Hun gikk i fella….

Damen som så gjerne ville snoke på bloggen min gikk i fella. Hun fant bloggen til slutt. For da jeg sjekket FB hadde hun slettet og blokkert meg. Med andre ord har hun skjønt at jeg snakket om henne. Men hun lider nok mer av å ikke få vite noe om meg, enn jeg lider av å se hva hun driver med he he… Men det triste er at siden vi har gått i klasse med hverandre i 9 år hender det jo at det er noen klassefester, og dette har ødelagt for min deltagelse for fremtiden. Takk skal du ha!!! Og det at mora di “blæsta” nyheten for mamma, kommer jeg aldri til å tilgi dere. 

Men over til det som er viktig. Nå finner jeg pulsen lettere for hver gang med doppleren. På onsdag var den oppe i 143. Så høyt har jeg ikke fått før. Men den gjør meg roligere, helt klart. 

Julen har vært travel. Vi blir stadig bedt i selskap, og det er veldig hyggelig. Det er bare et problem når jeg skal finne klær. Jeg trodde jeg kom til å bli “pent” gravid, men er bare bælfeit. Er nå oppe i XL str, og er drit lei allerede. Venter bare på å få trent det av meg igjen. 

Har fått urinveisinfeksjon igjen, men hadde antibiotika liggende, det er bare det at jeg blir så kvalm av den. Jeg har også måttet selvmedisinere meg med Prednisolon pga bihulene. En liten kort kur skader ikke i 2.trimester. Og jeg merket forskjell med en gang. 

Er nå i uke 16 (15+1). Er  fortsatt litt på tuppa disse ukene. Men har jo troen på at det skal gå bra. 

Ønsker alle leserne mine Riktig godt nytt år 😉

God jul til alle trofaste lesere <3

I dag er det akkurat ett år siden jeg fødte vår døde datter. I uke 16 stoppet hjertet og slå. Hun så akkurat ut som en vanlig baby bare mye mindre. Julen i fjor gikk på autopilot. Jeg fikk ikke noe reaksjon før etter nyttår. Da ble det tungt. 

Så vi er fortsatt veldig engstelige for at det skal gå bra nå.  Nå er det noen uker siden forrige ultralyd, og jeg kjenner jeg er urolig. Men jeg må bare satse på at det går bra. 

Formen er knall om dagen. Jeg er full av energi. Har bare et problem og det er vondt å bøye seg ned (allerede). Halsbrannen kommer alltid på kvelden. Så vaske gulv går dårlig for da kommer det syre med en gang. 

Nå er jeg 14+2. Vi skal ha 18 stk på julehygge  i kveld. Noe vi gleder oss masse til. Tapas, kjøttboller, kyllingspyd, saltbakte poteter, potetsalat, ailoli, salat, goacamole, salsa, dessert: bær (selvplukket), rips, blåbær, bringebær med is eller vaniljesaus. Alt er laget fra bunnen av. Noe jeg synes er veldig moro. 

Her er bordet ferdig dekket 😉

Takk til dere som har fulgt bloggen gjennom året. Takk for mange oppløftende kommentarer. Håper dere som har fulgt bloggen fordi dere er i samme prosess selv lykkes snart <3<3<3

God jul til dere alle sammen <3<3<3

Ikke DNA nå heller….

Vi fikk ikke noe mer svar på NIPT testen i dag heller. Fortsatt ikke nok DNA i blodet mitt. Det kan visst skje ved ED. Hun ville ha meg ned en 3. tur, men det orker jeg ikke. Jeg tror ikke de finenr noe mer DNA ved neste blodprøve heller. Så da får vi ikke vite kjønn nå heller, vi må vente til ordinær ultralyd. 

Så da får vi tilbake nesten alle pengene. 

Travle tider….;-)

Beklager at det er litt dårlig med blogging nå. Men årsaken er delt, både at det er travelt nå før jul og det at bloggen nå er ute hos folk som egentlig ikke bruker den til inspirasjon og som er i samme situasjon. Nå er den der ute blant folk som bare er nysgjerrig, som egentlig ikke trenger å vite om vår situasjon. Så det er ikke lenger så moro å blogge som det var. Det VAR en personlig blogg, jeg la ut litt av sjela mi her. Og det er ikke så gøy lenger, når man vet at det blir snakket om på bygda. 

Men på onsdag var jeg i Gøteborg som dere vet. 4 timer på toget ned og 4 timer hjem igjen. Jeg måtte opp kl 05 på morgenen og var ikke hjemme igjen før 22:30  . Så det ble en slitsom tur. Selv om det var et stort kjøpesenter rett ved togstasjonen var det ganske slitsomt å gå der i mange timer. 2 1/2 time før avtalen og 3 1/2 time etterpå før toget gikk hjem. 

Når jeg skulle finne klinikken, var det storm i kasta og regnet vannrett. Jeg måtte inn på kjøpesenteret å kjøpe en paraply. Det tok akkurat 30 sek før 4 spiler røyk (skikkelig bra paraply…not). Jeg slang meg inn i en taxi for jeg skjønte at jeg kom til å bli katteblaut før jeg var fremme. Men han nektet å kjøtre meg da det var for kort. Han mente det kom til å koste 200,-. Så da var det ut igjen. Innen jeg fant frem var jeg søkka blaut. Men ble tatt godt imot på Barnmorskehuset. Hun startet med en ultralyd. Den lengste ultralyden ever, men det var veldig betryggende. Fordi hun sjekket absolutt alt. Og hun fant ingenting galt. Hun trodde ikke det kom til å komme noe negativt ut av blodprøven. Hun håpte at de ville finne nok DNA denne gangen. Vi får svar på tirsdag. Jeg er litt usikker på om jeg kommer til å gå ut med kjønn hvis de finner det ut. Nettopp fordi altfor mange “kjente” er innom bloggen. 

Når jeg kom tilbake til kjøpesenteret måtte jeg kjøpe nye sko og sokker. Det skvulpet når jeg gikk og jeg kunne ikke gå slik i så mange timer. Men sko får man jo ikke for mye av he he ;-D

Jeg er nå i uke 14 (13+3). Men jeg er ikke rolig ennå. Jeg tenker konstant på om det er liv, og det er litt slitsomt. 

Jeg ble ferdig med julegaver i dag. Så nå skal jeg gjøre huset klart til juleselskap på lille julaften. 

Ingen svar på B-prøven, togtur til Gøteborg i morgen.

Formen min er kjempegod akkurat i dag. Har gått 7 km med tung sekk og det gikk fint 😉 Har begynt å få igjen litt energi. Har til og med vasket opp rett etter middag 2 dager på rad…den har stått i opptil 2 dager lenge nå. Så deilig å være litt tilbake i vanlig form. 

Telefonen fra Barnmorskehuset i dag ga svaret jeg trodde, ingen DNA i B-prøven heller. Så i morgen tidlig tar jeg toget til Gøteborg for ny test. Toget går kl 07, toget hjem igjen går ikke før kl 18, så det blir mange timer i Gøteborg. Kunne vært en ypperlig mulighet til juleshopping, men shopping er ikke akkurat morsomt nå. Kan jo ikke kjøpe noe til meg selv. Men jeg får kose meg med god mat og drikke 😉 

Håper neste prøve vil gi oss svaret vi håper på, selv om vi vet at det står bra til 😉

Nytt innlegg..ikke for sarte sjeler…!!

I går var jeg hos Aage på Oslo City.  Nå er jeg 12+1 i dag. Vi tok en ultralyd og alt var perfekt. Ca 8 cm lang og han sjekket alt. Han sjekket neseben og nakkefold. Alt så bra ut. Ingen vannansamlinger, så vi trengte ikke Duotest mente han. Det var jo i seneste laget også, men da hører vi på Aage og roer oss med det. 

Jeg skulle til Anette i Akersbakken og skulle kjøre fra Oslo s gjennom byen. Jeg var som vanlig kjempenervøs men med puls i 180 hele veien gikk det bra. 

Så skulle jeg møte ei veninne på Majorstuen for lunsj. Vi møttes på stamstedet vårt, vi spiste og kosa oss og skravla gikk. Jeg hadde litt vondt i magen men det er jo vanlig og ha det i første trimester så jeg bare gikk på do og trodde det ville roe seg. Jeg fortsatte med litt urolig mage men det er jeg jo vant til. 

Lunsjen var ferdig og jeg skulle hente bilen i parkeringshuset ved Colloseum kino. I det jeg setter meg i bilen kjenner jeg at jeg må på do. Og når jeg må på do MÅ JEG FORT…… Nå var gode råd dyre. På landet der jeg bor finnes det alltid en busk eller noe man kan gjemme seg bak. MEN her på Majorstuen (i bil) hadde jeg null muligheter. Jeg husket at det var en bensin stasjon i Kirkeveien. Jeg tenkte at dit MÅ jeg. Men å komme over det krysset i rusjtrafikken var jo en tålmodighetsprøve. Jeg svettet oppover og banna og svertet inne i bilen. Det var like før bomben gikk av. Herregud….endelig kom jeg meg over. Fikk vrengt over til Shell. Nå skalv jeg….satte et ben ut av bilen…og på vei ut gikk bomben av!! Der sto jeg midt på gata i Oslo i rusjen og dreit på meg….skikkelig…det bare flommet over…jeg hadde ikke nubbsjans til å hold igjen. Tåra spratt og jeg prøvde å lete etter noe å sitte på. For å gå inn på bensinstasjonen nå var jo helt uaktuelt. Jeg ringte sambo som trodde jeg var døden nær. Jeg måtte jo fylle bensin også, men det ble umulig nå. Måtte bare komme meg hjem. Hjem ja….det var 40 minutter unna….i kø….så da satt jeg i min egen møkk i 40 minutter. Fy flate noe så jævlig. 

Dette er noe av hverdagen min. Med en tarm som er serdeles ufungerende. Men jeg velger å ha galgenhumor på det. Håper på å få keisersnitt på grunn av dette. Så ikke det skal bli værre en det er nå. Det blir litt krise. Jeg har jo så mange historier nå med at jeg er i “nød”. Men man må ta det med humor. 

DNA og 1.jordmorbesøk

Yngstemann besto førerprøven i går så i dag er mor uten bil. Så når jeg hadde jordmortime måtte jeg gå opp og ned til Fetsund. Det var tungt hjem igjen da det er bratt hele veien hjem. Men med litt pauser gikk det fint. 

Jordmor var kjempe alreit. Jeg var redd for at det ville bli spørsmål ang alderen min men det var ikke noe tema. Hun spurte om alt mellom himmel og jord. Jeg husket det meste. Jeg hadde glemt urinprøve så den måtte jeg ta. Jeg måtte også ta MRSA test. Fordi jeg har vært på sykehus i utlandet. Den består av vattpinne i nesa, halsen og område mellom tissen og anus. Den siste fikk jeg gjøre selv gudskjelov. Jeg må til AHUS for flere blodprøver også. Hun søker meg inn til fødeplass på AHUS. Jeg skulle egentlig ikke til henne før i uke 24, men siden jeg er veldig engstelig fikk jeg time om 4 uker. 

NIPT test svaret kom i dag, eller dvs det var for lite DNA i den ene prøven. Så da må de kjøre prøve nr 2. Jeg tror jo ikke det er mer DNA i den. Så da må jeg ned til Gøteborg for ny prøve neste uke. Jeg kommer til å ta toget fra Oslo. Det tar 3t og 40 min. Det blir litt ventetid før toget tilbake men det går bra. Jeg får tusle litt rundt. Så da fikk vi heller ikke vite kjønn. 

Håper jeg rekker å få DUO testen før det er for sent. 

Vi kjøpte doppler..var det lurt??

Etter turen til Gøteborg forsvant kvalmen helt. Jeg hadde lyst til å kjøpe doppler, slik at jeg kunne høre hjerteslag når jeg var bekymret. Den kom på torsdag, og jeg var kjapt ute for å prøve den. Men uerfaren som jeg er, førte jeg proben på helt feil sted. Altfor langt opp. Etter litt råd fra FB gruppa lette jeg mye lenger ned men fant ingenting bortsett fra min egen puls. Jeg ble selvsagt veldig bekymret.  Sambo ble også veldig bekymret, han mente jeg burde dra på ultralyd igjen. Men jeg tenkte jeg skulle ha litt is i magen. Jeg fikk nye tips igjen fra de som hadde lang erfaring med doppler. På fredag prøvde jeg igjen, men fant bare puls fra morkaken. Den har litt mer svosj, svosj lyd enn pulsen min og babyen. Så det kan bli vanskelig å finne hjertelyden til babyen ennå. Morkaken min ligger mest sannsynelig på fremre vegg og da er det vanskelig å finne lyden. Jeg må gi det noen dager før jeg prøver igjen. Hvis jeg blir altfor bekymret reiser jeg å tar en ultralyd. Sambo banna denne lille maskinen opp og ned, dyr var den og. Han mente den bare gjorde meg mer bekymret. 

På turen til Gøteborg var jeg kjempekvalm. Så bråstoppet det. Så jeg var mer bekymret for det at symptomene ble borte. På fredag kveld kom den tilbake med et brak. Måtte på butikken for å bunkre opp med frukt og grønt, det er det eneste jeg får i meg. Gikk forbi slike fylte juleegg med hvit sjokolade krem….holdt på å fylle smørdisken med en skikkelig ladning. Måtte bare komme meg hjem. 

Håper formen er bedre på lørdag, da er det julebord med jobben. Som jeg er så heldig å få komme på selv om jeg har vært sykemeldt i hele år <3

Nå er jeg inne i uke 12. Fredag er 11+1 fullgått. Så det nermer seg første milepel. Det medfører også pillestopp. På torsdag 7. des, er det siste dagen med masse medisiner. Da er det bare en gang om dagen med progestron Crinone. Ingen sprøyter og tabletter. Det blir utrolig deilig, selv om jeg er jo litt bekymret for å slutte. Men de har vel greie på dette på klinikken. 

Gøteborg og NIPT test

Vi reiste opp og ned på samme dag. Barnmorskehuset ligger i sentrum av Gøteborg. Det var på en mandag, og det rare var at nesten alt av restauranter var stengt denne dagen. Men vi fikk en liten pizza bit på ei sjappe der nede. Litt “grandis preg” men greit nok. 

Vi traff ei veldig søt jordmor. De hadde så mange kunder fra Norge at de hadde laget brosjyrer på norsk. Da må det jo være en del som reiser dit. Men veldig deilig at det ikke var noen fordommer mot min alder osv, jeg ligger nok i øvre sjikt av kunder de har. Ultralyden gikk kjempefint, vi fikk se en liten tass som vinket til oss. Sambo var så nervøs at han ikke orket å se på først. Men han ble betrygget når han så den beveget på seg. 

Hun gikk gjennom hvilke tester det var mulig å utføre. Vi valgte å teste for kjønn, trisomi 13,18,21 og kjønnskromosomer Aneuploidy panel. Det var jo liten sjans for det siste, men det var til samme pris så vi tenkte hvorfor ikke. 

Nå finnes det utrolig mange syndromer man kan få men man kan ikke teste for alle. Man må bare håpe på at barnet er friskt og raskt.

På vei gjennom Rakkestad, kom vi forbi en stor hamburger sjappe. Og super preggo (les meg) ble ellevilt glad da hun så skiltet “Verdens beste potetmos”, jeg bare elsker potitt for tida ha ha 😉 Sambo mente jeg var enkel å glede he he 😉 

Vi stoppet et par ganger på vei hjem. Kjøpte litt vin til “Julehygge i Nissehuset” som vi har for våre venner lille juaften. Det gleder jeg meg til 😉 Det blir enkel tapas og godt drikke. Og selvsagt gløgg ;-P

Vi var på reisefot i 12 timer, så vi var ganske kjørt når vi kom hjem. Jeg hadde vært superkvalm hele dagen så jeg var også ganske sliten