Sykkelritt og ryddesjau

På søndag var det sykkelritt. Jeg skulle heie på sambo, så jeg syklet de 3 milene ut til Løken. Det var motvind overalt. Men gøy og sykle igjen. Sambo gikk litt tom på slutten, men alltid moro med ritt. Det sosiale er jo vel så viktig. Sette seg ned på gressbakken og spise en elgburger etter målgang, snakke med alle kjente om hvordan turen var, det er jo kjempekoselig. Jeg satt på hjem, det var deilig. 

Tirsdag hadde jeg en god dag. Så da gikk jeg i gang med å rydde i en bod i øverste etasje. Det er en “kryp”-bod. Men plass til veldig mye…altfor mye egentlig. Så der har vi samlet mye skrot fra vi flyttet inn. Vi har halve hver. Så da gikk jeg igang med å rydde min side. Bar ut alle kasser. Det var ikke en cm igjen på gulvet. Jeg kastet over en lav sko. Det ble 2 veeeldig tunge søplesekker. 

Jeg fant litt som jeg la på finn, så kanskje det blir noen kroner ut av det 😉 Men mest av alt, det er ryddig og merket så det er lett å finne igjen ting. 

Dagen i dag har vært tøff igjen. Mye hodepine og da blir jeg litt sliten. Jeg kom meg over døstokken i går, men formen er så dårlig. Jeg løp/gikk 8 km. I dag skal jeg egentlig på o-trening. Men må se an formen. Jeg er så sliten i dag. Noen ganger er det bare slik. Må bare ta med meg de gode dagene. Bør ut i dag også, men vi får se.

Jeg sliter med dårlig amvittighet for at jeg ikke skriver hver dag, men det er ikke så mye som skjer med prosessen. Har ikke hørt noe fra AVA Peter ennå. 

Men håper vi snart får en reiseplan. 

Ellers er formen så der. Noen dager er den bra andre ikke. Så har blitt inkalt til et NAV kurs, kurs for mestring. Slik at man kan komme tilbake til arbeidslivet. Gleder meg ikke, det er akkurat slik som dette som blir stress for meg akkurat nå. Og hvis jeg må spise mye smertestillende for å gå dit er vitsen litt borte, men vi får se hvordan det går. 

Hormoner…

Jeg har blitt spurt om å skrive mer om hvordan hormoner påvirker oss fysisk i denne “prøveverden”. Jeg har prøvd å finne gode svar. Jeg har i grunn lurt lenge på dette selv men fant ingenting på nett om dette. Jeg trodde det var hele situasjonen som bare gjorde meg ekstra sliten. Helt til en IVF-veninne skrev til meg angående det samme temaet. Vi følte akkurat det samme, vi hadde vært i god fysisk fom før vi begynte på disse medisinene og nå orker vi knapt å løpe. Vi ble enige om å spørre Dr. Huseby på Ahus om dette. Jeg har ikke snakket med ham selv, men svaret vi fikk var at disse hormonene, Østrogen og Progesteron ødelegger fysisk form. Og det vil ta tid å bygge det opp igjen. 

Det var egentlig litt deilig å høre at det var årsaken. Da er det litt lettere og leve med denne dårlige formen som jeg har vært helt fortvilet over. Dette er de samme preparatene som damer får for overgangsalder og plager ved dette. En ting er å ta små doser i overgangsalder, men de dosene vi går på er også veldig høye fordi medisinene har andre funksjoner, som å bygge slimhinne raskt feks. Jeg har gått konstant på høye doser i over 3 år. Er ikke rart kroppen er ute av form. Etter som jeg forstår er det ganske vanlig  føle det slik, så dette stemmer nok. Jeg håper at sommerens pause fra hormoner vil gjøre meg godt. 

Men jeg har fått andre plager etter at jeg har sluttet på medisiene. Jeg har vel egentlig ikke hatt mange dagene pause før nå. Og nå har jeg store problemer med svettetokter. Jeg vet ikke om det kommer av at jeg nå har sluttet og kroppen jobber med å bli kvitt de eller hva det er. Kanskje har jeg kommet i overgangsalder nå?? Ikke godt å vite. Men jeg har nå store problemer med enorme svettetokter hvert 10 minutt hele døgnet nå. Jeg svetter kraftig på absolutt hele kroppen. Selv på leggene står svetten ut. Jeg får ikke sminket meg, da svetten renner i ansiktet. Håper dette gir seg snart…

Men en kjempepositv medelelse jeg har å komme med er at botox behandlingen nå sist må ha virket godt. Jeg har minimalt med vondt i hodet nå. Det var heavy rett etter behandling men nå er det kjempebra og det er så deilig…hurra!!

Nyt de neste dagene i sola dere <3 Takk for at dere leser og følger 😉

Verdens O-dag og første sykkeltur i år

På onsdag var det Verdens O-dag. Orienteringslaget her i Fet arrangerte gateløp-sprint. Man kunne låne utstyr for å orientere, kompass og o-brikke. Dette var for nybegynnere og erfarne, barn og voksne. Jeg valgte lang løype. Han som hadde laget løypa gjorde det ikke lett. Postene var kanskje ikke så vanskelig å finne, selv om jeg surra litt, men det var drithardt. Det var opp og ned bratte lange bakker. Jeg trodde jeg seriøst skulle dø… 17 poster og kruttet ble brukt opp etter 5. post…my god.. Jeg hadde varmet opp med turorientering dagen før. 5 poster i skogen ved huset vårt. Men det hjalp ikke nevneverdig he he. 

Vi tenkte vi skulle delta i Elgrittet på søndag. Et lite lokalt ritt på grus og sti. Jeg har ikke syklet noe særlig i år. Turen på lørdag telte ikke som trening. Så da skulle vi kjøre gjennom løypa i dag. Vi var litt for ambisiøse da vi tenkte å kjøre gjennom den lange løypa på 54 km. Jeg holdt på å gi meg og snu etter 10 km, men skulle prøve 20 km. Men klarte med et nødskrik å fullføre nest lengst distanse på 30 km. Vanligvis har ikke det vært noe problem. Men nå har jeg fått greie på at disse hormonene jeg har gått på konstant i 3 år setter deg skikkelig ut av form. Og da mener jeg skikkelig…. Jeg har ikke skjønt hvorfor jeg aldri orker noen ting. Jeg får pusteproblemer og føler at jeg nesten dør ved anstrengelse. Men har truet meg gjennom likevel. Det har blitt mye tårer og frustrasjon på løpeturer men nå vet jeg hvorfor. Jeg trodde ikke jeg kom frem til bilen når det var 2 km igjen, og jeg sa ikke et ord på veien hjem. Var for sliten til å snakke…

Turen gikk mye på grus, men var også veldig teknisk. Det var mye på sti med mye gjørmehull og ellers vanskelig å sykle. Måtte av og på sykklen hele tiden. Tok også et svalestup ut i lyngen når beina satt fast i sykkelen. Men det var heldigvis myk landing. Det jeg kom frem til underveis var at jeg ikke stiller til start på søndag  i så dårlig forfatning. Jeg må trene litt mer på sykkel. 


Satser på noen fine turer i sola de kommende dagene. 😉

Har ikke fått noen reiseplan for turen til St.Petersburg ennå. Det får dere høre når det kommer.
 

Mitt treningsopplegg ;-)

Noen hadde lyst til å høre om treningsopplegget mitt. Det er veldig enkelt. Man må gjøre det enkelt for å få det gjennomførbart. Det er få øvelser, men enkle. Jeg trener hele kroppen i 2 runder i løpet av 20 -30 min (kommer an på hvor mye pauser du tar). Jeg har fokus på mage-rumpe-lår, noe som trengs særlig på oss damer. Kankje du også trenger en liten “brushup” mellom prøverunder. Det er enkelt og gjennomføre fordi det er så tilgjengelig (når du har fått kjøpt litt småtteri). Man får bedre effekt hvis man tillegger litt vekt. Har du ikke vekter, fyll brusflasker og bruk de f.eks.

Til oppvarming bruker jeg kettlbell. Det er en helkroppsøvelse. Jeg har 12 kg kettlebell og tar 15 sving hver gang. 

Ingen pause, hold pulsen oppe! Gå rett til russisk rotasjon. 15 stk tilsammen (eller fler hvis det er for lett) jeg bruker 9 kg’s manual. Manualen skal touche gulvet på hver side, hold bena samlet og opp fra gulvet. 

 

Gå rett på utfall med kettlebell. 15 stk til sammen. Husk at kneet skal ikke foran tærne, da får du skader i kneet. Det skal være 90 grader i kneet og du skal kjenne at du bruker lårmuskelen. Hold kettlebell foren brystet.

Ingen pause! Gå rett til sideplanke. 30 sekunder på hver side.

Ingen pause! Gå til gående planke. 15 ganger opp og ned. Denne er hard. 

Ingen pause! Nå står knebøy med kettle for tur. Skulderbredde mellom bena, la føttene være en tanke utover (ikke mye). Her kan du med fordel prøve å sette rumpa helt i gulvet (det får man ikke til) men så langt ned du kommer. Pass på å bruke lårmuskel. Se rett frem. Pass på å ikke få knærne over stortåa. Gå helt ned, skyt raskt opp igjen. 15 stk. Jeg bruker kettlbell 12 kg.

Ingen pause! Hold pulsen oppe. Nå er det hoftehev med strikk rundt knærne. Jeg bruker medium strikk. Denne skal du presse utover, prøv å hold tekknikken hele veien, da brenner det godt i rumpa. Jeg legger 9 kg på hofta. 15 stk. Hev og senk hofta. Det skal stramme i rumpa.


(bildet er hentet fra bloggen fitfocuse.no)

 

Så er det jobbing med strikk på anklene. Jeg bruker medium strikk. Her skal du se fremover, trekk benet bakover, og hold igjen på vei tilbake (viktig). Her kan du med fordel legge noe ved helen på det benet du står på, fordi det benet du jobber med ikke skal for langt fremover. 15 på hvert ben.

“One arm row” dette er en ro øvelse uten romaskin. Her er det viktig at skulderen skal ned (ikke opp etter ørene). Du skal dra bakover og kjenne det jobber bak skulderbladene. 10-15 stk på hver arm med 9 kg (eller lettere). Jeg bruker enden på sofaen som benk. Frem med brystet og dra bakover, ned med skuldren. 

Dette er et enkelt program. Du tar 2 eller flere runder. Skal du ha fremgang anbefaler jeg deg å ha en del vekt på. Du kommer til å bli litt støl men da kjenner du at du har jobbet godt. Dette er program som du fint klarer hver dag, eller innimellom gåturer, løpeturer, sykkelturer. Det er også fint å være allsidig. Gjør litt av hvert. Det gjør jeg, løping i skogen og sykling er fint og kombinere. 

Det som er gøy, er at med slike øvelser får du raskt fremgang. Du merker ganske fort at alt går mye lettere etter få ganger. 

Hvis dere vil kan det komme et oppgradert opplegg om en stund. Veldig bra og utvide eller skifte øvelser etter en stund.

Lykke til 😉

En stor heiagjeng…


Når vi skrev på Facebook i desember at vi skulle ha baby, var det nok et aldri så lite sjokk for de fleste. Noen trodde det var en spøk. Men det var jo ikke så mange som fikk med seg at det ikke gikk så bra en uke etterpå. Og det er jo ikke noe vi skriver på facebook akkurat. Men det har jo blitt mange som har fått med seg at vi fortsatt prøver, og de har blitt en solid heiagjeng. Jeg har spesielt ei venninne som er veldig støttende. Hun følger alltid med, husker når jeg har time, sender alltid melding og spør hvordan det går. Det er veldig deilig å ha ei slik veninne i ryggen som alltid støtter meg. Hun kommer med blomster og sjokolade på døra når det har vært ekstra tungt. Setter utrolig pris på henne <3

Men familien forteller vi lite til. De vet vi prøver men vi forteller aldri noe. Mamma liker det ikke, hun er redd for meg og min helse. Det er et ømt tema og det blir ikke tatt opp i familietreff eller grillings. Jeg skulle ønske at mamma var glad for å bli bestemor en gang til, for det hadde vært deilig å kunne snakke med henne om det. Men jeg vet hun er negativ så da deler jeg ikke noe med henne. Jeg trenger ikke negative kommentarer oppi dette her. 

I går fikk jeg en fin sykkeltur rundt i Fetsund, jeg fikk også heia på Edwald Boasson Hagen som føyk forbi. Artig å se et så stort sykkelritt på nært hold. I dag fikk jeg den vanlige søndagsrunden på 8 km. Det var herlig temperatur selv om det så kaldt ut.  

Vi blogges 😉

 

Vi tar første tur i juli


Etter å ha jobbet litt med å få tatt hysteroscopi her hjemme hos Dr. Huseby, må vi reise til St.Petersburg å gjøre operasjon der. For å bli godkjent for Garantipakken på 3 forsøk vil de gjøre alle undersøkelser selv. Da blir det å reise ned rundt 9 juli, da er vi der fra søndag til onsdag. 

Sambo skal også levere sædprøve da, slik at vi kan forkorte neste tur med noen dager. Men på denne klinkken er innsett noe mer omfattende så vi må være der i fem dager. Noe jeg gruer meg til, for jeg liker ikke å være lenge borte, og i hvert fall ikke i dette landet. 

Så nå er det helt umulig å vite når innsett blir. Hvor lenge jeg må vente etter at de har operert. De skal ta scratching og biopsi av livmor. Jeg vet ikke hva denne biopsien innebærer, hva de skal teste for. 

Så da blir det lenge til det skjer noe her, så vet ikke helt hva jeg skal skrive om på den lange ventetiden. Jeg har etter hvert fått veldig mange lesere her inne. Og de fleste er nok innom for å se hva som skjer i prosessen. 

Hvis noen av leserne mine har tips til hva jeg skal skrive om så hiv dere på, skriv til meg, dere er jo helt anonyme…

Det er jo lenge til juli også, men det går nok en lang periode før vi skal bestille tur og ordne visum. Så da venter vi bare på ny info fra AVA Peter. 

I mellomtiden skal jeg trene og kose meg. Og må bare si det…styrketreningen har allerede hjulpet. Jeg har gått ned i cm, og 1 kg. Det er ikke vekta som er viktigst, for man kan faktisk gå opp litt i begynnelsen før man begynner å forbrenne. Jeg har trent intensivt hver dag. Men bare 20-30 min hjemme i gangen. Det viktigste for meg er å komme inn i gamle bukser. Er lei av å kjøpe nye hele tiden. 

Men nå skal jeg ut på sykkelen, første turen i år. Den skal gå rundt Fetsund, Sørumsand, Frogner, Lillestrøm, Fetsund. Den er omtrent 4,2 mil. Det blir tøft, første turen er alltid vond, både i beina og i rumpa. Men har planer om å være med på Elgrittet neste helg, så da må jeg bare ut. 

Kanskje jeg rekker å se kanonene i Tour of Norway med Edvald Boasson Hagen i spissen. Det hadde vært gøy.

Nå må jeg forte meg ut. Vi blogges 😉

Legen avlyste…men dette vil ta tid ;(

Jeg fikk plutselig mail om at legen måtte hasteoperere og defor måtte utsette samtalen. Men jeg snakket med Tamsin, min koordinator. Og legen hadde sagt at det var veldig rart at det ikke hadde festet seg noe etter aborten i uke 16. Vi fikk jo negativt både på fryseforsøk og ferskforsøk før i år. Men det som er nedslående er at de vil at jeg skal komme ned til St.Petersburg å gjøre en hysteroscopy (scratching). De vil også samtidig ta alle blodprøver og prøver fra livmor, og dyrke disse. Dette gjøres i narkose hos de. Jeg gjør ikke dette med lett hjerte, da det kan bli komplikasjoner. Det er vel og bra at de vil teste dette først. Men sjefslegen har ikke mulighet før tidligst 9.juli. Litt ettersom min syklus er. Og da snakker vi ikke innsett før ut i september, og det er grusomt lenge til. 

Jeg mistet motet helt nå…. Gikk litt i kjelleren. Dette er tungt nok som det er, om vi ikke skal måtte sette livet ennå mer på vent…

Jeg spurte om vi kunne gjøre dette i norge men hun mente det var best å komme dit siden i norge gjør de bare scratching og ikke biopsi  fra livmor. 

Uff nå er det tungt….;( Jeg er bare trist nå. Blir ikke lett å dra i midagg til svigers nå….

I morgen ringer legen

Jeg kjenner jeg gruer meg litt til i morgen. Legen skal ringe kl 14. Det er bare å håpe på at ingen kommer på besøk akkurat da. Jeg må skrive ned det jeg tror hun kommer til å spørre om. 

Jeg har måttet skrive hele vår prøve historie nøye, det er det ingen som har krevd før. Så det blir spenende å høre hva hun tenker. Det er vanskelig å huske alt vi har vært gjennom. Så da er bloggen god å ha, å kunne gå tilbake å lese i “minneboka”.

I går var jeg og tok botox igjen. Forventet at formen skulle være kjempedårlig, men den har vært overraskende bra. En del vondt i hodet i går, og litt i dag tidlig men nå har det blitt borte. Det kan fremdeles bli veldig vondt da botox bruker lang tid på å virke. 

Ønsker alle en riktig god 17.mai 😉 Spis masse pølse og is 😉 

Jeg blogger mer i morgen kveld, kanskje vi allerede da vet mer om prosessen. 

Endelig i gang…men er grisestøl ;-D


Da kom jeg i gang på fredag. Har kjøpt litt småutstyr på x-life når det var supersalg der. Hadde litt fra før også. Gikk ut hardt, med 5 x 15 sving med 12 kg kettlebell. Da øker pulsen rimelig bra. 

Beina fikk kjørt seg skikkelig. 

Knebøy med kettlebell 12 kg, utfall med kettlebell, strikkene fra booty builder ble brukt til sidelengs gange i “knegøystil” (det brenner godt), sidehev for mage, hip-thrust med 5 kg vekt på hofta med strikk på knær for hardere motstand, pushups, opp og ned i planke (den er grusom), sklimatter under føttende i øvre planke og skli bena opp under kroppen, diagonalhev, one arm row med 9 kg. Dette er noe av øvelsene man kan gjøre hjemme. Det er bare fantasien som stopper deg. Med enkle små innkjøp kan man utvide horisonten masse. Jeg kjøpe boka Kroppvekttrening av Magnus Frantzen, den er fin. Der står det mange øvelser og program som du kan gjøre hjemme i stua. Men man har gjerne stor progresjon i starten så da er det lurt å har litt forskjellig man kan øke med. 

Så nå er det egentlig ingen unskyldning for ikke å trene, når jeg kan gjøre dette hjemme i gangen. Med de få tingene jeg har kjøpt, får jeg trening av full kropp.

Jeg har matte (underlag), stor ball, step, bootybuilder strikker, 9 kg manualer, 12 kg kettlebell, vektstang fra Abilica, strikk m/håndtak, doorgym, hjelpestrikker til doorgym, vektvest 10 kg, sklimatter for hender og føtter, jeg har sikkert mer også men kommer ikke på det i farten. 

Kanskje dette er noe for deg også ;-D Hvis dørstokkmila er for lang, slik som den er for meg noen ganger. 😉 Husk større muskler forbrenner mer fett!! 

Jeg vet at jeg har stor utbytte av hard styrke, det er bare å komme igang. I dag har jeg kommet meg ut i regnet med sambo og ei veninne på vår vanlige søndagstur. Litt trått i begynnelsen fordi jeg var kjempestøl etter styrkeøkter fredag og lørdag. Det var vått men ikke så kaldt som jeg trodde. Men våte på beina det blir vi 😉

Nå er det deilig å sitte i sofaen. Kanskje du skal opp av sofaen og trene litt også? 

God søndag 😉

Samtale med Dr. Olga på 17.mai

Kl 14 på 17.mai skal jeg snakke med stjernen blant alle fertilitetsleger. Hun alle snakker om, Dr.Olga Zaytseff. 

Kl 14 er det liksom litt “mellomtid” på 17.mai. Da har vi sett barnetoget gå, og vi venter på å gå ut for å spise. Vi har jo store barn som har sine egne planer. Så vi har bare oss selv å tenke på. Det blir jo litt spesielt å sitte i bunad å snakke med henne men jeg håper jeg slipper skype, jeg liker best telefon.

Dess mer jeg tenker på å reise til Russland, jo mer sommerfugler i magen får jeg. Jeg liker jo ikke stress, og nå må vi trolig bestille hotell og fly før vi søker om visum. Alt har liksom vært så lettvint. Men det forandrer seg nå. Men kan jo gå lettere enn hva jeg tror. 

Jeg lurer jo på hvor lenge det blir til innsett. Blir det før ferien vi har sagt vi skal være med på. Vi skal på tur til O-ringen (orienteringsløp) i sverige i siste uka i juli. Og da skal vi bo i et hus sammen med 20 andre som vi kjenner. Men det er bare noen få som vet hva vi driver med. Hva skal vi si liksom, plutselig skal vi ikke være med… Jeg hater jo og ikke vite og ikke få planlagt. Håper vi rekker det akkurat. Men da blir det vanskelig å forklare hvorfor jeg ikke skal løpe noen løp…alle vet jo at jeg er veldig ivrig….jiz og jeg som ikke klarer å juge…skinner tvers gjennom…;-D

I går skulle jeg på treningsstudio, men kom meg ikke ut. Sendte dattera mi på butikken. Men da klarte jeg å trene 30 min med kettlebell, manualer og kroppsøvelser. Jeg har jo blitt 12 kg tyngre, så kroppsvektsøvelser er tunge nok. Og jeg har nok tatt i nok for allerede i dag har jeg gangsperre. Må bare kjøre på i dag også. Sambo er i Drøbak på Drøbak Challenge (o-løp på sykkel i par, 40 poster på 4 timer med innlagte poengoppgaver/nøtter/gåter ). Håper det går bra 😉 

Jeg skulle egentlig være med på et bruktmarked på Sørumsand i dag. Hadde ryddet i skaper og skuffer for å selge unna det jeg ikke lenger bruker, men denne hodepinen er for sterk til at jeg klarer. Det blir for mye støy og stress akkurat nå. Innerst inne er jeg vel også redd for spørsmål ang graviditet. Kjenner de fleste av damene som deltar. Og ikke alle har fått med seg at det har gått galt. Vi får spørsmål ennå…

Lag dere en god lørdag der dere er ;-D Håper sola holder seg 😉