Fødedagen…11.06.18

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#REDIGERT INNLEGG# 

Dagen startet tidlig. Vi møtte på Ahus kl 08. Og vi satt på venterommet sammen med alle de andre som skulle ta keisersnitt den dagen. Jeg ble ropt opp først. Det var først skifting og merking med bånd. Så ble vi fortalt at vi skulle komme raskt inn. Vi var veldig spente. Jeg fikk intravenøst i begge armer. Både sukkervann og antibiotika forebyggende. Det var litt rart å ligge å vente og vite at om en liten stund skulle vi møte ham. 

Kirurgen kom inn. En litt rar dame som blunket veldig med øynene hi hi… Hun spurte helt ut av det blå om jeg ikke ville steriliseres samtidig. Det var jo tross alt mitt 3 barn?? Og jeg ble litt paff må jeg si. Hadde ikke tenkt i de baner og ikke trodde jeg det var mulig heller. Det hadde jo bare tatt et par minutter samtidig som de var der inne. Men jeg sa at det hadde jeg ikke tenkt på. Nei da skulle vi ikke tenke mer på det sa hun. 

Men plutselig skjedde det noe akutt på operasjonsstuen og vi ble satt i ventekø. Det varte og rakk og timene gikk. Skjønner jo at noen som trengte tiden mer enn meg skulle få det. Jeg (vi) var jo ikke akutt syke. Og kirurgen vår måtte haste av sted til en annen operasjonssal. Så vi fikk en annen kirurg. 

Mens jeg hadde ligget og ventet begynte tankene å kverne rundt å sterilisere meg. Det fikk jeg veldig lyst til. Tenk å slippe prevensjon og mer hormoner. Så jeg bestemte meg for å si at jeg ville ha det til kirurgen. 

Plutselig ble det vår tur. Da kom nervene plutselig. Vi rullet bort til operasjonsalen og sambo måtte vente ute så lenge. Jeg skulle få spinal bedøvelse først. Det var mange sykepleiere inne på operasjonssalen. Og en anestesilege. Jeg ble spurt om evnt allergier og andre ting som kunne ha noe og si for opersjonenen.Jeg fortalte at jeg ville steriliseres samtidig som de var inne der. Men da sa kirurgen bare at det gjorde ikke sånn “ad hoc”. Så det gikk ikke. Det var papirer som skulle signerers osv. Så det ble ikke gjort. (Nå gikk jo jeg rett i overgangsalder så det hadde jo ikke gjort noe fra eller til uansett).  Herfra gikk det som et urverk, veldig på rutine for dem. Og det var veldig godt. Jeg hadde grudd meg veldig for spinalbedøvelsen…gjorde det vondt osv. Men han satte litt bedøvelse først slik at jeg ikke kjente noen ting. Plutselig var det over og jeg kjente ikke bena mine. Veldig rar følelse som kom på sekunder. Da må man legge kroppen sin i hendene på sykepleierne. Derfra gikk det fort. Sambo fikk komme inn og satt ved siden av meg. Han fikk beskjed om å ikke kikke opp i taket da det var speilbildet av opersjonen, sånn hvis han ikke tålte blod osv. Jeg kjente de romsterte mye der nede. Jeg kjente berøring men ingen smerte. De la seg på med full tyngde, noe som var litt ubehagelig. For et øyeblikk der trodde jeg de skulle knekke et par ribben… Han satt visst ganske godt fast så de måtte røske og rive mye. Anestesilegen sto over og fortalte hva som skjedde hele tiden. Plutselig hørte vi et høyt skrik. Da kom alle følelsene. Jeg gråt krampegråt, jeg prøvde å holde igjen men klarte ikke. De la ham inntil kinnet mitt. Jeg fikk ikke se ham så godt fordi han lå på siden min. De la ham til brystet mitt og han sugde litt men det varte kort. De tok ham med seg for å stelle ham. Sambo ble med ham. Jeg skulle sys igjen. Det tok en god halvtime. De brukte stifter fordi de mente det ble penere. 

Sambo var hos Emil hele tiden. Han lærte mye om hvordan man stelte ham og matet ham. De var på nyfødt intensiven hele tiden. Jeg var på oppvåkningen. Der slet de med å finne smertestillende som funket. Jeg hadde store smerter. Jeg fikk ikke dra til Emil og sambo før jeg kunne bevege bena og var noenlunde smertefri. De anbefalte å være der fordi på barsel fikk jeg ikke så mye smertestillende. Så jeg ble der mange timer. Emil kom til verden kl 13 og jeg fikk ikke holde ham før kl 20, det var lenge å vente. 

Jeg lå på rom sammen med en annen dame. Det var litt slitsomt fordi hun ikke fikk til ammingen og hadde bestemt seg for å klare det. Så det ble mye gråt hos dem. Så jeg sov ikke så godt. Emil sov jo godt og fikk mat gjennom kopp. Så vi valgte å dra hjem torsdag, Emil ble født på mandag. 

Håper jeg ikke har glemt noe, det er jo tross alt over 3 måneder siden he he…

 

 

Jammen klarte jeg å holde tale gitt…;-P

Jeg har ikke arvet talegavene av min far, dessverre. Det har i stedet min bror gjort. Pappa kunne bare skrable ned et par stikkord på en serviett så holdt han den talen. Men jeg har så store nerver for å si noe hvis det er fler enn 2 til stede at jeg begynner å grine….ikke fordi jeg blir lei meg men fordi nervene setter seg på stemmebåndene…vet ikke om det er mulig men det føles slik hvertfall. Jeg har hatt lyst mang en gang å si noe men har måttet avstå gang på gang pga nerver. I konfirmasjonen til de store barna mine måtte jeg gi manus til bror eller sambo da jeg ikke klarte å gjennomføre. Så når jeg slår i glasset nå blir stemningen nermest begravelsesaktig ha ha…for da tenker folk at nå går det til helv…  he he ;-D

Men på lørdag da broren min fylte 40 hadde jeg bestemt meg. Da skulle jeg klare det. Holdt på å knekke men klarte utrolig nok å fomle meg gjennom. Han fikk jo bare småstikk da, for å være litt atal hi hi. Kunne ikke gå stien med godord for da hadde jeg knekt…;-P Men jeg er uendelig stolt over å endelig ha klart å holde en tale. 

Jeg har fått bil av sambo. Og jeg er så fornøyd…en Golf stasjonsvogn 2015 modell. Han ville jeg skulle ha en sikrere bil når jeg kjørte rundt med verdifull last <3 Det er til og med massasje i ryggen på sjaførsetet…utrolig digg. 

Nå er det full planlegging til dåp om 2 uker. Klær, mat, pynt, duker, sy navn på dåpskjolen…og mye mer. Det går i ett smell hele tiden. I dag var vi strømmen for å se om vi fant helium ballonger…og det gjorde vi he he ;-P

Også har jeg en plan…men noen som kommer leser bloggen så det kan jeg ikke røpe ennå. Det skal jeg skrive om etter dåpen hvis jeg får det til. Det begynner å haste med å få laget alt. Wæææ tiden strekker ikke til…

Også har jeg lovet å skrive om fødselen, det skal jeg. Hadde helt glemt det. Det kommer hver dag som helst, før jeg glemmer alt som skjedde. 

På onsdag var vi på 3 mnd kontroll. Nå veier han 6525 gram og er 64 lang. Han fikk 3 vaksiner. 2 sprøyter i låret og en i munnen. Han hadde skreket hele dagen og var veldig utilpass. Når vi ankom helsestasjonen ble det ennå værre. Jeg blir jo helt svett. Men inne hos helsesøster sjarmerte han henne i senk…vi sto som spørsmålstegn og skjønte ingenting… Alt var fint med lille Emil vår <3

Hva tenker jeg om eggdonasjon nå…

Han føles helt som min egen. Har ingen tanker om at jeg ikke er den “riktige” mammaen hans. Vi vil være helt ærlige med ham når han kan forstå det hele. Det skal ikke komme som noe sjokk i voksen alder. Jeg leser om ungdom som plutselig har fått  vite det når de er voksne og da har det blitt helt feil for dem. De blir på søken etter hvem som er deres opphav. Og det forstår jeg godt. Jeg sier ikke at Emil aldri vil lure på hvem han ligner på eller hvem som er opphavet hans. Men kanskje blir det lettere når vi har fortalt litt og litt fra tidlig alder. Dette er jo bare noe jeg tror, og jeg kan selvsagt ikke henvise til noe litteratur om dette. Men vi velger å gjøre dette på vår måte. Og måtte det gå bra for lille Emil’n vår. Jeg har båret ham frem og det er jeg som er mammaen hans 😉 De som ikke vet det er eggdonasjon sier han ligner på meg, og jeg koser meg med det 😉 Og han skal få vite hvor ønsket han var 😉

Han må ha kosekluten sin når han skal sove. Den vil han helst ha helt over ansiktet. Og alle rundt får helt hetta og tror han ikke får puste. Men det får han. Og når han har sovnet godt så letter vi litt på den så det går fint. 

I dag har vi vært å kjøpt reiseseng og junior dyne, marius trekk og laken. Vi kjøpte også et lite ullpledd med fantorangen i grått. Veldig fint teppe. 

Nå er ikke søvnrytmen slik den var for noen uker siden. Han våkner i 4-5 tiden på morgenen hver dag nå. Og det er tidlig. Jeg tar ham med ned i første etasje for å ikke vekke alle i huset. Så prøver jeg å sove litt på sofaen igjen når han sover men det blir bare superkorte lurer så mor er trøtt for tiden. 

12 uker i går ;-)

I går var han 12 uker. Tiden går så altfor fort. Nå har rutinene begynt å komme. Han legger seg rundt 21 tiden og sover til ca 06. Og det er vi fornøyd med. Så deilig å få litt tid på kvelden som jeg kan få gjort litt ting. Men mest av alt slappe av uten å tenke så mye på at han blir vekket av noe bråk. Gjennom dagen kan han ha en langdupp på ca 2 timer, men noen dager er det bare smådupper hele tiden. Det er litt slitsomt da han blir veldig sutrete. Men når jeg leser hvordan andre har det så er jeg heldig. Noen må ut og kjøre bil i flere timer for å få de til å sove. Det trenger ikke vi. Vi har “Musa” en sutteklut som vi legger over ansiktet så sovner han med en gang. Han er grei å ha med på tur, litt mye styr med vann og mat osv men det går greit. 

Til helgen fyller bror min 40 år og da skal svigers passe ham. Gruer meg litt, fordi de er ganske gamle og hører dårlig. Men det går nok fint, går sikkert mye bedre enn jeg tror. Vi drasser med oss Baby Brezza ned så blir det lett for dem. Jeg må ut på fredag og kjøpe reiseseng og større dyne. 

Jeg går jo ikke ned i vekt, men bare opp..:( Kan være flere medisiner jeg har begynt med) men når jeg i tillegg bruker godterier som lykkepille så går det slik. Men klarer meg uten å spise noe brus eller godterier før kl 15. Det er et lite mål jeg har satt meg og det klarer jeg så og si hver dag. 

På søndag var jeg ute på den første skikkelige sykkelturen alene. Det var så deilig. Ble 3 mil. Akkurat passe for meg nå. Styrketreninga hjemme hadde hjulpet faktisk. Hadde fine bein nesten hele veien. 

I morgen skal vi på “Sterk mamma” trening på Spenst. Det blir spennede å se hvordan det går. Han pleier ikke å være spesielt samarbeidsvillig på slike ting og jeg blir superstressa når han setter igang grininga… Noen timer etter det skal jeg på ny sykkeltur med ei veninne som er i storform om dagen, så det blir tøft. 2 økter på samme dag. 

Når det kom til kjole til 40 års lag, var det mye styr. Først kjøpte jeg en Gant kjole som var rett (altså ikke innsvingt). Men synes ikke det var helt innertier. Så bestilte jeg meg 3 kjoler på Boozt (veldig dyre). Men alle tre ble sendt tilbake. Kan ikke gå med kjoler som fremhever magen, da får jeg helt kula. Ser jo 6 mnd pregnant ut ennå. Så da ble det Gant men kjøpte meg nye sko da, Michael Kors, blå.  Har ikke kjøpt meg pensko på 7 år (JA du leste riktig). Jeg går jo nesten bare i joggesko eller andre flate sko. Så synes det var greit nå. 

Kjøpte også et belte hvis jeg smetter inn i noen gammelt hold inn skrap jeg har liggende ha ha ;-D

Koselig at så mange fortsatt er innom bloggen hver dag for å se om det kommer noe nytt 😉