Formen sank drastisk i dag…

I dag visste jeg ikke om jeg klarte å stå opp. Jeg var sliten fra jeg sto opp. Jeg hadde planer om å vaske bilen innvendig i dag men det kunne jeg bare glemme. Jeg orket knapt å lage meg mat. Når jeg satt i sofaen tenkte jeg at kanskje jeg skal ta blodtrykket. Og jeg pleier å ligge på 105/70. Nå lå det plutselig på 125/83. Altså litt høyere enn jeg har til vanlig. Også fikk jeg øye på anklene mine…de var en del større enn vanlig også. Da tenkte jeg at jeg skulle stickse urinen. Jeg måtte holde meg i 2 timer (visste jeg ikke klarte 4 timer).  Da ble det utslag på 1+ på proteiner. 

Jeg tenkte meg om en stund før jeg sendte melding til jordmor. Etter en time ringte hun meg. Men blodtrykket var jo ikke kjempehøyt selv om det var høyere til meg å være. Så vi ble enige om at jeg skulle komme på onsdag kl 8, eller ringe føden i morgen hvis jeg ble værre. Jeg har jo ikke problemer med synet eller slikt men har jo hatt vondt oppunder ribbena lenge allerede. Hun var i tvil men jeg hadde ikke lyst til å dra inn hvis hun ikke var sikker. 

Formen var bare elendig. Og når jeg beveger meg blir magen steinhard. Fikk så vidt laget middag. Jeg svettet og føltes som om jeg hadde influensa. Og magen er så vond. Det er som om alt er for starmt…veldig for stramt. 

Så da kan det være begynnelse på svangerskapsforgiftning. Men kan være falsk alarm også. Må bare vente og se. 

Endelig fant jeg hentesettet ;-)

Jeg har leita en stund nå. Men plutselig fant jeg et hentesett jeg likte. I grønt.. I samme fargetone som babyteppe jeg har prøvd meg på. 

Men dere som har fulgt meg vet jo at å strikke ikke er min sterke side he he  Og det tar veldig lang tid da ;-D Kunne sikkert vært ferdig for lenge siden men synes ikke det er så moro å strikke ;-D

Dagene går sakte nå. Er ikke mye på farten. Stua begynner å bli ufattelig kjedelig. Jeg har prøvd å gå tur men etter kort tur blir magen helt steinhard og jeg får veldig vondt. Når jeg prøver å gjøre husarbeid går det kort tid før jeg må gi meg. Jeg blir så utålmodig og frustrert. Plassen min i sofaen har blitt helt nedsittet. Da har du sitti der mye da….;-P

Til uken har jeg ingen avtaler. Godt på en måte men dumt å ikke komme seg ut av huset. På fredag var planen å handle litt. Brukte kjempelang tid på badet. Må jo avkjøles stadig vekk så da tar det tid. Og når jeg kom til strømmen var peppen gått ut av ballongen. Orket en liten time for å finne noe småtteri. Skal bli deilig å få tilbake energien. 

Jeg får ikke sove veldig jevnt for tiden. Må jo opp og tisse hver time hele natten. Så det blir nesten hver dag en liten dupp på sofaen. 

I dag er vi bedt til svigers på middag, og jeg er veldig glad jeg slipper å lage mat ;-D

Kanskje jeg skal lufte nesa ut i sola litt nå ;-P Hadde nok hatt godt av det he he

God søndag alle god lesere 😉

 

Bloggen stopper etter fødsel….

Jeg har skrevet dette før men det bllir ingen mammablogg. Verden trenger ikke det. Jeg trenger det heller ikke. Jeg ønsker å bruke tid på mini etter fødsel og det å skrive blogg har åpnet øynene mine for hvor slitsomt det egentlig er. Man har det alltid hengende over seg om å skrive litt hver dag. Og det er ikke lett når man ikke vet hva man skal skrive om. Ikke lett å bare finne på noe. Det skal jo helst være noe interesant også…Det skulle bare være en minnebok over vår reise, men den ble mye større enn det. Jeg trodde aldri det skulle være mer en max 10 stk som hadde funnet veien hit men det tok jo helt av. 

Vi kommer nok til å legge ut et fint bilde av mini og dere får sikkert vite navnet hans men det er det. Jeg kommer selvsagt fortelle om fødselen. 😉

Men som dere skjønner så har jeg ikke så mye å fortelle om akkurat nå. Det er ikke så mye som skjer her i sofaen. Men skal prøve å få til innlegg når det er noe viktig å fortelle i forhold til baby og fødsel 😉

Dere som har skrevet mail og ikke fått svar. Da har dere skrevet feil mailadresse slik at jeg ikke får svart dere. Men send meg en ny med riktig adresse så skal dere få svar 😉

 

Ahus i går…

Etter å ha ventet 1 time på overtid på å få komme inn ble jeg hentet av en sykepleier som kunne fortelle at jeg ikke skulle til jordmor, gyn eller sykepleier. Jeg skulle bare til endokrinolog. Hun spurte om alt var bra og jeg sa at jeg har med en urinprøve som jeg ville skulle til dyrking. Jeg har veldig vondt i urinveiene og det skal taes alvorlig i mitt tilfelle. Hun ville jeg skulle ta en ny urinprøve…en vaskeprøve. Men jeg sto jo med en helt ren dusjeprøve i hånda, renere blir det ikke. Og midstream var det og. Så jeg sto på mitt, jeg hadde jo tisset rett før jeg skulle inn så jeg hadde ikke mange dråpene å få ut uansett. Hun måtte jo sette himmel og jord i bevegelse da jeg fortalte at jeg hadde avtale med lege og jordmor om å starte antibiotika når jeg fikk utslag hjemme og hadde symptomer. Dette synes hun var veldig rart. Men jeg  fortalte at jeg kanskje hadde mistet et barn som følge av UVI før så jeg tok ingen sjanser. Hun mente syrlig at dette burde fastlegen hodle styr på. Jeg tenkte bare at: Det skal ikke du legge deg borti, dette har du ingenting med hilsen hormonella!!! 

Inne hos endokrinolog (en ny fra forrige gang) var hun fornøyd med verdiene. Skulle fortsette som før. Men nå skulle jeg ikke tilbake før om 14 dager. Så da måtte jeg følge med selv. Jeg skal altså ta avgjørelsen selv på økning av insulin og tabletter ved forhøyede verdier. Måtte være ekstra påpasselig frem til uke 35, men etter det flatet det litt ut visstnok. 

Jeg spurte om hun trodde jeg kom til å gå helt til keisersnittdato men det var policy på å ta barnet ut i uke 38 når man hadde begynt på insulin. Så da blir det sikkert en uke før. Hvis ikke noe har skjedd av seg selv som hun sa. Så da er det jo maks ca 50 dager igjen. 

Vi fikk bæresele i posten i går. Da begynner det å bli ferdig med alle innkjøp. Mangler bare et fint hentesett nå da, men er då mye fint så får ikke bestemt meg helt 😉

I natt har jeg sovet godt. Og merker det på formen. Mye bedre. Har mer og mer gangsperre men må bare gå med korte skritt. 

I går fikk jeg pakke til meg selv faktisk. En shorts fra Five units. Bestilte i en str større enn vanlig, kanskje litt optimistisk he he men skal jo ned noen kilo i løpet av sommeren da. Jeg går ikke opp noen ting med denne dietten min. Har ikke gått opp noe siden jul. Men mini blir bare større og magen eser ut. Puppene er bare gedigne (jeg skal aldri ha store pupper igjen), de er bare i veien. 

Planen er å vaske litt i dag…hvis jeg kommer opp av sofaen min he he

Dama er kaputt…..

Helgen gikk med til å ligge på sofaen. For hver liten ting jeg gjorde sovnet jeg i 30-45 min. Helt ulikt meg. Jeg svettet og var rett og slett ute av lage. Da min datter  skulle komme på middag ville jeg selvsagt gjøre noe ekstra. Hun skal ikke lide av at mora hennes går gravid. Så da var det biff og tilbehør av alle slag. Da sambo kom  inn fra arbeid i hagen sto jeg krombøyd over benken og var helt utslitt. Og vi ble enige om at dette var siste gangen vi ba inn til middag på en stund. Da mamma og dattera kom tok de over kjøkkenet og vasket opp, gud jeg var takknemlig. 

Det er ikke så mye og rapportere om fra en sliten sofa. Ikke mye interesant hvertfall. I dag skal jeg tilbake på Ahus etter å ha begynt på insulin og Metformin. Jeg fikk utslag på urinprøve på onsdag, så da gikk jeg igang med Selexid. Men smertene har ikke gitt seg. Urinprøven i dag var det utslag på flere ting så den må nok til dyrking. 

I går fikk vi opp stellebordet vi har kjøpt. Jeg har pakket bagen til sykehuset. Men den kan bli noe liten da vi sannsynelig blir i ca 5  dager siden det blir keisersnitt.  Vi var på butikken og kjøpte inn brus og snacks og kjeks til dagene med fødsel. Det er også pakket ned slik at det ikke glemmes. Gud forby og glemme sjokoladen jeg venter på etter fødsel he he..

I går fikk jeg botox i hodet mot migrenen. Og etter det var jeg totalt utslitt og måtte reise raskt hjem igjen. Ble ikke noe shopping nei…

Nå er plagene så mange at det rart kroppen henger med. I natt har jeg hatt så vondt i bekkenet, eller jeg vet egentlig ikke om det er bekkenet eller om isijasnerven ligger i klem. Når jeg måtte på do i natt sviktet det ene benet og det var grisevondt å ligge. 

Når jeg er oppe og går litt føles det som om magen skal rives ut. Det er best å sitte nå.  

 

Skulle nesten tro alle butikker stengte for godt i morra…..

Lønningsdag og da skulle alle innkjøp gjøres på en gang… Herregud er det mulig å være så dum. Fikk ikke i meg mat til morningen i dag. Jeg skulle ringe inn tallene til diabetes sykepleier i løpet av dagen. Så dro jeg inn da på Metro. Skulle handle masse på jobben da jeg selvsagt får mye rabatt der. Så sto jeg der i hylla da..men ante jo ikke hva jeg skulle kjøpe. Til slutt bare tok jeg noe. Ble full kurv og 1000 kroner fattigere. Så ble det noen ærend rundt i butikkene. Hårfarge til meg, shampo til sambo og såpe til russen ;-D

Så bar det av sted til Strømmen. Satt i bilen og målte blodsukker før jeg skulle ringe inn. Det var på lave 4,1…under 4 er fare for føling. Kanskje på tide å spise litt.. Så når jeg ringte inn skulle jeg visst ha begynt på metformin på tirsdag men den første sykepleieren hadde oversett det. Så før jeg fikk kjøpt meg noe mat måtte jeg på apoteket for hente ut metformin. Da var jeg så sulten at jeg holdt jo på å gå i bakken. Da ble det Burgerking av alle ting…men det raskt og smakte fortreffelig ;-P

Men allerede da merket jeg at kroppen var helt ut av lage. Men skulle handle mer når jeg først var ute. Trålet gjennom H&M etter ammetopper og Barnas Hus for ullbodyer til mini. Da var det slutt. Måtte kapitulere gitt..når jeg kom i bilen skulle man tor jeg hadde syklet 4 mil på full pupp. Var helt utslitt. Orket så vidt å kjøre hjem. Det ble sambo som måtte lage middag (frossenpizza) fordi når han kom hjem lå jeg på sofaen i kraftige kynnere. Hjelpes…45 minutter i kraftige kramper. Det ble så ille at kroppen bestemte seg for å tømme alle tarmer samtidig. For et komæsj…

Får holde sofaen inntil videre tror jeg. Nå har vi bestilt på nett Neonate babycall (har kommet), stellebord og bæresæle. Så slipper jeg å reise ut. Skulle handle sprinkleseng, tripptrappstol og sete til mini men vi tar det etter fødsel. Har jo seng og vugge foreløpig. Og butikken stenger ikke etter fødsel heller he he.

Men nå er jeg snart på på vei til mål. Føles litt som slutten på Cyckelvasan…da kommer man inn i lysløypa som er kupert nok til å ta motet fra noen og en hver. Man hører speakern rope men skiltene viser 5 km igjen…4 km igjen…man føler man aldri kommer til mål. Lengter bare etter å kommer til fotballbanen der lagkamerater og sambo står og heier…men ennå er det langt igjen til mål (føles slik hvertfall)…jeg føler ikke at jeg kan se tårnet i Mora sentrum ennå men det nermer seg…60 dager igjen…

For en dag….

I dag har jeg vært på Ahus. Det ble mye å ta inn. Først var jeg hos jordmor. Og fordi jeg har blødd litt i det siste måtte jeg ta en “vaskeprøve” (ren urinprøve). Den  hadde litt utslag på blod men det var nok fra vagina mente hun. Så den ble ikke sendt itl dyrking. Hun tok også langtids blodukker. Altså det som har vært nivået i de siste 4 uker. Dette sitter i de røde blodlegemene. Den var på 5,8. Den skal ligge under 5,9. Det var hun veldig fornøyd med. Men det var jo i grenseland. I og med at jeg har hatt blødninger og har veldig vondt nederst i magen. Den er også konstant hard. Så fikk jeg komme inn til gynekolog. 

Mannen var bare så koselig. Han tok seg veldig god tid og var veldig nøye på ultralyden. Forklarte så godt hvorfor de målte hva. Han målte lårbenet 3 ganger for å få riktig vektestimering. Han mente at forrige måling av legen forrige lørdag var feilmåling. For det var for lite. Nå veide gutten ca 1800 gram. Stor og fin. Jeg fikk også se 3D bilder av ham. Det var så gøy å se. Jeg fikk også med  bilder som sambo fikk se. Og dette var stas 😉 Så alle målinger var helt fine. Blødningene kom mest sannsynelig fra morkaken. Den ligger ikke foran åpningen men ganske nær. Og gutten ligger med hodet ned nå så han sa at jeg alltid måtte huske på at det var ikke gutten som blødde meg jeg. Og det var ikke farlig bare ugreit. 

Så skulle jeg inn til endokrinolog. Veldig hyggelig dame. Hun villle sette meg på tabletter.  Men når hun hørte at jeg ikke spiste mer enn 2 ganger om dagen satte hun meg på insulin. Veldig lav dose som mest sannsynelig kom til å økes på fredag. Hun fortalte at jeg hadde en viss risiko for å utvikle diabetes når jeg var ferdig. Så jeg måtte være litt forsiktig etter fødsel også. Så da begynte jeg nå i kveld. Satte 2 enheter i låret. Kjente det knapt da nålen var veldig tynn og gikk ikke langt inn. Dette er insulin som virker i ca 20 timer. Så får vi se på fredag om jeg skal sette en midt på dagen også. Må fortsette å måle for hvert måltid for å se. Så skal jeg ringe inn resultater på fredag. Hun ville også at jeg skulle ta blodprøve for å teste TSH for å se hvordan stoffskifte så ut nå. 

Så bar det opp til diabetes sykepleier. Hun skulle snakke om mat og gi opplæring i hvordan å sette insulin. Også en kjempehyggelig dame. Jeg skal tilbake til både jordmor, endokrinolog og sykepleier om en uke. Dette tok jo over 3 timer. Så må sette av god tid 😉

Det ble mye å fordøye på en dag. Men nå har det sunket inn 😉

En koselig familiedag

I går kom den mellomste gutten til min bror på døra mi med hesthov. Han er bare så søt. Vi har alltid hatt en fin tone vi to 😉 Det var mamma som gikk på tur med ham. Jeg ble bedt om å komme bort til de. De bor jo rett bort i vegen. Jeg skulle egentlig gå en liten tur, mens sambo var på en lang sykkeltur. Men kroppen er ikke på mitt lag for tiden akkurat. Så jeg tok turen bort til brodern istedet. Det var kjempegodt i sola. Min svigerinne og deres eldste sønn var i Oslo på museum. Så da var det de 2 yngste igjen hos oss. Den minste jenta sov i flere timer. Mens jeg kunne leke med han som var på døra mi med hestehov. Han elsker når jeg løper etter og “tar ham”. Da ler han så godt. Og han elsker Kaptein Sabeltann. Han bor i kostymet han har fått. Han er jo bare så søt. 

Brodern disket opp med ostesmørbrød ute og alle koste seg. Så når sambo kom hjem ba vi alle på hjemmelaget potetstappe og pølser. Jeg klarte å lage det enkelt for en gangs skyld he he Det ble en kjempekoselig dag. Det er ikke så ofte vi sees selv om vi bor bare 150 meter fra hverandre.

I går kveld ble det en del kynnere. Også etter at jeg la meg. Så det ble ikke så mye søvn denne natten heller. Kan hende at denne løpingen og løftingen (kosingen) med lillegutt ble litt for mye. I dag kjennes det ut som om jeg har tatt 1000 situps. Og det kom ut en del svart i dag. Men orker ikke reise inn. Det er masse liv, god puls og lavt blodtrykk. Så jeg avventer og ser. Antageligvis er det ingenting. 

I tillegg kom russebilen til sønnen min hjem med full guffe på anlegget ;-D Men de var lydløse når de kom inn i huset så det var veldig deilig. 

Sønnen måtte ta bilen min i dag så jeg kommer ingen steder i dag. Men godt det blir restemiddag. 

Jeg har så lyst på kaker og kjeks og godis at jeg holder på å gå på veggen. Dette er så uvant. Noen sa til meg at det er verst de første ukene… Men jeg har ikke kommet helt over kneika ennå tydeligvis he he

Svigers er helt på tuppa om dagen. Hvis ikke sambo svarer på tlf ringer de meg med en gang. Da tror de at det har skjedd noe ;-D Gjett om de gleder seg <3

Når nettene blir lange…

Jeg må opp mange ganger om natten nå. Må tisse ofte. Og ofte får jeg ikke sove etterpå. Slik som i natt. Da måtte jeg bare stå opp. Satt meg i stuen og scrollet gjennom facebook og pc. Ble et par timer uten søvn. Spiste 3-4 store jordbær så prøvde jeg å sove igjen ;-D Så da blir dagen ganske slitsom. Så selv jeg måtte ta en liten powernap på sofaen på ettermidddagen. 

Sønnen har begynt å rulle med russebussen. Og mor er bekymret. Blir 5 uker med knaging på knokene til han er ferdig. Men tror det går bra til slutt. Han gledet seg hvertfall enormt. 

Det er kjempedeilig at sola stikker i når man går ut. Kunne gå ut i t-skjorte i dag. Men ikke lenge da det er et drag i lufta. 

Kroppen er veldig tung for tiden. Har masse vann i kroppen. Er vel egentlig mest fortung he he… Veldig tungt å vaske opp da jeg ike kommer ordentlig inntil benken. 

65 dager igjen nå. Synes det er veldig lenge men ser jo målet nerme seg der fremme 😉

I dag kom det arv på døra. En babygym og en pose med klær og tåteflasker. Jeg har ikke åpnet den ennå. Så blir spennende å se hva det var inni. Har fått vasket de klærne jeg har kjøpt. Så da er vi et skritt nermere 😉

 

Og der kom bekkenløsningen…

Jeg har egentlig gått og ventet på den. For jeg måtte jo få det også. Jeg hadde det aldri med de andre barna mine. Så dette er nytt. Det har murret lenge. Så begynte det smått om natten. Har sovet dårlig hele uken fordi det så vondt å ligge. Har prøvd alle slags puter osv men ingenting avlaster skikkelig. Har stort sett sovet fra 23:30-02:00 og så har jeg snurret rundt og rundt etter det. 

Men i går var jeg såpass sliten av for lite søvn at jeg tok en paracet før jeg la meg og det hjalp litt. Måtte bare opp på do et par ganger i natt, men fikk ikke skikkelig vondt før i halv seks tiden. Men klarte å sovne igjen. Og våknet ganske utvilt kl 07:30 😉

Jeg har blitt “trangere i steget” i dag. Så dette blir nok en oppgave for kiropraktoren neste gang. 

I går var jeg på lunsj med en god veninne som også prøver å bli gravid. Alltid veldig hyggelig. Og når jeg kom lagde sambo frossenpizza, deilig å slippe å lage middag innimellom 😉

I dag begynner sønnen min sin russetid. Gleder meg allerede til han er ferdig. Håper inderlig han klarer å komme seg på jobb selv om han skal ut å rulle. Jeg er litt bekymret for om han klarer å stå opp på morgenen når han har vært ute på natten. Han er jo lærling så han har ikke mye å gå på i forhold til fravær. Kan bli en dyrkjøpt lærepenge…

Nå har de ringt fra Ahus for innkalling til endokrinolog i forhold til svangerskapsdiabetesen. Det ble en uke forsinket men på tirsdag skal jeg inn. Det blir jo litt spennende å høre hva de mener. Om jeg må medisineres eller ikke. Jeg leste her at fra nå av skal barnet legge på seg ca 300 gr i uka frem til termin. Og det er uten diabetes. Så da er jo allerede min estimert til over 4100 gram. Også kommer tillegg for diabetesen. Dette er bare tall som jeg har funnet ut av selv altså. Så er ikke sikkert dette er riktig. Men jeg er jo vant til å føde barn i 3400 grams klassen. Jeg håper ikke han blir så stor. Vi er jo ikke så store vi foreldrene heller he he…

I kveld blir det taconight igjen….ååå jeg gleder meg. Jeg bare elsker taco ;-D

God helg til alle lesere 😉