nå, superdeilig selv om det murrer litt innimellom. Men har fått et nytt liv. Det er deilig også fordi da blir jeg mer avslappet til et evnt svangerskap uten medisiener. 

I morgen vet jeg ikke helt hva vi skal. Det var dumt jeg ikke prioriterte joggesko og treningstøy i kofferten. Men sambo får ta seg av treningen.  Alt er jo stengt så må google litt og se hva vi finner på. 

Her er noen bilder fra i dag. Vi har jo tatt mange flere bilder men de er med ansikter og de får dere ikke se ennå ;-D

Denne gangen har vi valgt nytt hotell. Egentlig bare for å gjøre noe nytt. Men også for at det vi pleier å ligge på ligger litt lenger opp i byen uten noe særlig muligheter for butikker eller restauranter. Vilana Hotel ligger like ved klinikken og det var deilig, men litt kjedelig også. Så nå har vi kommet oss ned i byen og bor på et veldig fint hotell, NH Collection Barcelona Gran Hotel Caledron. Dette er ganske mer fancy. Vi fikk en god deal på hotels.com men her er jo alt pluss pluss hele tiden så det blir sikkert dyrt nok…men fint er det 😉

 

Donor fikk ut 13 egg…

Donor fikk ut 13 egg. 8 var modne og 6 ble befruktet. Det er et godt utgangspunkt. Vi håper de holder koken over helgen. 

Vi reiser på søndag for å få en dag ekstra til å slappe av og kose oss på. Det skal bli deilig. Det er jo stengt mandag i Barcelona fordi di har 1.mai som oss men vi finner nok på noe 😉

Nå skal jeg inn til Oslo og hjelpe min datter og flytte ut av leiligheten. Hun skal bo hjemme i 3 måneder. Hun tror hun bor på hotell så jeg trenger å slappe av litt nå. Har vært å kjøpt overmadrass til henne for hun klagde på sovesofaen, hun er litt prinsessen på erten da vet du hi hi. 

Jeg skal ta litt bilder i Barcelona som kommer på bloggen i løpet av helgen. 

Vi snakkes. God helg til alle 😉

 

NRK skulle følge oss…

Jeg ble kontaktet på bloggen min av NRK. De ville gjøre en sak om eggdonasjon i forbindelse med stortingsmeldingen som kommer nå i vår. De ville følge oss gjennom prosessen. De ville gjøre et intervju, kanskje en nettdokumentar eller radio, ettersom hva som passet oss. 

Jeg var veldig klar og hadde veldig lyst. Noen må fronte en så viktig sak. Vi hadde også avtalt et første møte. Men når jeg diskuterte det med sambo kom det tydelig frem at han ikke ønsket noe fremstilling på tv eller andre medier. Han er veldig privat og liker ikke oppmerksomhet. Vi er veldig forskjellig på akkurat dette. Jeg er nok mer åpen av meg, og vil gjerne snakke om det. Men jeg må akseptere at han ikke ønsker dette. Jeg skjønner hans tanker om at hvis ikke dette går vil vi få dette i fleisen om noen måneder og det vil bli sårt. Hvis vi da har stukket oss frem vil det alltid stilles spørsmål om hva vi har gjort i forskjellige settinger, og det er nok vanskelig for sambo å takle. Men jeg har ingen problemer med å akseptere hans valg. Han hadde vært skikkelig stressa når jeg ga ham en natts tenketid på dette, og det er ikke verdt det hvis han blir så uttafor av slikt. 

Jeg håper det er noen andre som har  lyst til å bli med på et slikt opplegg. Det er så viktig at det kommer noe positivt ut av en slik oppfølgning. Særlig for de som kommer etter oss. Så andre kan vite at det finnes muligheter når ting stopper opp. Noen tenker at eggdonasjon er bare for folk over 40….nei nei! Det er mange par som sliter av ulike grunner for få barn. Da er eggdonasjon kanskje dems eneste mulighet for å få barn som er båret frem av mor. Så hvis akkurat du har lyst itl å bli med, skriv en kommentar under dette innlegget (det vil ikke bli publisert, jeg ser over først) så skal jeg formidle kontakt med NRK. 

Hiv dere på damer! Dette er en viktig sak!! Jeg heier på dere 😉

Det blir blastocyst denne gangen også ;-)

Julia på klinikken mixet dager og datoer. Så jeg trodde at det skulle være innsett av 4 dagers embryo, men det er visst uttak på torsdag så da blir det blastocyster likevel. Fort gjort altså. Men nå er alt orden. 

Så da må jeg begynne på progesteron på fredag. 

I går skulle vi på langtur. Vi skulle ta turen fra Bingsfoss-Rånåsfoss langs Glomma. Det var visst en veldig fin løype sa sambo. Så jeg prøvde å si at det kanskje ikke ble noe løping der i går i og med all snøen. Men da sa han at litt snø har ikke stoppet oss før…;-D Så da ble jeg med da. Det ble så vått og kaldt. Jeg er ikke akkurat i knallform om dagen så det ble tøft. Det var kjempeglatt i gjørma og jeg falt ned en skråning og dro med meg masse leire, men slo meg ikke så mye og vi fikk oss en god latter. Jeg måtte kle av meg for å sitte i bilen hjem. De siste kilometrene etter fallet stivnet jeg helt. Men det ble jo 11 km og det er jeg veldig fornøyd med. Og det var så klinete at det ble jo ekstra tungt. 

Det blir nok en finere tur når det blir varmere i været ;-D

Nå må jeg se på flypriser. Må sjekke om vi reiser søndag eller mandag 😉 Hadde vært godt med en dag på stranda før innsett. 

Phonecall from Spain….;-)


Plutselig ringte telefonen midt under husvasken. Jeg fikk ikke reist på jobb da jeg hadde skiftet til sommer dekk på bilen. Så da gjorde jeg husarbeid istedet. Jeg får nemlig et viktig besøk i morgen som dere får vite litt om senere. Så da måtte det tørkes støv og shines litt ;-).

Så plutselig står det Spain på telefonen. Hjelpes, blir jo alltid litt nervøs. Det går jo på Engelsk og de er ikke kjent for å være kjempegode på det språket, spanjolene. Det er jo viktige beskjeder som kommer så man må ha tunga rett i munnen. 

Jeg har fått ny koordiantor, Julia. Lydia har sluttet. Og Julia er bedre på engelsk enn Lydia. Så jeg får en mail i dag hvor alt står, hva slags medisiner jeg skal bruke og når jeg skal ta de, oppmøte på klinikken osv. 

Men hovedpoenget er at donor skal ha uttak på fredag, og innsett blir på tirsdag 2.mai. 

Endelig skal det skje igjen. Jeg har jo mer tro på ferskforsøk, vet ikke hvorfor men det har jo funket før. Nå kan jeg senke skuldrene litt for nå vet vi mer. Denne ventingen er forferdelig. Man vet ikke når man skal booke hotell og fly osv. Men nå fikk vi uvanlig god tid. 

Vi har ikke bestemt oss for om vi tar en dag før for å slappe av litt eller om vi tar opp og ned tur. Det må vi snakke om i kveld.

Så da vet dere litt om hva som skjer videre. 
 

Beklager at jeg ikke skriver så mye nå

For dere som lurer på hvordan det går. Beklager at jeg er litt stille om dagen. Jeg driver med avvenning av smertestillende fordi de ikke virker så godt lenger. Jeg har brukt litt for mye det siste året.Og da har jeg konstant hodepine. Da blir jeg veldig sliten. 

Men jeg har også vært på jobbtur i  helgen. I fjor vant vi en konkuranse blant alle Boots apotek i landet og da har vi brukt prispengene til en fin tur. Vi valgte en tur til Strømstad spa. Vi har kosa oss med god mat, god vin,  shopping og mye latter. Noen hadde også spabehandlinger men jeg tok meg ikke råd til det denne gangen. Men jeg gikk litt bananas i godtebutikken da. Noe jeg ikke burde gjøre….


Det var jo full krise i heimen på fredag når jeg skulle finne noe å ha på meg på turen. Med 12 kilo ekstra på kroppen er det ikke mye som passer. Det var grining og ståhei…uff stakkars sambo. Er ikke lett for ham nå. Jeg er veldig hormonell og lei. 

Har ikke hørt noe fra klinikken ennå dessverre, men håper jeg får noe svar i morgen. 

Takk til alle som heier og leser 😉   <3<3<3

Jeg måtte ha en pause…


Beklager men jeg måtte legge vegg både data og blogg litt. Jeg var egentlig kjempelei. Både prøving og blogg og alt. Jeg har vært inne i en grusom periode med migrene, så kan hende derfor jeg måtte kapitulere litt. Jeg har hatt sammenhengende migrene i snart 10 dager. Jeg er kjempesliten. I går kveld endte det med at jeg måtte kaste innpå en sovetablett og legge meg kl 21. Sambo måtte vekke meg kl 23 fordi da måtte jeg ta medisinen for forsøket. Jeg må jo ta de hver 8.time. 

Jeg vet ikke hvordan det ligger an med donor ennå. Har ikke hørt fra klinikken, men tror og håper hun begynte på behandling i påsken. Jeg er allerede veldig nervøs for hvordan det kommer til å gå. Hvis vi får 2 streker etter innsett kommer jeg til å være kjemperedd for alt. Men kan det gå galt sååå mange ganger da??? Jeg har sagt at jeg gjør et fersk og et fryseforsøk til før vi gir oss. Mon tro om vi blir foreldre noen gang…..

Men som dere ser på bilde er jeg godt forbededt til testing. Over 100 tester har det blitt. Litt fordi jeg har bestillt litt her og litt der. Litt på Ebay og litt på Wish og litt på Billige tester. Litt gøy og se hvem som slår ut tidlig hi hi. Det var ikke meningen at det skulle bli så mange men slik går det når jeg har teflon hjerne og ikke husker hvor jeg har bestillt. Plutselig bare rant det ned i postkassa. ;-D

Jeg må den tunge veien til legen i morgen da disse hemoene mine ikke vil gå vekk, huff for et svineri. Nå har jeg hatt dem i over 14 dager. Og nå tror vi at de har levret seg. Og da må hun åpne og tømme dem. Ny fastlege (gudskjelov dame) så ikke så morro men må ha dem vekk før innsett, så har ikke noe valg….
 

Nå skal jeg straks reise inn til Huseby for å måle slimhinne. Så da får jeg kanskje vite litt når jeg sender inn det svaret. 

Mine tanker går til STOCKHOLM i dag <3

Stockholm er en fantastic by og svenskene er et hærlig folk. Dette kan skje overalt, også i vår Karl Johan…. Denne gangen måtte svenskene erfare grusomhetene. Jeg har vært i Stockholm flere ganger og liker meg kjempegodt der. Men vi må ikke la redselen få overtaket. Vi må fortsette og leve som før. Ikke la terroristene få overtaket….

 

Jeg tok den siste p-pilla i går, så da er det bare å vente på mensen. Siste uka har vært litt kjedelig. For jeg har fått hemorider av den gjenstridige varianten. Prøvde først med både krem og stikkpiller Scheriproct, men det hjalp ingenting. Så måtte ringe legen og få noe på resept. Den har jeg brukt et par dager og det vonde er borte men ikke “hemoen”… Jeg prøvde å løpe en tur på torsdag, men måtte vagge hjem da det ble for smertefullt. Nå er det liksom nok. Syns jeg har fått dosa mi nå. Håper jeg blir friskere frem til neste forsøk. Som blir i uken etter 1. mai. Donor skal som sagt stoppe med sin pille et par dager etter meg og begynne stimulering på sin 3. syklusdag. Det blir vel i påskehelgen, så regner vi 12-16 dager med stimulering. Jeg håper hun klarer seg akkurat med 14 dager fordi vi fikk beskjed om at fristen for når sædprøve blir kastet utgår denne måneden. Men vi måtte betale et års oppbevaring hvis det gikk over til mai. Syns jo det er litt dårlig hvis vi må betale 2500,- for 1 dag. Håper det ordner seg. Har jo betalt mye penger til denne klinikken nå. 

Når sambo blir spurt om hvordan vi kan bruke så mye penger på dette her, svarer han at det er en prioritering. Vi har ikke hytte på fjellet, båt på sjøen, campingbil eller noe annet. Så han prioriterer dette her for å oppnå sin drøm. De eneste turene vi foretar oss er disse turene til klinikken. Vi reiser ikke til syden eller noe sånt. Ja vi har vært litt i sverige på O-løp, men det koster ikke like mye. Vi er også på noen småturer på sykkelritt, og vi koser oss med det. 

Håper vi får oss en liten tur på fjellet for å besøke svigers på hytta, hvis sønnen min på 17 blir med sin bestefar på hytta. Jeg reiser ikke bort med han alene hjemme ;-D 

Ønsker alle en super påske <3

 

Tvillingmor 48 år, God Morgen Norge TV 2

Jeg fikk se reklamen for dette i går kveld og måtte sette klokka for å få det med meg, på God Morgen Norge på TV 2.  Det var om et par der mammaen var 48 år når hun ble tvillingmamma. De sa ingenting om hvordan dette gikk til, men jeg har vel mine mistanker om at dette har de fått litt hjelp til 😉

De hadde med jordmorforeningen som var bekymret for norske kvinners fødealder. De hadde ikke så mange gode argumenter for hva som var farlig, men de ville at man skulle føde mellom 25-30 år fordi man var mest fruktbar på denne alderen. Men mange velger jo ikke når de skal ha barn. Noen finner ikke kjærligheten før det er “for sent”, andre setter karriere først, andre prioriterer opplevelser og det finnes mange andre grunner til at det blir utsatt. 

Jeg skummet gjennom mange av kommentarene på FB i går, under artikkelen om dette paret. Og jeg ble ikke sjokkert. Det er slik det pleier å være, mange som spyr ut sin harme over et så grusomt valg å bli mamma så sent i livet. Men disse menneskene klarer ikke sette seg inn i andre menneskers liv, de bare kaster ut en spydig kommentar. 

“Herregud tenk når de blir 60 år så skal de ha tenåringer, hvordan skal det gå?” 

For det første får vi ikke kastet noen tenåringer i fanget når de er 13 år. Vi legger grunnlaget fra de er født og lager en god plattform lenge før de er tenåringer, akkurat som vi gjorde når jeg fikk barn for nesten 20 år siden. Jeg fikk tenåring når jeg var 40. Og hva mener de egentlig, at vi skal slåss med de?? Jeg forstår ikke hva som er anderledes med å være foreldre når man er 40 eller 60 år. Ja det kan jo skje at man blir syk og at jeg blir borte tidlig, men det kan jo skje når jeg er 40 også, jeg kan bli drept på veien for den sakens skyld…

“Stakkars barn som får foreldre som er så gamle..”

Ja stakkars barn….med foreldre som har bedre tid, som er roligere og tryggere, har muligens bedre økonomi,  ferdig med festing og turer på byen….!!

Ja de vil jo ikke nyte godt av “besteforeldre”, hvertfall ikke i mange år, mine besteforeldre døde så altfor tidlig, så jeg fikk heller ikke oppleve det så lenge (bortsett fra farfar som ble nesten 100 år) men klarer meg bra for det 😉

Det er sikkert mange som blir provosert av slike innlegg. Men prøv å sett deg inn i en situasjon der DU ønsker deg noe så sterkt at du er villig til å gjøre store forandringer i livet for å få dette til. Det kan være noe som betyr mye for DEG.

Og hvis vi klarer og få dette til. Jeg gleder meg enormt. Jeg gleder meg til å følge opp dette barnet. Akkurat som jeg fulgte opp mine 2 store barn. Og det betyr at vi må passe på oss selv, trene og holde oss i form. Og det liker vi jo. Jeg gleder meg til å ta de med på tur, på sykkel, på ski, på orientering og masse annet. 😉 

Jeg både håper og tror at jeg vil bli en bedre mamma nå enn for 20 år siden, jeg var selvstendig, jobbet hele tiden, hadde dårlig råd, var alltid sliten, hadde en mann som var alkoholiker…ja livet var egentlig ikke så lett. 

Men først må vi bli gravide…..<3

Så nå trenger jeg alles gode tanker i tiden fremover 😉

Innsett blir nok litt senere….

Jeg fikk mail fra Barcelona i dag. Og der forteller hun at donor ikke har begynt stimulering ennå. Hun må ikke være ferdig før meg. Så jeg skal jo ta siste p-pille fredag 7. og hun stopper et par dager etter meg. Hun skal begynne stimulering på dag 3 i syklus og det tar 12-16 dager. Og vi setter jo tilbake blastocyster som er 5 dager gamle. Så da blir det ikke før tidligst 3 mai (ca),  men det er ren tipping basert på erfaring fra tidligere forsøk. Vi får vite datoen litt nermere når hun får menstuasjon.

Vi kunne ikke få vite noe om donor ennå, grunnet spansk lov. Men vi får vite noe på dagen for innsett. 

Det blir jo spennende å se hvor mange gode egg hun klarer å få ut. Vi er lovet 8 befruktede, minimum. Forrige gang ble det 5 egg som ble med til siste slutt. Og det er visst bra 😉 

Spennende tider…igjen 😉