Velkommen 3. trimester….;-)

80 dager igjen til keisersnitt. Offisielt høygravid. Det var godt med litt påskefri fra bloggen. 

Det ble en tur på Vegglifjell fra onsdag til lørdag. Men det var utrolig godt å komme hjem til rennende vann og do. I disse dager er jeg oppe mange ganger pr natt og da blir det kaldt å tisse ute i -13/14 grader i bare t-shorte og truse ;-D Du blir ganske våken he he  Og håper jeg slipper unna urinveisinfeksjon etter kuldesjokkene nattestid. 

Når jeg skal på fjellet får jeg alltid vondt i bihulene så jeg bruker litt prednisolon forbyggende slik at det ikke blir så trykk i bihulene. Men et tips fra en veninne som sa at blodsukkeret stiger ved bruk av det stoppet jeg på lørdag. Og det stemmer ganske bra. De dagene jeg tok disse tablettene så jeg en stigning, og når jeg sluttet gikk det ned igjen. 

Jeg skal til jordmor på tirsdag så vil at nivåene har sunket til da. Det er ganske slitsomt å huske å måle hele tiden. Jeg måler før jeg spiser og 2 timer etter. Jeg har prøvd å spise vanlig mat og det har gått helt fint. Jeg har spist potet i 3 dager. Og det har også gått fint. Men har ikke drukket cola, juice eller melk. Har heller ikke spist kake, bolle eller potetgull. Det er kjipt og jeg har enormt lyst på søtsaker. Det er ganske kjipt med bare frukt og nøtter….

Ellers er det ganske tungt for kroppen om dagen. Klarer virkelig ikke å bøye meg ned hverken for å ta på sko eller plukke opp noe. Godt det snart er varmere så jeg kan ta frem sko jeg bare kan smette oppi 😉

Her er påskeegget vi laget til svigermor som ønsket seg vin til påske ;-D

Tok litt tid før hun skjønte det, hun trodde nok det var fullt av godis he he

I går kveld fikk jeg skikkelige kynnere igjen. Kraftige i 10 min. Og jeg måtte bare puste meg gjennom de. Sambo ble litt satt ut og sverget på at fra nå av skulle vi holde oss i Fetsund ;-D De kommer kjempefort og forsvinner like fort. 

Ønsker dere alle en solfyllt påske videre 😉

3 dager med svangerskapsdiabetes…

Nå har jeg kuttet juice, melk, brød, potet og alt sukker (brus og godterier). Jeg begynte veldig hardt med bare salat, kylling, laks og fullkornsris. Da gikk jeg tom for ideer. Men siden jeg skulle teste ut forskjellig matvarer og hvordan kroppen reagerte på det, bestemte jeg meg for å spise vanlig mat og teste derretter. 

Jeg skal måle før jeg spiser og to timer etter påbegynt måltid. Blodukkeret skal ikke overstige 7.

Så fredag tenkte jeg at vi skulle ha vanlig taco. Det er jo bare å bytte ut kjøttdeig med karbonadedeig og være litt forsiktig med mais og tacoshell. Men jeg spiste det jeg vanligvis gjør og utslaget var strålende. Hadde bare 5.2 etter 2 timer.  I dag tidlig hadde jeg ikke noe annet enn vanlig kneipbrød, så jeg testet 2 skiver med bacon smøreost. Og utslaget var 6.6. Altså takler kroppen min vanlig mat veldig godt. 

Jeg prøver å holde meg til grønnsaker som vokser over bakken. De skal være de beste i forhold til karbohydrater. Men rå knaskegulrøtter må jeg har litt av hver kveld for å døyve godte cravingen litt. Så det går i frukt, gulrøtter, jordbær, sukkererter og nøtter. 

Men begynner å lure litt på om den testen på sykehuset har vist feil eller noe. Fordi når jeg leser om andre gravide som har svangerskapsdiabetes har de mye høyere målinger på vanlig mat enn meg. Og jeg har jo helt vanlig målinger der det skulle slått litt mer ut. 

I dag tok jeg en gåtur på ca 45 min. Når jeg kom hjem spsite jeg et eple, en appelsin og 1/2 kolibristang (marsipan). Etter en time var den bare på 6.2. Så selv sukker taklet kroppen bra. Men nå får jeg bare bruke påsken på å teste og spise vanlig mat. Men skal ikke drikke cola, melk og juice, eller spise godterier. 

Fastlegen var jo som vanlig helt på jordet igjen. Godt jeg hadde lest meg opp på forhånd. Hun kunne INGENTING. Ganske skremmende faktisk. Jeg måtte henne hvordan jeg skulle gå frem. Hun ville jeg skulle begynne på insulin med en gang…. Også la hun ut feil resept atpåtil. Jeg måtte vente mange timer før hun “hadde tid” til å skrive en ny. Hun skulle egentlig legge ut en åpen resept på “Forbruksmatriell for diabetes” slik at de kunne plukke det jeg trengte. 

I dag skal jeg kanskje prøve søtpotetmos til noe kjøtt av noe slag. Det går jo fint å prøve dette så lenge jeg har disse verdiene. Kveldene er litt vanskelig da jeg vanligvis koser meg med pottis og cola og sjokolade. Klarer ikke tenke på noen annet nesten. 

Fikk tips om at Life helsekost hadde sjokolade jeg kunne spise. Så jeg dro dit. Der spurte jeg etter hylla for sukkerfri sjokolade og hun pekte på hylla med godt utvalg. Siden damen hadde sagt det var uten sjekket jeg ikke dessverre. Men kjøpte 2 forskejellig sjokolader til den nette sum av 77,-  stk…  I bilen på veg hjem måtte jeg prøve. Og jeg ble forundret over smaken…den smakte mye bedre en  forventet. Så  når jeg kom hjem og sjekket bak på viste det seg at den inneholdt masse sukker og MASSE karbohydrater (som blir omdannet til sukker i kroppen). Da ble jeg ganske sur, både fordi jeg hadde kjøpt dyr sjokolade jeg ikke kunne spise og for damen ikke skjønte bedre…men kan jo skylde meg selv for å ikke være mer våken. Tror kroppen er helt ute når jeg ikke får sukker he he

Ellers må jeg takke for all fantastisk støtte på meldiger og tlf etter “meldingen” på bloggen. Og håper ikke de som satte kaffen i halsen gjorde det bokstvelig he he. Deilig å ha så mange som søtter oss <3

Hvorfor skal noen “skjønne” våre valg???

Når mindre begavede mennesker skal analysere våre valg…. Hvorfor?? Vi tar alle valg hele tiden. Noen vanskelige, noe lette. Noen gode valg og noen ikke fullt så gode. Vi har alle våre ønsker og behov. Men hvorfor legge seg oppi andres valg?? En ting er å forundre seg over andres valg i sitt eget hode, men en annen ting er å skrive onde ting på nettet. Hva vet du om hva som ligger bak. Noen skulle rett og slett gått livets skole om igjen (og kanskje hele barne og ungdomskolen også). 

Det handler om empati og sympati for andre mennesker. Noen har jo rett og slett ikke det. Og de er det bare synd på. 

Jeg hadde tenkt å forklare hvorfor vi har tatt dette valget, men vet du hva….ingen har noe med det. Tenk deg til det selv…..

Det var på nippet jeg slettet bloggen i går. Men fy flate om bygdedyret skal vinne over meg. 

Jeg skal skrive om akkurat det som passer meg. Og til dere som bare er ekstremt nysgjerrig,  stikker hodet innom og blir oppgitt….get over it!!!! Pass dine egne saker!!  Ja det koker i hodet mitt om dagen. Men det går nok over. 

I dag skal jeg til fastelgen for å få utstyr til blodsukker måling. Veldig spent på disse målingene nå som jeg har kuttet alt sukker. 

 

Når nettroll sparker…..

Jeg føler det trengs noen oppklaringer. Etter gårsdagens kommentar har jeg tenkt litt. 

For det første er dette (noe jeg har sagt mange ganger) en blogg om ivf/eggdonasjon og veien vår. Den handler ikke om min min sykdom Migrene/hodepine. Det hadde vært dyster lesning selv om den er nevnt en del ganger. Men jeg føler det er på sin plass og informere om at jeg ikke “plager” min sofa for moro skyld. Når noen sier jeg har vært sykemeldt i flere år er dette ikke riktig. Men alle kan jo ikke vite hva som skjer i mitt liv bare ved å lese denne bloggen. 

Siden  jeg ble gravid er det jo babyen som har vært sykemeldt, men for noen som har litt tungt for det er det ikke lett å vite. 

Nesten hele 2017 var jeg ganske syk. Jeg hadde bihuleproblemmatikk i tillegg til kronisk migrene. Og hvis noen lurer på om det gjør litt vondt så ja det kan bekreftes…. Jeg forlot sjelden sofa eller seng, jeg hadde så vondt at jeg kastet opp av det. Jeg har brukt sterke medisiner for å kunne være med på litt gjennom 2017. Som i sommerferien på O-Ringen, valgte jeg å stå i oppvasken hele uka. Fordi hodepienen var så sterk at jeg ikke klarte å kommunisere med andre, men hadde et sterkt ønske om å være med for å komme meg litt ut av sofaen. 

Slike mennesker som kommenterer i slike ordelag er mest sannsynelig ikke særlig lykkelig på hjemmebane. De har det kanskje ganske vondt selv. Livet er kanskje ganske trist stakkars….så da er det kort vei til å hakke litt på andre. Og de som kjenner dem vet antagelig at de er slik jevnt over og blir ikke særlig godt likt heller. 

Når det kommer til hvordan jeg har tatt meg av mine barn er det et skudd i blinde, virkelig. For hvis du hadde kjent meg godt hadde du ikke sagt det du gjorde. Bare tapere kommer med slikt. Men når man er litt misunnelig på andres lykke er det lett å smøre på litt he he

Men kanskje har jeg vært litt negativ i det siste. Ja det er ikke så rart egentlig, ting har ikke gått helt på skinner. Men jeg lover at det blir bedre. 

Og for de som tror jeg ligger i hardtrening til Birken 2018…vel hmmmm nei gjør ikke det assa he he

Jeg er glad jeg ikke driver blogg i større scala….stakkars folk som må stri med nettroll hele tiden. Kudos til alle dere som holder det ut. 

Men til syvende og sist er det jo jeg som vet hva som foregår i mitt liv….ikke mine følgere. 

Dette er jo slutt om noen måneder. For verden trenger ikke en ny mammablogg. For det værste man kan erte på seg er mammapolitiet he he

Takk til alle hjertegode lesere som sender meldinger og trøster. Det betyr mye <3

Jeg gleder meg til å igjen delta i arbeidslivet. Jeg hadde altså ikke en sykedag før jeg var godt over 40….det er det nok ikke mange som kan skryte av…selv ikke nettroll…så jeg har ikke dårig samvittighet for noe av dette faktisk. 

Nå gleder jeg meg til vår/sommer og trilleturer. Så skal jeg kjempe om sommerkroppen 2019 ha ha… Nettroll er kanskje litt misunnelig på at det kommer til å bli super bra…..wiii kjenner meg positiv allerede. 😉

Ha en super dag der ute <3

Jeg skal google litt om svangerskapsdiabetes og kosthold hi hi

Det er fra sambygdinger man skal ha det…..

 

Denne kommentaren kom inn på bloggen i dag….

Fra: Sambygning:

 

Du må være en av de mest sytete og utakknemlige menneskene jeg vet om. Nå sitter du andre året sykemeldt slik at du skal ha tid til å surfe på nettet, trene og drive med IVF. Det er mange andre som har langt større problemer og helseutfordringer som likevel velger å jobbe og stå på og ikke snylte på staten for hver minste lille ting. Vi skjønner ikke en gang hvorfor dere vil ha flere barn. Du har jo knapt hatt tid til å ta deg av dem du har allerede.

 

Hvis du/dere tror dere skal knekke meg med en slik melding……sorry det går ikke……men kjempetøft av deg å være anonym og påstå slike ting….

Men vi fant ut av IP adressen din 😉

Da hadde jeg svangerskapsdiabetes også…..13 uker uten sukker :(

(Bildet er lånt fra Babyverden. )

Ja da kom telefonen fra jordmor. Jeg hadde for høyt sukker i blodet. Både på fastende og etter testen. Så nå må jeg til legen for å få utstyr til testing 4 ganger om dagen. En gang på fastende og 2 timer etter hvert måltid. Alt må dokumenteres. Også må jeg nok til en diasykepleier på Ahus for å snakke om kosthold. Jeg må også gå i minst 30 min hver dag. 

Treningen skal ikke bli noe problem, men maten og godteriet er helt grusomt. Jeg synes det er slitsomt nok som det er med mat og nå må jeg gå på diett i tillegg 🙁 Jeg som må ha en boks cola hver kveld….Jeg lever for den. Men det er det slutt på nå dessverre. 

Jeg må innrømme at jeg ble ganske deprimert av dette. 13 uker igjen i dag. Det er lang tid når man ikke kan gjøre som man ønsker. Jeg vil jo selvsagt ta hensyn til mini. Men dette blir tøft. Jeg har alltid levd på godterier uten å legge på meg noe….. Jeg blir trist ved tanken på å ikke kunne unne meg litt i hverdagen når jeg går hjemme…..

 

Da kom det viktige brevet….

Det kom ganske fort. Jeg hadde forventet at det tok lenger tid, men i går kom det. 

19. juni kommer keiseren vår 😉

Termin var jo 26.6, men keisersnittet blir 1 uke før. 

Gleder meg så uendelig mye nå. Vi begynner å få et “forhold” til ham allerede. Han er utrolig aktiv i magen. Nå begynner sparkene å bli kraftige. Og han er treffsikker. Mange av sparkene treffer min blære med stor nøyaktighet. Vi har ligget 6 dager før på alle ultralyder så nå er han ca 1100 gram og 33 cm lang. De kommende ukene kommer han til å utvikles og vokse voldsomt. Så nå blir det nok økning på magen igjen. 

I går fikk jeg kles spons av sambo. Ingen klær passet lenger. Så da bar det til H&M for å kjøpe litt nytt. Utvalget er jo ikke stort. Men fikk da 2 tights og 2 bukser, 2 topper. Jeg synes det er surt å bruke penger på nye klær nå men jeg må jo ha litt komfortable klær den siste tiden. Men nå må jeg ha str 44…jiz. Så håper jeg slipper å komme opp 46 eller 48 som er største str he he. 

I går var vi på lokal revy. Som alltid var det kjempebra og latterbrølene satt løst. Jeg har jo vært med i gruppa et par sesonger for 6-7 år siden. Når jeg ser de opptrer savner jeg det veldig. Men den tiden er forbi for meg. 

Nå jakter jeg på en ny bag/koffert til å ha med på sykehuset. 

Ikea har faktisk en fin en som kan bestilles. Det er en bag på hjul. 

Må vurdere et par dager til 😉 Jeg har sett en annen bag også men den er uten hjul. Og når vi skal gå til å fra parkering så er det nok greit med hjul på. 

Da er sukkerbelastningen over ;-)

Jeg valgte å ta testen tidlig i dag. Var på Ahus kl 08. Men fikk jo selvsagt en som ikke hadde gjort dette før så ting tok tid. Men når en litt eldre erfaren dame tok over gikk det greit. Først testet jeg blod kapilært i fingeren. Dette måtte gjøres 2 ganger for å få et sikkert resultat. Da ble det 5,3 og 5,6. Dette er helt innenfor normalen. Hvis det hadde vært over 8 hadde jeg ikke fått fortsette. Så var det et galss blod for langtidssukker.  Ahus skal spare penger så her er det ingen fancy ferdig flasker med smak. Bare sukker og vann rørt ut. 300 ml innen 5 min. Jeg tok 3 glass på styrten….det var søtt ja he he. Så skulle jeg sitte stille i 2 timer utenå spise og drikke. Etter 45 min ble jeg litt uvel men det gikk over. Heldigvis traff jeg en gammel bekjent så da ble det litt skravlings. Hun satte seg ved siden av meg uten og kjenne meg igjen. Hun visste ikke om det blonde håret og magen så hun måtte bruke noen sekunder på å kjenne meg igjen. 

Når 2 timer var gått, var det blodprøve igjen. Jeg trodde de skulle ta i fingeren nå også slik at jeg fikk vite tallet med en gang. Men nei da var det bare et glass til langtidssukker igjen. Så nå er jeg veldig spent på hvordan det har gått. Jeg får ringe jordmor på fredag og høre om hvordan det har gått 😉

Godt det var Narvesen rett ved når testen var ferdig. Men colaen smakte ikke så godt som den pleier da jeg sikkert hadde fått nok sukker for i dag ;-P

Jeg kjørte hjem og når jeg skulle gå på butikken gikk lufta ut av meg. Jeg var så sliten at jeg måtte ta meg sammen for å få kjøpt middag. 

Men nå er jeg ferdig med dette. Har grudd meg litt til den så greit å være ferdig. 

Jaggu fikk jeg bot gitt….:(

I dag var jeg hos Anette på Frøya klinikken. Jeg brukte appen som vanlig. Men jeg visste ikke at man kunne kjøpe oblat for piggdekk i samme app. Så når jeg kom ut igjen. Trodde jeg at jeg hadde fått parkeringsbot, og at nå ble det masse arbeid med å overbevise om at jeg hadde kjøpt parkeringstid. Men ved nermere ettersyn var det “Tillegssgebyr for piggdekk”.  Nå begynner det å bli dyrt for disse timene. Bomring 50,-, oblat 35,-, parkering ca 30,- og timen 530,-. Men fra nå av skal jeg kjøpe oblat. Tross alt billigere enn bot på 750,-  🙁 

Jeg må faste fra midnatt da jeg skal ha glukosebelastningstest i morgen kl 08 på Ahus. Litt spent, da ventetiden på 2 timer mellom blodprøvene kan bli lange. Må ta med bok og strikketøy 😉

Jeg måtte i krigen…tror du jeg vant???

Asså….jeg har jobbet med mennesker i over 27 år. Jeg kan se hva de tenker før første håndtrykk. Alle leverer kroppsspråk og ansiktsutrykk uten og vite det selv om hvordan de tenker. Noen prøver å skjule det men sjelden det går. Det vil alltid være et snev som kommer frem. 

Jeg skulle på samtale på Ahus i dag. Og jeg møtte en gynekolog som var gammel og traust. Jeg så det med en gang at hun ikke var positiv til meg. Hun hadde selvsagt lest min journal før jeg kom inn. Hun spurte hvordan dette svangerskapet var gått, i forhold til de med barna mine. Da begynte jeg nesten å gråte som vanlig. Men fikk fortalt at dette var mye tyngre enn jeg hadde trodd det kom til å bli. Jeg fortalte om alle plager jeg hadde, men fikk ingen forståelse for det. Hun spurte om hvilke medisiner jeg brukte. Og jeg nevnte Levaxin, så bare “å du har en slik sykdom??”…nei jeg har ikke den sykdommen men det er vanlig i IVF behandling i utlandet å bruke dette for å få fullført graviditet. Hun sa at hun ikke skjønte hvorfor og at dette var helt ukjent i Norge. Jeg sa at nei det er ikke helt ukjent, men det er ikke mye brukt. Hun nektet og snakke mer om det. Fikk ikke fortalt hvorfor jeg brukte det engang. 

Når det kom til hvorfor jeg ville ha keisersnitt sa hun at det var ikke sikkert at det ble bedre med det. Hun sa at det kunne bli like ille….what…tror du jeg er så dum eller? Tror du jeg kommer hit uten og ha lest meg opp?? Hvordan i hel**** kan keisersnitt gjøre like ille for tarmen min som vanlig fødsel. Det var her jeg sa klart ifra “HVIS IKKE DETTE ER GOD NOK MEDISINSK GRUNN, HVA MÅ TIL DA???”  Da skjønte hun at jeg hadde bestemt meg. Hun sa bare “Slapp av du får keisersnitt, vil bare fortelle deg at når du velger en stor operasjon så er det bakdeler med det også”  Ja selvsagt vet jeg det. Jeg hadde selvsagt ønsket å føde naturlig, men hvis det byr på så mye problemer i etterkant er det vel best for alle parter at vi tar keisersnitt. Hun sa at hun skjønte at jeg ikke var motivert for vanlig fødsel, og hun har jo helt rett. En ting er å måtte løpe på do når man er på egen hånd, en annen ting er med en liten unge på slep. Det vil jo ikke gjøre meg bedre, men hvertfall ikke værre. Hun synes det var rart at jeg ikke hadde prøvd å gjort noe med det i løpet av alle disse årene. Men jeg sa at det hadde ikke vært noe tema. Det er ingen som skal opp min rattata hvis ikke de må.

Så sa hun at hun hadde lest om nakken min. Og hvis jeg hadde liten bevegelighet, måtte jeg kanskje inn å undersøke den før jeg måtte i narkose. Men jeg hadde jo narkose ved siste fødsel i des 16, og ingen nevnte det da. Da skulle hun skrive det også i brevet til de som drev med operasjoner. Men hørte jeg ingenting innen 2-3 uker så skulle jeg ikke tenke på det. 

Så jeg tenker at jeg vant frem på første møte. Det var en god følelse. Det er så lett å si ja og ha og bare gjøre det som blir vedtatt når man er i møte med leger osv. Man har liksom respekt for dem. Men jeg visste at denne kampen måtte jeg vinne. 

Men når jeg spurte om hva skjer hvis det starter en tidlig fødsel. Rekker jeg keisernsitt da? Men da kom det visst an på prioriteringer på avdelingen der og da. Var ikke sikkert de hadde tid. 

Så da blir det keisersnitt 7-10 dager før termin. Jeg feierer med en ekstra cola i kveld he he…